Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Szüreti felvonulás, bál, borkorcsolyasütő verseny
·Alexandriai Katalin nyomdokain
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
·A Kőkecskétől a vadgesztenyefákig
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
·Alakuló ülés
·Kéthelyi sorsok
·90 éves a Kéthelyi Sportegyesület
·Bálozott az Asszonykórus
·Kitüntettek
·Csoportos gyógytorna a faluban
·Sport- és egészségnap
·Előadás az úri hímzésről
·Futás a gyermekekért
·Sakk
·Karácsonyi képek

2017. évi tervek

Sajnos a településen átvezető 68-as út állapota nagyon rossz. Hosszú évek óta bízunk abban, hogy nekiállnak a felújításnak, azonban ez eddig nem következett be. Bízzunk abban, hogy hamarosan jó híreket kapunk, amiben szerepel az út felújítása. Kikértem a baleseti statisztikákat a rendőrségtől, ahogy ezek megérkeznek, írásban jelezni fogom az érintettek felé az úttal kapcsolatos problémákat. Nagyon nagy az átmenő forgalom a településen, ami a rossz útviszonyok miatt még sokkal veszélyesebb. Az önkormányzat előtti gyalogátkelőt megvizsgáltuk, próbáltunk lámpát elhelyezni, amihez a közút kezelője olyan feltételeket szabott, amit lehetetlen lenne teljesíteni. A legnagyobb problémát az Ady Endre utca közelsége adja. Próbáltam azt is, hogy egy kis szigetet hoznánk létre a két forgalmi sáv között, ezzel megakadályozva, hogy a megálló autót a következő előzni tudja. De itt is akkora költségek merültek fel (18-20 millió Ft), amit teljes egészében az önkormányzatnak kellene viselni, hogy azt mi nem tudnánk finanszírozni, holott tudom, egy sérülést nem lehet pénzben mérni.
Úgy tűnik a főútvonal kérdése egyelőre még nem megoldott probléma.
Ahogy az adósság-konszolidációs pályázatnál már utaltam rá (a Kéthelyen újság előző számában), a település központjának, valamint a Dózsa György utcának a rendbetétele, a Magyari-Balaton utcai járda elkészítése, a temetői járda felújítása biztosan el fog készülni.
Ezek mellett bízunk a TOP-os pályázatok pozitív elbírálásában is, amire nagyon nagy esélyünk van. Ha ezek sikeresek lesznek, azok bőven ellátnak bennünket feladatokkal, munkával, hisz az idén benyújtott pályázatok összértéke meghaladja a 300 millió Ft-ot.
Az idei évben szeretnénk a tavaly megkezdett közvilágítás bővítésének, valamint a fásításnak a folytatását.
A művelődési ház korszerűsítésére elkészült tervek sajnos 2015 óta még a fiókban vannak. Jelenleg nem látok pályázati lehetőséget a teljes épület felújítására. Azonban a táncteremre, valamint a vizes blokkra előkészítés alatt van egy pályázat, amit április közepéig kell beadnunk. Bízunk abban, hogy az épület többi részét is fel fogjuk tudni újítani, hisz a moziterem már igazi ritkaságnak számít kialakítása miatt.
A kialakult horvát testvértelepülési kapcsolatot szeretnénk a jövő évben is fenntartani, valamint egy új, erdélyi kapcsolatot is kialakítani, amihez az első lépéseket meg is tette a testület, mivel kint választások voltak, kicsit lelassult ez a folyamat. De bízom abban, hogy az ottani új vezetés beiktatása utáni elhatározásának megfelelően ki tudjuk alakítani a kapcsolatot.
2016-ban több nagysikerű rendezvényt tartottunk, amiket szeretnénk idén is megtartani, örülünk, hogy a településen élők egyre nagyobb számban látogatják ezeket.
A községünkben működő egyesületekkel, civil szervezetekkel továbbra is jó kapcsolatot ápolunk. A helyi rendezvényeket közös erővel szervezzük, úgy látom, ez nagyon jót is tesz a közösség építésének. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, és a jövőben ezt a viszonyt még szeretnénk tovább erősíteni.
Bíztatom Önöket arra, hogy bátran keressenek meg problémáikkal, javaslataikkal, hisz közösen többre jutunk.

Örökzöldeket kapott a község ajándékba Móring József Attila képviselő úr jóvoltából

Benyújtottunk több pályázatot az idei esztendőben. Kettő a humán szféra fejlesztéséről és a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásáról szól. Ezeket Marcali gesztorságában több térségbeli településsel közösen, kb. 500-500 millió Ft-os keretösszeggel adtuk be. 2015-ben már volt lehetőségünk pályázni műfüves pályára, de akkor a testület nem élt a lehetőséggel, mivel a képviselő testület többsége soknak érezte a kb. 10 millió forintos önrészt. Az idei évben egy sokkal kedvezőbb konstrukcióban, 10%-os önrész vállalásával nyújtottunk be pályázatot, így a 32,5 millió forintos pályához kb. 3 millió forint saját forrással kell hozzájárulnunk.
A testvér-települési kapcsolatok finanszírozására szintén nyújtottunk be pályázatot összesen 2,5 millió Ft értékben.
Önkormányzatunk ez év elején vásárolt 4 darab építési telket, melyet két, már meglévő saját építési telekkel együtt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság számára ajánlott fel. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a felajánlott telkekre pályázati forrásból 6 db, egyenként 12 férőhelyes lakóotthont szeretne építeni, amikbe értelmi fogyatékosok költöznének hasonló rendszer szerint, mint ahogyan már élnek családi házakban a településen.

Molnár Balázs
polgármester
(2017. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Somogy Megyei Bajnok Csapat a Kéthely SE Lány U-16 csapata!
(2019. II.szám Nyár)
·Műfüves labdarúgópálya létesült Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·Gonda Marina
(2015. III.szám Ősz)
·Havanecz Imre László
(2014. III.szám Ősz)
·Eredményeim, terveim
(2012. II.szám Nyár)
·Ősz az iskolában
(2011. IV.szám Tél)
·Tavaszi sakkeredmények – Havanecz Bianka országos aranyérmes!
(2010. II.szám Nyár)
·Gyereknap
(2007. II.szám Nyár)
·Találkozásom Illés Tiborral
(2005. IV.szám Tél)
·Önkormányzati hírek
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc