Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Felújítások a településen

2015-ben és 2016 év végén önkormányzatunk két anyagot nyújtott be az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak szóló pályázatra.

Az első pályázatban a közös hivatal épületének kisebb belső felújítása, a Dózsa György utca aszfaltozása, a település központi járdáinak felújítása, a temetői járda részbeni felújítása szerepelt, míg a második pályázatban a Magyari, Balaton utcák nyugati járdájának építése, szélesítése.

A 2015-ben megnyert pályázati forrást nem szerettük volna rögtön felhasználni, hanem összevont közbeszerzési eljárást írtunk ki a két támogatásra. Így több százezer forintot spóroltunk a településnek, hisz az összevont eljárás nem érte el az egymillió forintot.

A Dózsa György utcában teljes hosszában került felújításra az aszfaltburkolat, majd kétoldalt, mart aszfaltból készült szegély, melynek még be kell tömörödnie. Az Arany János utca nyugati részén a parkolók felújításra kerülnek, betonszegély készült, majd a parkoló felületére mészkő zúzalékot terítünk. A központban (könyvtár-élelmiszerbolt-takarék-virágüzlet) a meglévő járdák szélesítése után új térkő burkolat készül. A Hősök terén a régi acélcső korlátot új kovácsoltvasra cseréljük, valamint az emlékművekhez járda épül. A volt fiúiskola előtti szakasztól északra a meglévő járdát 225 cm-esre szélesítjük, ez is térkő burkolatot kap, minden gépkocsibejárónál süllyesztett szegéllyel. A pályázat része a temetői járda felújítása is. Első körben a főbejárat és a ravatalozó között, a csapig készül térkő burkolat. Ezen kívül a temetőben új csapok kerülnek elhelyezésre, valamint védőcső a későbbi világítás kiépítésére.

Az építési beruházások nagyon sokszor akadályozni fogják a gyalogos és gépjármű forgalmat, ez kifejezetten igaz a forgalmas központi járdák építésénél. Kérem, legyenek türelmesek a felújítási munkálatok alatt!

Molnár Balázs
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Hosszúné Tóth Rita
(2019. III.szám Ősz)
·Felújítások a településen
(2017. III.szám Ősz)
·Civil szervezetek által elnyert pályázatok
(2015. III.szám Ősz)
·Kis(s)leány - nagy reménység
(2015. I.szám Tavasz)
·Köszönet a fotókért…
(2012. IV.szám Tél)
·Fekete Csaba képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Feladatok, nevelési elvek az óvodában
(2009. III.szám Ősz)
·Sakk – Szép volt, ezüstlányok!
(2008. III.szám Ősz)
·Kórushírek
(2006. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc