Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Felújítások a településen

2015-ben és 2016 év végén önkormányzatunk két anyagot nyújtott be az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak szóló pályázatra.

Az első pályázatban a közös hivatal épületének kisebb belső felújítása, a Dózsa György utca aszfaltozása, a település központi járdáinak felújítása, a temetői járda részbeni felújítása szerepelt, míg a második pályázatban a Magyari, Balaton utcák nyugati járdájának építése, szélesítése.

A 2015-ben megnyert pályázati forrást nem szerettük volna rögtön felhasználni, hanem összevont közbeszerzési eljárást írtunk ki a két támogatásra. Így több százezer forintot spóroltunk a településnek, hisz az összevont eljárás nem érte el az egymillió forintot.

A Dózsa György utcában teljes hosszában került felújításra az aszfaltburkolat, majd kétoldalt, mart aszfaltból készült szegély, melynek még be kell tömörödnie. Az Arany János utca nyugati részén a parkolók felújításra kerülnek, betonszegély készült, majd a parkoló felületére mészkő zúzalékot terítünk. A központban (könyvtár-élelmiszerbolt-takarék-virágüzlet) a meglévő járdák szélesítése után új térkő burkolat készül. A Hősök terén a régi acélcső korlátot új kovácsoltvasra cseréljük, valamint az emlékművekhez járda épül. A volt fiúiskola előtti szakasztól északra a meglévő járdát 225 cm-esre szélesítjük, ez is térkő burkolatot kap, minden gépkocsibejárónál süllyesztett szegéllyel. A pályázat része a temetői járda felújítása is. Első körben a főbejárat és a ravatalozó között, a csapig készül térkő burkolat. Ezen kívül a temetőben új csapok kerülnek elhelyezésre, valamint védőcső a későbbi világítás kiépítésére.

Az építési beruházások nagyon sokszor akadályozni fogják a gyalogos és gépjármű forgalmat, ez kifejezetten igaz a forgalmas központi járdák építésénél. Kérem, legyenek türelmesek a felújítási munkálatok alatt!

Molnár Balázs
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Helyesen író kéthelyi lányok
(2020. I.szám Tavasz)
·Egyszerűen szép
(2018. III.szám Ősz)
·Folyamatosan járőröznek a polgárőrök a településen
(2016. I-II.szám Nyár)
·In memoriam Németh István
(2015. IV.szám Tél)
·Beérett a befektetett munka gyümölcse ifjúsági labdarúgóinknál
(2013. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2011. IV.szám Tél)
·Nyári tábor 2010.
(2010. III.szám Ősz)
·A világ nagyjai a magyarokról
(2009. II.szám Nyár)
·Sítábori élményeim
(2007. I.szám Tavasz)
·Az influenzáról...
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc