Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Kórushírek

Utoljára a 2004. nyári újság hasábjain adtak számot a helyi kórusok a velük történtekről. Most ismét sok eseményről és eredményről tudnak beszámolni.

Az Asszonykórus az elmúlt évben másodszor kapott arany minősítést a Kórusok és Zenekarok Országos Tanácsa (KÓTA) által kiírt Országos Minősítőn. Szerepeltek az asszonyok Budapesten, az Almási téri Szabadidőközpontban, Zalakomárban, a Középkori Mezővárosok Országos Találkozóján, Kőröshegyen, az Advocatus Alapítvány kórustalálkozóján, Siófokon, a Kéthely bemutatkozik c. rendezvényen, legutóbb Balatonszabadiban, az Országos Vass Lajos Népzenei Verseny középdöntőjén, ahol arany oklevelet kaptak, így továbbjutottak a következő fordulóba.
Most arra készülnek, hogy hamarosan bemutassák első, önálló hanghordozójukat, azaz CD-re énekeljék az elmúlt 10 év legszebb dalait.

A Középiskolások Kórusa megszerezte második arany minősítését, sőt kiérdemelte az Arany páva minősítést is. A fiatalok 2004 augusztusában, Egerben egy nemzetközi népzenei fesztiválon vettek részt, ahol – csakúgy, mint máskor - felnőtt mezőnyben az ország legjobb ifjúsági kórusa címet kapták. Produkciójukat díszoklevéllel tüntették ki, s rádiófelvétel is készült velük, amit azóta már többször lehetett hallani a Magyar Rádió csatornáin.
2005 áprilisában ők is ott voltak az asszonyokkal Balatonszabadiban, ahol szintén arany oklevelet kaptak és továbbjutottak.
Legutóbb május 21-én Székesfehérvárott az Arany páva Nagydíjasok Országos Gálaminősítőjén énekeltek, ahol díszoklevelet kaptak kitűnő minősítéssel.
Ők is szerepelni fognak az Asszonykórus CD-jén, melynek tervezett címe: Kéthely dalai vagy Kéthely hangjai, s reményeink szerint még ebben az évben elkészül.

Hurja Lajos
(2005. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
(2020. I.szám Tavasz)
·Önkormányzati tervek 2018-ra
(2018. I.szám Tavasz)
·Herman Ottó útján
(2016. I-II.szám Nyár)
·Szüreti mulatság 2015.
(2015. III.szám Ősz)
·Ili óvó nénire emlékezünk
(2013. I.szám Tavasz)
·Sakkozóink eredményei megyeszerte
(2011. I.szám Tavasz)
·Leltár és tervek
(2010. I.szám Tavasz)
·„Örökre szépek” a kéthelyi színpadon
(2007. IV.szám Tél)
·Új gyerekek, új dolgok az óvodában
(2005. III.szám Ősz)
·„A Nagy Könyv” Kéthelyen
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc