Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Változás az önkormányzati konyha üzemeltetésében

Önkormányzatunknak a konyha működtetése az utóbbi években egyre nagyobb gondot okozott. A szigorodó jogszabályok, az egyre növekvő elvárásoknak való megfelelés komoly kihívást jelentettek. A régi szokásokon, folyamatokon, felhasznált alapanyagokon változtatni kellett, hisz a mai korban nagyon fontos a lehető legegészségesebb étkeztetés biztosítása.

Az utóbbi időszakban több olyan cég keresett meg bennünket, amelyek speciálisan csak közétkeztetéssel foglalkoznak. Ajánlatokat kértünk, valamint megvizsgáltuk, hogy az elmúlt években hogyan működött a konyha és a közétkeztetés Kéthelyen. A beérkezett ajánlatok és a személyes megbeszélések alapján az Atroplusz Kft. tűnt a legjobbnak. A konyha az elmúlt években kb 1,2-1,4 millió forint veszteséget termelt, mely több tételből adódott. A beszerzett alapanyagokat nem tudtuk versenyképesen megvásárolni, hisz a 300 adaghoz kisebb mennyiségű nyersanyagra van szükség, míg az új cég több mint 12.000 adagra vásárol. Az étkezők előzetesen bejelentett száma gyakran eltért a ténylegestől, így a konyhán nagyon sokszor feleslegesen főzték meg az ebédet, ami szintén veszteséget termelt. Több esetben előfordult az is, hogy a kifizetettnél nagyobb mennyiséget kaptak az étkezők.

Az új céggel bérleti szerződést kötöttünk, mely alapján évente több mint 3 millió forint bérleti díjat fizetnek, továbbá az eddigi veszteséggel sem kell számolnunk, így elmondhatjuk, hogy több mint 4 millió forint marad meg a konyha üzemeltetésén.

A kezdeti kisebb problémák kiküszöbölése után úgy érzem, jól működik a közétkeztetés. Nagyon érezhető az, hogy friss nyersanyagokból főzik az ebédet, új ízek, új ételek kerültek fel az étlapra, szinte teljesen eltűntek az előre csomagolt ételek a tízóraikból és az uzsonnákból, a gyerekek jóízűen fogyasztják el az ebédet, és repetát is kapnak. A felnőttek A és B menü közül választhatnak, ami nagy előrelépés az eddigi egyféle menühöz képest.

Az óvodai és iskolai térítési díjak beszedésében is történt változás, melyet az újságunkban megjelenő, valamint a szülőkhöz eljuttatott tájékoztató tartalmaz.

Amennyiben bármilyen észrevételük van a konyhával, az ételekkel kapcsolatban, kérem, keressenek bennünket bizalommal!

Molnár Balázs
polgármester
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·In memoriam dr. Fejes István
(2019. III.szám Ősz)
·Szüreti felvonulás és bál Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·A művelődési ház hírei
(2017. I.szám Tavasz)
·Ötéves a Nyitott Klub
(2015. II.szám Nyár)
·Húsvéti vásár a Művelődési házban
(2013. I.szám Tavasz)
·Boszorkányos történet
(2012. I.szám Tavasz)
·Fedett kerékpártároló az iskolában
(2010. III.szám Ősz)
·Köszönet...
(2007. III.szám Ősz)
·A 2005-2006. tanév versenyeredményeiből
(2006. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc