Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Dudás Virág újabb sikerei Ju-Jitsu sportágban

Tavasszal vált számunkra biztossá, hogy Virágnak sikerült megszereznie a kvalifikációt Fighting System, valamint Ne-Waza System versenyszámokban, a Montenegróban megrendezésre kerülő utánpótlás korú versenyzők számára rendezett világkupára. A Ju-Jitsu Sport Világszövetsége (JJIF) által szervezett verseny 2017. szeptember 22-24-én zajlott Podgorica városában, 21 ország csaknem 500 versenyzője részvételével.
Az iskolai nyári szünet Virág számára felkészüléssel telt. Heti 5-6 edzés, valamint részt vett egy edzőtáborban Szerbiában. Ahogy közeledett a várt időpont, egyre nagyobb izgalommal teltek a napjaink. Szeptember 20-án indultunk, 21-én csütörtökön érkeztünk meg, ezen a napon volt az első mérlegelés, majd 22-én pénteken reggel elkezdődött a verseny. Az első napon Virág Fighting Systemben lépett tatamira. Délelőtt voltak az elődöntők, ahol Virág, bár nagyon izgult, de jól teljesített, délután küzdhetett a harmadik helyért, melyet meg is szerzett. Ezzel történelmet írva, ui. Magyarországon még senki nem szerzett érmet ebben a számban világversenyen. A szombati nap pihenéssel telt. Vasárnap Ne-Waza Systemben léphetett újból tatamira, itt is szépen teljesített, délután küzdhetett a harmadik helyért, melyet sajnos nem sikerült megszereznie, így ötödik helyen zárta ezt a versenyszámot.

Virág ezzel a teljesítménnyel a legjobban szereplő magyar volt. 4 pontot érő helyezéssel tértek haza a magyarok, ebből kettőt ő szerzett. Klubtársának, a marcali Fülöp Rebekának sikerült még pontot érő hetedik helyezést elérnie.

Montenegróból szeptember 25-én hazaérkezve, Virágnak nem sok ideje maradt a pihenésre. 29-én este indultak a Szeged melletti Domaszékre az első őszi rangsorversenyre. Fáradtsága ellenére 3 aranyéremmel tért haza.
Következő rangsorverseny Dunakeszin volt, itt két számban indult, mindkettőben sikerült első helyezést szereznie.
2017. november 4-én került megrendezésre a legnagyobb hazai verseny, a Magyar Bajnokság. Itt Ne-Waza Systemben magyar bajnok lett, Fighting Systemben ezüstérmes. 2018 januárjától kategóriát vált Virág, U15-ből átlép U18-ba. Ezzel a szép eredménnyel sikerült megszereznie az Abu Dhabiban megrendezésre kerülő U18-as világbajnokságra, valamint a lisszaboni Európa-bajnokságra a kvalifikációt. Kemény munka vár rá!

Köszönetünket fejezzük ki az anyagi támogatásért Kéthely Község Önkormányzatának, valamint az Industrie Elektrik Kft-nek. Természetesen nagyon-nagy köszönet Nagy Róbertnek, Virág mesterének, illetve Gáspár Líviának a sok segítségért, támogatásért és mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta, segítette Virágot a felkészülésben.

Nagyon büszke rád az egész család, Virág!

Az általános iskola és az egész falu nevében gratulál, további szép sikereket kíván Virágnak a lap szerkesztősége is!

Eckert Zsófia
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
(2020. III.szám Ősz)
·Mérlegen 2018
(2018. IV.szám Tél)
·Rendhagyó technikaóra
(2016. IV.szám Tél)
·Rózsi néni nem mesél már...
(2015. I.szám Tavasz)
·Beszámoló Gyuláról
(2013. III.szám Ősz)
·1%
(2012. I.szám Tavasz)
·Köszönetnyilvánítás
(2009. II.szám Nyár)
·Meghívó a Művelődési Házba
(2008. IV.szám Tél)
·Egészségpolitika helyett tudomány…
(2006. III.szám Ősz)
·,,Oltárodhoz jöttem én ...
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc