Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kórushírek

Utoljára a 2004. nyári újság hasábjain adtak számot a helyi kórusok a velük történtekről. Most ismét sok eseményről és eredményről tudnak beszámolni.

Az Asszonykórus az elmúlt évben másodszor kapott arany minősítést a Kórusok és Zenekarok Országos Tanácsa (KÓTA) által kiírt Országos Minősítőn. Szerepeltek az asszonyok Budapesten, az Almási téri Szabadidőközpontban, Zalakomárban, a Középkori Mezővárosok Országos Találkozóján, Kőröshegyen, az Advocatus Alapítvány kórustalálkozóján, Siófokon, a Kéthely bemutatkozik c. rendezvényen, legutóbb Balatonszabadiban, az Országos Vass Lajos Népzenei Verseny középdöntőjén, ahol arany oklevelet kaptak, így továbbjutottak a következő fordulóba.
Most arra készülnek, hogy hamarosan bemutassák első, önálló hanghordozójukat, azaz CD-re énekeljék az elmúlt 10 év legszebb dalait.

A Középiskolások Kórusa megszerezte második arany minősítését, sőt kiérdemelte az Arany páva minősítést is. A fiatalok 2004 augusztusában, Egerben egy nemzetközi népzenei fesztiválon vettek részt, ahol – csakúgy, mint máskor - felnőtt mezőnyben az ország legjobb ifjúsági kórusa címet kapták. Produkciójukat díszoklevéllel tüntették ki, s rádiófelvétel is készült velük, amit azóta már többször lehetett hallani a Magyar Rádió csatornáin.
2005 áprilisában ők is ott voltak az asszonyokkal Balatonszabadiban, ahol szintén arany oklevelet kaptak és továbbjutottak.
Legutóbb május 21-én Székesfehérvárott az Arany páva Nagydíjasok Országos Gálaminősítőjén énekeltek, ahol díszoklevelet kaptak kitűnő minősítéssel.
Ők is szerepelni fognak az Asszonykórus CD-jén, melynek tervezett címe: Kéthely dalai vagy Kéthely hangjai, s reményeink szerint még ebben az évben elkészül.

Hurja Lajos
(2005. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Német nyelvi tábor
(2020. II.szám Nyár)
·Sakk
(2018. III.szám Ősz)
·Művészeti bemutató az iskolában
(2017. II.szám Nyár)
·Sakk
(2014. III.szám Ősz)
·Gyémánt diploma
(2014. II.szám Nyár)
·Őszi sakkhírek
(2011. IV.szám Tél)
·Németh Lajos képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Télapó itt van
(2007. IV.szám Tél)
·Az iskola nyári programjaiból
(2006. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc