Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kórushírek

Utoljára a 2004. nyári újság hasábjain adtak számot a helyi kórusok a velük történtekről. Most ismét sok eseményről és eredményről tudnak beszámolni.

Az Asszonykórus az elmúlt évben másodszor kapott arany minősítést a Kórusok és Zenekarok Országos Tanácsa (KÓTA) által kiírt Országos Minősítőn. Szerepeltek az asszonyok Budapesten, az Almási téri Szabadidőközpontban, Zalakomárban, a Középkori Mezővárosok Országos Találkozóján, Kőröshegyen, az Advocatus Alapítvány kórustalálkozóján, Siófokon, a Kéthely bemutatkozik c. rendezvényen, legutóbb Balatonszabadiban, az Országos Vass Lajos Népzenei Verseny középdöntőjén, ahol arany oklevelet kaptak, így továbbjutottak a következő fordulóba.
Most arra készülnek, hogy hamarosan bemutassák első, önálló hanghordozójukat, azaz CD-re énekeljék az elmúlt 10 év legszebb dalait.

A Középiskolások Kórusa megszerezte második arany minősítését, sőt kiérdemelte az Arany páva minősítést is. A fiatalok 2004 augusztusában, Egerben egy nemzetközi népzenei fesztiválon vettek részt, ahol – csakúgy, mint máskor - felnőtt mezőnyben az ország legjobb ifjúsági kórusa címet kapták. Produkciójukat díszoklevéllel tüntették ki, s rádiófelvétel is készült velük, amit azóta már többször lehetett hallani a Magyar Rádió csatornáin.
2005 áprilisában ők is ott voltak az asszonyokkal Balatonszabadiban, ahol szintén arany oklevelet kaptak és továbbjutottak.
Legutóbb május 21-én Székesfehérvárott az Arany páva Nagydíjasok Országos Gálaminősítőjén énekeltek, ahol díszoklevelet kaptak kitűnő minősítéssel.
Ők is szerepelni fognak az Asszonykórus CD-jén, melynek tervezett címe: Kéthely dalai vagy Kéthely hangjai, s reményeink szerint még ebben az évben elkészül.

Hurja Lajos
(2005. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Bálozott az Asszonykórus
(2019. IV.szám Tél)
·Megyei értékek
(2018. IV.szám Tél)
·Vecsernik Alexandra: Adventtől Karácsonyig
(2016. IV.szám Tél)
·Fekete Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Sakkhírek
(2014. II.szám Nyár)
·Csata a szülőfalumért - Kéthely, 1944.
(2011. IV.szám Tél)
·Kéthely 2010-es költségvetése
(2010. I.szám Tavasz)
·Vége az évnek…
(2007. II.szám Nyár)
·Művészeti bemutató
(2007. II.szám Nyár)
·Kéthely új betleheme
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc