Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Dudás Virág újabb sikerei Ju-Jitsu sportágban

Tavasszal vált számunkra biztossá, hogy Virágnak sikerült megszereznie a kvalifikációt Fighting System, valamint Ne-Waza System versenyszámokban, a Montenegróban megrendezésre kerülő utánpótlás korú versenyzők számára rendezett világkupára. A Ju-Jitsu Sport Világszövetsége (JJIF) által szervezett verseny 2017. szeptember 22-24-én zajlott Podgorica városában, 21 ország csaknem 500 versenyzője részvételével.
Az iskolai nyári szünet Virág számára felkészüléssel telt. Heti 5-6 edzés, valamint részt vett egy edzőtáborban Szerbiában. Ahogy közeledett a várt időpont, egyre nagyobb izgalommal teltek a napjaink. Szeptember 20-án indultunk, 21-én csütörtökön érkeztünk meg, ezen a napon volt az első mérlegelés, majd 22-én pénteken reggel elkezdődött a verseny. Az első napon Virág Fighting Systemben lépett tatamira. Délelőtt voltak az elődöntők, ahol Virág, bár nagyon izgult, de jól teljesített, délután küzdhetett a harmadik helyért, melyet meg is szerzett. Ezzel történelmet írva, ui. Magyarországon még senki nem szerzett érmet ebben a számban világversenyen. A szombati nap pihenéssel telt. Vasárnap Ne-Waza Systemben léphetett újból tatamira, itt is szépen teljesített, délután küzdhetett a harmadik helyért, melyet sajnos nem sikerült megszereznie, így ötödik helyen zárta ezt a versenyszámot.

Virág ezzel a teljesítménnyel a legjobban szereplő magyar volt. 4 pontot érő helyezéssel tértek haza a magyarok, ebből kettőt ő szerzett. Klubtársának, a marcali Fülöp Rebekának sikerült még pontot érő hetedik helyezést elérnie.

Montenegróból szeptember 25-én hazaérkezve, Virágnak nem sok ideje maradt a pihenésre. 29-én este indultak a Szeged melletti Domaszékre az első őszi rangsorversenyre. Fáradtsága ellenére 3 aranyéremmel tért haza.
Következő rangsorverseny Dunakeszin volt, itt két számban indult, mindkettőben sikerült első helyezést szereznie.
2017. november 4-én került megrendezésre a legnagyobb hazai verseny, a Magyar Bajnokság. Itt Ne-Waza Systemben magyar bajnok lett, Fighting Systemben ezüstérmes. 2018 januárjától kategóriát vált Virág, U15-ből átlép U18-ba. Ezzel a szép eredménnyel sikerült megszereznie az Abu Dhabiban megrendezésre kerülő U18-as világbajnokságra, valamint a lisszaboni Európa-bajnokságra a kvalifikációt. Kemény munka vár rá!

Köszönetünket fejezzük ki az anyagi támogatásért Kéthely Község Önkormányzatának, valamint az Industrie Elektrik Kft-nek. Természetesen nagyon-nagy köszönet Nagy Róbertnek, Virág mesterének, illetve Gáspár Líviának a sok segítségért, támogatásért és mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta, segítette Virágot a felkészülésben.

Nagyon büszke rád az egész család, Virág!

Az általános iskola és az egész falu nevében gratulál, további szép sikereket kíván Virágnak a lap szerkesztősége is!

Eckert Zsófia
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A kéthelyi hársfák
(2020. III.szám Ősz)
·Az én adventem
(2017. III.szám Ősz)
·Programterv júliustól szeptemberig
(2017. II.szám Nyár)
·Mika Szabolcs
(2014. III.szám Ősz)
·Sakk
(2013. III.szám Ősz)
·Kirándulás Angliába
(2011. II.szám Nyár)
·Fedett kerékpártároló az iskolában
(2010. III.szám Ősz)
·Egy profi Kéthelyről
(2009. I.szám Tavasz)
·Köszönet a támogatásért
(2006. I.szám Tavasz)
·Féljünk-e a kullancstól?
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.09 msodperc