Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

2017. évi tervek

Sajnos a településen átvezető 68-as út állapota nagyon rossz. Hosszú évek óta bízunk abban, hogy nekiállnak a felújításnak, azonban ez eddig nem következett be. Bízzunk abban, hogy hamarosan jó híreket kapunk, amiben szerepel az út felújítása. Kikértem a baleseti statisztikákat a rendőrségtől, ahogy ezek megérkeznek, írásban jelezni fogom az érintettek felé az úttal kapcsolatos problémákat. Nagyon nagy az átmenő forgalom a településen, ami a rossz útviszonyok miatt még sokkal veszélyesebb. Az önkormányzat előtti gyalogátkelőt megvizsgáltuk, próbáltunk lámpát elhelyezni, amihez a közút kezelője olyan feltételeket szabott, amit lehetetlen lenne teljesíteni. A legnagyobb problémát az Ady Endre utca közelsége adja. Próbáltam azt is, hogy egy kis szigetet hoznánk létre a két forgalmi sáv között, ezzel megakadályozva, hogy a megálló autót a következő előzni tudja. De itt is akkora költségek merültek fel (18-20 millió Ft), amit teljes egészében az önkormányzatnak kellene viselni, hogy azt mi nem tudnánk finanszírozni, holott tudom, egy sérülést nem lehet pénzben mérni.
Úgy tűnik a főútvonal kérdése egyelőre még nem megoldott probléma.
Ahogy az adósság-konszolidációs pályázatnál már utaltam rá (a Kéthelyen újság előző számában), a település központjának, valamint a Dózsa György utcának a rendbetétele, a Magyari-Balaton utcai járda elkészítése, a temetői járda felújítása biztosan el fog készülni.
Ezek mellett bízunk a TOP-os pályázatok pozitív elbírálásában is, amire nagyon nagy esélyünk van. Ha ezek sikeresek lesznek, azok bőven ellátnak bennünket feladatokkal, munkával, hisz az idén benyújtott pályázatok összértéke meghaladja a 300 millió Ft-ot.
Az idei évben szeretnénk a tavaly megkezdett közvilágítás bővítésének, valamint a fásításnak a folytatását.
A művelődési ház korszerűsítésére elkészült tervek sajnos 2015 óta még a fiókban vannak. Jelenleg nem látok pályázati lehetőséget a teljes épület felújítására. Azonban a táncteremre, valamint a vizes blokkra előkészítés alatt van egy pályázat, amit április közepéig kell beadnunk. Bízunk abban, hogy az épület többi részét is fel fogjuk tudni újítani, hisz a moziterem már igazi ritkaságnak számít kialakítása miatt.
A kialakult horvát testvértelepülési kapcsolatot szeretnénk a jövő évben is fenntartani, valamint egy új, erdélyi kapcsolatot is kialakítani, amihez az első lépéseket meg is tette a testület, mivel kint választások voltak, kicsit lelassult ez a folyamat. De bízom abban, hogy az ottani új vezetés beiktatása utáni elhatározásának megfelelően ki tudjuk alakítani a kapcsolatot.
2016-ban több nagysikerű rendezvényt tartottunk, amiket szeretnénk idén is megtartani, örülünk, hogy a településen élők egyre nagyobb számban látogatják ezeket.
A községünkben működő egyesületekkel, civil szervezetekkel továbbra is jó kapcsolatot ápolunk. A helyi rendezvényeket közös erővel szervezzük, úgy látom, ez nagyon jót is tesz a közösség építésének. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, és a jövőben ezt a viszonyt még szeretnénk tovább erősíteni.
Bíztatom Önöket arra, hogy bátran keressenek meg problémáikkal, javaslataikkal, hisz közösen többre jutunk.

Örökzöldeket kapott a község ajándékba Móring József Attila képviselő úr jóvoltából

Benyújtottunk több pályázatot az idei esztendőben. Kettő a humán szféra fejlesztéséről és a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásáról szól. Ezeket Marcali gesztorságában több térségbeli településsel közösen, kb. 500-500 millió Ft-os keretösszeggel adtuk be. 2015-ben már volt lehetőségünk pályázni műfüves pályára, de akkor a testület nem élt a lehetőséggel, mivel a képviselő testület többsége soknak érezte a kb. 10 millió forintos önrészt. Az idei évben egy sokkal kedvezőbb konstrukcióban, 10%-os önrész vállalásával nyújtottunk be pályázatot, így a 32,5 millió forintos pályához kb. 3 millió forint saját forrással kell hozzájárulnunk.
A testvér-települési kapcsolatok finanszírozására szintén nyújtottunk be pályázatot összesen 2,5 millió Ft értékben.
Önkormányzatunk ez év elején vásárolt 4 darab építési telket, melyet két, már meglévő saját építési telekkel együtt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság számára ajánlott fel. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a felajánlott telkekre pályázati forrásból 6 db, egyenként 12 férőhelyes lakóotthont szeretne építeni, amikbe értelmi fogyatékosok költöznének hasonló rendszer szerint, mint ahogyan már élnek családi házakban a településen.

Molnár Balázs
polgármester
(2017. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Jótékonysági bál
(2019. III.szám Ősz)
·Legyen a szeretet mindennapunk része…
(2017. IV.szám Tél)
·Vendégek a kéthelyi iskolában
(2015. III.szám Ősz)
·Sakkverseny Kéthelyen
(2014. I.szám Tavasz)
·Tündér Ilona és Árgyélus Nagyszakácsiból
(2013. IV.szám Tél)
·Akik sötétben is láthatnak…
(2010. IV.szám Tél)
·Ez a nap más, mint a többi!
(2010. II.szám Nyár)
·Gondolatok Karácsony ünnepére
(2008. IV.szám Tél)
·Karácsony Ünnepén (részlet)
(2005. IV.szám Tél)
·Művészeti szemlén mutatkoztak be gyermekeink
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc