Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Felújítások a településen

2015-ben és 2016 év végén önkormányzatunk két anyagot nyújtott be az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak szóló pályázatra.

Az első pályázatban a közös hivatal épületének kisebb belső felújítása, a Dózsa György utca aszfaltozása, a település központi járdáinak felújítása, a temetői járda részbeni felújítása szerepelt, míg a második pályázatban a Magyari, Balaton utcák nyugati járdájának építése, szélesítése.

A 2015-ben megnyert pályázati forrást nem szerettük volna rögtön felhasználni, hanem összevont közbeszerzési eljárást írtunk ki a két támogatásra. Így több százezer forintot spóroltunk a településnek, hisz az összevont eljárás nem érte el az egymillió forintot.

A Dózsa György utcában teljes hosszában került felújításra az aszfaltburkolat, majd kétoldalt, mart aszfaltból készült szegély, melynek még be kell tömörödnie. Az Arany János utca nyugati részén a parkolók felújításra kerülnek, betonszegély készült, majd a parkoló felületére mészkő zúzalékot terítünk. A központban (könyvtár-élelmiszerbolt-takarék-virágüzlet) a meglévő járdák szélesítése után új térkő burkolat készül. A Hősök terén a régi acélcső korlátot új kovácsoltvasra cseréljük, valamint az emlékművekhez járda épül. A volt fiúiskola előtti szakasztól északra a meglévő járdát 225 cm-esre szélesítjük, ez is térkő burkolatot kap, minden gépkocsibejárónál süllyesztett szegéllyel. A pályázat része a temetői járda felújítása is. Első körben a főbejárat és a ravatalozó között, a csapig készül térkő burkolat. Ezen kívül a temetőben új csapok kerülnek elhelyezésre, valamint védőcső a későbbi világítás kiépítésére.

Az építési beruházások nagyon sokszor akadályozni fogják a gyalogos és gépjármű forgalmat, ez kifejezetten igaz a forgalmas központi járdák építésénél. Kérem, legyenek türelmesek a felújítási munkálatok alatt!

Molnár Balázs
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Csoportos gyógytorna a faluban
(2019. IV.szám Tél)
·Játék és tanulás az óvodában
(2018. II.szám Nyár)
·A Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2016/2017. tanévének 1. félévéről
(2017. I.szám Tavasz)
·Önkormányzati küldöttség látogatása Nova Racán
(2015. I.szám Tavasz)
·Kitüntették Balla Mária főkönyvtárost
(2012. III.szám Ősz)
·Új tanítónő az iskolában
(2011. III.szám Ősz)
·Az elmúlt időszak tapasztalatai
(2010. IV.szám Tél)
·Békeidőben is tevékenyek a vöröskeresztesek
(2008. IV.szám Tél)
·Téli jeles napok az óvodában
(2005. IV.szám Tél)
·Egy autó története
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc