Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Levélváltás Havanecz Biankával
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
·Kirándulás Zalaszabarra
·Változások a temetkezésben
·Polgármesteri beszámoló az elmúlt 5 évről
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
·Bartis László Imre
·Bódis Józsefné
·Hosszúné Tóth Rita
·Németh Lajos
·Nikula András Csaba
·Nikula Zsolt József
·Szűcs Judit Magdolna
·Vörös Zsolt
·Zelena Zsolt
·Torkos nap
·Jótékonysági bál
·In memoriam dr. Fejes István
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak

Felújítások a településen

2015-ben és 2016 év végén önkormányzatunk két anyagot nyújtott be az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak szóló pályázatra.

Az első pályázatban a közös hivatal épületének kisebb belső felújítása, a Dózsa György utca aszfaltozása, a település központi járdáinak felújítása, a temetői járda részbeni felújítása szerepelt, míg a második pályázatban a Magyari, Balaton utcák nyugati járdájának építése, szélesítése.

A 2015-ben megnyert pályázati forrást nem szerettük volna rögtön felhasználni, hanem összevont közbeszerzési eljárást írtunk ki a két támogatásra. Így több százezer forintot spóroltunk a településnek, hisz az összevont eljárás nem érte el az egymillió forintot.

A Dózsa György utcában teljes hosszában került felújításra az aszfaltburkolat, majd kétoldalt, mart aszfaltból készült szegély, melynek még be kell tömörödnie. Az Arany János utca nyugati részén a parkolók felújításra kerülnek, betonszegély készült, majd a parkoló felületére mészkő zúzalékot terítünk. A központban (könyvtár-élelmiszerbolt-takarék-virágüzlet) a meglévő járdák szélesítése után új térkő burkolat készül. A Hősök terén a régi acélcső korlátot új kovácsoltvasra cseréljük, valamint az emlékművekhez járda épül. A volt fiúiskola előtti szakasztól északra a meglévő járdát 225 cm-esre szélesítjük, ez is térkő burkolatot kap, minden gépkocsibejárónál süllyesztett szegéllyel. A pályázat része a temetői járda felújítása is. Első körben a főbejárat és a ravatalozó között, a csapig készül térkő burkolat. Ezen kívül a temetőben új csapok kerülnek elhelyezésre, valamint védőcső a későbbi világítás kiépítésére.

Az építési beruházások nagyon sokszor akadályozni fogják a gyalogos és gépjármű forgalmat, ez kifejezetten igaz a forgalmas központi járdák építésénél. Kérem, legyenek türelmesek a felújítási munkálatok alatt!

Molnár Balázs
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Mozgalmas, színes élet az iskolában
(2018. I.szám Tavasz)
·A hétköznapokon túl…
(2016. IV.szám Tél)
·Anyák napi műsor a Szociális Szolgáltató Központban Kéthelyen
(2016. I-II.szám Nyár)
·Vége van ...
(2013. III.szám Ősz)
·Falunapi horgászverseny
(2012. II.szám Nyár)
·Havanecz Imre képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·„Bezzeg az én időmben”
(2009. IV.szám Tél)
·Rózsi néni emlékei - Temetkezési szokások
(2008. III.szám Ősz)
·Boszorkánynak lenni egy estére
(2007. I.szám Tavasz)
·Magas a vérnyomásom…
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc