Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Pályázatok, pályázatok, pályázatok…

Elkezdték kihirdetni a Települési Operatív Program (TOP) keretein belül a pályázati eredményeket.

Kéthely Község Önkormányzata 3 pályázatot nyújtott be, amiből kettő már biztosan nyertes lett, és a támogatási szerződést is aláírtam a múlt héten.

Az első és talán legfontosabb pályázatunk az óvoda fejlesztéséről és a bölcsődei szárny építéséről szólt. A jelenlegi óvoda épületének vizesblokkjait újítanánk fel, valamint az irodát és a tálaló-melegítő konyhát. A bölcsőde teljesen új szárnyba kerülne, amit a meglévő résztől északra fogunk felépíteni, a két épületet egy folyosó kapcsolja össze. Mivel így az épületegyüttes mérete elég nagy lesz, benne tűzjelző rendszert kell kiépíteni. A pályázat természetesen tartalmazza a konyhai eszközök mellett az összes bölcsődei berendezést is. A beruházás előkészítése folyamatban van, a képviselő-testület már kiválasztotta a tervezőt, közbeszerzőt, nyilvánosságot biztosító szakembereket, a projektmenedzsmenti feladatokat, valamint a műszaki ellenőri feladatokat a Somogy Megyei Önkormányzat látja el, hisz velük konzorciumi megállapodást kötöttünk a projektek megvalósítására. A pályázat finanszírozása 100 % -os támogatási intenzitással, 110 millió Ft-ból valósul meg.

A másik nyertes TOP-os pályázatunk a szociális alapszolgáltatások fejlesztéséről szól. Keretében a szociális szolgáltató központ konyhája, tálaló konyhája, vizesblokkja kerül felújításra. A szolgáltató központ mellett az iskola udvarában álló régi technikaterem épülete is megújul. Itt biztosítjuk majd az idősek nappali ellátását és a gyermekjóléti szolgálat működését. Az épületfelújítások mellett az iskolai konyhába több nagy értékű eszközt szerzünk be: 200 l-es főzőüstöt, több mint 1 millió forint értékben egyetemes konyhagépet, ipari hűtőszekrényt. Az ételszállításhoz egy autót is vásárolunk, mely hasonlítani fog a mostani Opelhez, csak 5 személyes személyautóként is használható lesz. Ezekre a feladatokra 69 millió forint támogatást kapunk, mely az előző pályázattal megegyezően 100 %-os finanszírozású, önerőt nem szükséges hozzátenni.

Az őstermelői piacra benyújtott pályázatunkat még nem bírálták el. Most készül egy új, kb 220 millió Ft-os támogatási összegű energetikai pályázat, ami az iskola, az önkormányzat, valamint a sport öltöző és tűzoltó szertár felújításáról szól. Benyújtottunk a hegyi utak felújítására is pályázatot, valamint új MTZ traktor vásárlására szólót, amiben a traktorhoz ágaprító és kasza beszerzése is szerepel. Pályázunk a művelődési ház tánctermének és vizesblokkjának felújítására is 20 millió Ft támogatási összegben.

A nyertes pályázatok számát növeli a műfüves pálya építéséről szóló, melynek keretein belül a szociális szolgáltató központ hátsó udvarában építünk egy 20x40 m-es pályát labdafogó hálóval és LED-es reflektorokkal. Költsége 31,2 millió Ft, melyhez kedvezményes konstrukció keretében 10 %-os önerőt kell biztosítanunk. Építése ebben az évben megvalósul.

A benyújtott és elnyert pályázatok értéke már most több száz millió Ft. Előkészítésük nem kis feladat volt, de az igazi kihívás a nyertes pályázatok megvalósítása lesz, melyhez nem csak az önkormányzat munkája szükséges, hanem a lakosság türelme is.

Molnár Balázs
polgármester
(2017. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
(2020. I.szám Tavasz)
·In memoriam…
(2017. II.szám Nyár)
·Csazmán járt a Délnyugat-balatoni Hegyközség delegációja
(2015. IV.szám Tél)
·Mika Szabolcs
(2014. III.szám Ősz)
·A Nyitott Klub programjairól
(2012. IV.szám Tél)
·Aranyos bábrabló
(2011. I.szám Tavasz)
·Pörög tovább az időkerék…
(2009. II.szám Nyár)
·Sakk – Szép volt, ezüstlányok!
(2008. III.szám Ősz)
·Múzeumi látogatás
(2006. I.szám Tavasz)
·Hűség egy faluhoz, hűség önmagunkhoz
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc