Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Fejlesztések pályázati forrásokból

Önkormányzatunk – folytatva az elmúlt évek sikeres gyakorlatát (pl. 10 lakás építése, útfelújítások, gép-, műszerbeszerzés, stb.) - ez évben is jelentős fejlesztéseket, felújításokat tud megvalósítani elnyert pályázati források segítségével.
Már elkészült az óvodai termek világításának korszerűsítése, az iskolai kézilabda pálya felújítása, elkezdődött a Béke utcában az útépítés. Mire újságunk megjelenik, remélhető, hogy a Béke utcán kívül az Ady és a Lenin utca is új burkolatot kap.
A fenti munkák összköltsége kereken 22 millió Ft, mely összegnek több mint kétharmadát, 15,3 millió Ft-ot a Somogy Megyei Területfejlesztési, valamint a Balatoni Fejlesztési Tanács pályázatain nyertük.
Ez évben benyújtott pályázataink, melyekről a napokban döntenek, siker esetén további 54 millió Ft felhasználását jelenthetik.
Terveink között szerepel többek között a Sugár, a Diófa és a Hegyalja utca felújítása, a ravatalozó bővítése, fogászati röntgen vásárlása, a volt iskolaépület (jelenleg varroda és bolt) külső és belső felújítása, a központban lévő járdák és a park felújítása.
A következő évben további pályázatok benyújtását tervezzük, elsősorban úthálózatunk fejlesztéséhez. A szükséges önerőt takarékos gazdálkodással biztosítani tudjuk. Sürgető feladatunk több utcában a járdák javítása. Erre a célra a pályázati lehetőségek jelenleg szűkösek. A már elnyert és remélhetőleg hamarosan tovább bővülő külső források lehetővé teszik, hogy községünk költségvetéséből ez év második felében és jövőre több utcában a járdák teljes felújítását is elvégezzük.

Az önkormányzatok nagy többsége a műszaki, pénzügyi, formai szempontból bonyolult pályázatok elkészítését külső szakértőkre bízza, akik a pályázott összeg 5-10 %-át is elkérik. A pályázatokat kiíró szervezetek a legapróbb formai hiba esetén elutasítják a pályázat elfogadását, ami így a döntéshozók elé sem kerülhet. Nálunk a polgármesteri hivatal dolgozói készítik a pályázatokat, melyekért külön díjazás nem jár. Formai okokból elutasított pályázatunk évek óta nem volt, ami elsősorban Nagy Gáborné jegyző és Olasz István műszaki főmunkatárs ez irányú munkáját dicséri. A megyei, regionális, esetenként országos döntéshozók eddigi pályázataink legnagyobb részét támogatták.

Németh Lajos
polgármester
(2005. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Futás a gyermekekért
(2019. IV.szám Tél)
·Kéthelyi diákok a Somogy megyei sakk diákolimpián
(2017. I.szám Tavasz)
·„Én nem a győztest éneklem”
(2015. II.szám Nyár)
·Németh István
(2014. III.szám Ősz)
·Futball élet Kéthelyen
(2012. II.szám Nyár)
·60 éves a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona
(2011. II.szám Nyár)
·Felújítások és kiállítás a plébánián
(2009. IV.szám Tél)
·Jó érzés…
(2008. IV.szám Tél)
·Korszerűsödő oktatás
(2006. IV.szám Tél)
·Önkormányzati hírek
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc