Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

A Kéthelyi Általános Iskola Szülői Szervezetének munkájáról

Tavasszal sem tétlenkedett az iskola szülői szervezete.

A februári jól sikerült farsang után ugyancsak ebben a hónapban rendeztük meg a már hagyományos Valentin-napi bálunkat, ahol több mint 300 ember mulathatott velünk, ezzel támogatva az iskolában tanuló gyermekeket.

Sajnos a márciusi vasgyűjtés egy sajnálatos dolog miatt meghiúsult. Akitől nem tudtuk összegyűjteni a vasat, attól az ősz folyamán elvisszük. Szórólapon előre értesítjük majd a falu lakóit a gyűjtés időpontjáról.

Áprilisban került sor a már hagyományos tavaszi zsongás bulinkra, amelyen a diákönkormányzatos tanulók remek nyitótáncot jártak, majd szuper hangulatú sorverseny következett. A jutalom sem maradhatott el, a gyerekek és az iskolai dolgozók Kinder tojást, sütit, üdítőt kaptak a szülői szervezettől, míg Fekete Csaba képviselő mindenkinek egy-egy narancsot adományozott.

Nikula Zsolt jóvoltából áprilisban ellátogatott az FTC két fiatal játékosa iskolánkba. A gyerekek érdekes tájékoztatón és vetélkedőn vehettek részt, minden helyesen válaszolót megajándékoztak. Ráadásként minden tanuló belépőjegyet kapott a Mezőkövesd elleni mérkőzésre.

Májust a szokásos madarak és fák napi túrával indítottuk, itt szeretném megköszönni Déginé Budai Anikó és Gombai Gábor segítségét, remélem, a jövőben is számíthatunk rájuk.

Május 22-én rendeztük a gyermeknapot, amelyet az iskolások már nagyon vártak. Ismét sikerült színvonalas, változatos napot ajándékozni nekik. A reggelt Gyurcsák Annamária segítségével és vezetésével zumbával indították a gyerekek, majd a Marcali Hivatásos Tűzoltók látogattak el hozzánk. Délután pedig Lala bohóc műsora következett, amelyet a gyerekek nagy örömmel és élvezettel fogadtak. Egész nap 18 féle játékkal játszhattak: volt élő csocsó, élő bowling, ugrálóvár, és különböző népi fajátékokat próbálhattak ki a gyerekek, valamint a játékos kedvű felnőttek.

A szülői szervezet tagjai délelőtt zsíros, délután pedig nutellás kenyérrel és korlátlan üdítőfogyasztással várták a diákokat. Ráadásként minden gyermek és pedagógus fagyi utalványt kapott, amelyet a Kottán cukrászdában válthattak be 2-2 gombóc fagylaltra. Köszönjük a Kottán cukrászda felajánlását, illetve Nikula András Csaba 20.000 Ft-os támogatását a gyereknapra.

Júniusban segítséget nyújtottunk az óvoda szülői szervezete által rendezett pedagógusnapi ünnepélyhez, továbbá az iskolai Széchenyi-emlékplakett megvásárlásához.

Az idei évben ismét támogatást nyújtottunk az iskolának: minden alsós osztály és minden szaktantárgy - a tanulószobát is beleértve - 25.000 Ft-ot kapott tőlünk, amelyet a gyerekeink fejlődése érdekében használnak fel, összesen több mint 600.000 Ft értékben.

Folyamatban van az iskolarádió teljes felújítása, amely már ősztől szólni fog, új erősítő, új kábelezés, és ahol szükséges, új hangfalak lesznek. Továbbá vásároltunk 4 db korszerű rádiós, usb-s, CD lejátszós magnót, amely az idegen nyelv oktatásához is hasznos lesz. Vettünk még 5 db projektortartót a digitális oktatás megkönnyítéséhez.

Szintén őszre készül el a lépcsőház feliratozása történelmi eseményekkel, amely egyedivé teheti iskolánkat a környéken.

A tanév végével szeretném megköszönni a szülői szervezet minden tagjának egész éves áldozatos munkáját és minden kéthelyi lakosnak, képviselőnek támogatását, amellyel segítette tevékenységünket az idei tanévben.

Kellemes nyarat kívánok mindenkinek a szülői szervezet nevében!

Nikula Zsolt
az iskolai szülői szervezet elnöke
(2017. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
(2020. I.szám Tavasz)
·Újabb pályázati forrásból vásárolt eszközöket a Kéthelyi Polgárőr Egyesület
(2017. IV.szám Tél)
·Büszkeségpontot avattak Kéthelyen
(2017. I.szám Tavasz)
·„Én nem a győztest éneklem”
(2015. II.szám Nyár)
·Kitüntették Balla Mária főkönyvtárost
(2012. III.szám Ősz)
·Felhívás helytörténeti vetélkedőre
(2011. I.szám Tavasz)
·A Művelődési Ház hírei
(2010. III.szám Ősz)
·Kórushírek
(2008. III.szám Ősz)
·A parlagfűmentes Kéthelyért!
(2006. II.szám Nyár)
·Királynő, vezér, bástya, huszár…
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc