Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Eseménydús évet zárt a művelődési ház

Először is ott kezdeném, hogy javítanám a címet..., hiszen nem csupán a művelődési házban volt nagy nyüzsgés az utolsó negyedévben, hanem az egész településen.
A szüret zárása után október 23. eseményeire emlékeztünk, majd lázasan készültünk az adventi időszakra, rendezvénysorozatra. Településünk központjának dekorálása után adventi koszorúkészítésre, templomban megrendezett adventi koncertre, 4 gyertyagyújtásra és a falu karácsonyi ünnepségére vártuk az érdeklődőket, valamint idén először mézeskalácsot sütöttünk az általános iskola tanulóival.
Az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki kivette részét az előkészületekből. Volt, ki önkéntes munkával segített, volt, aki 1-1 ruhadarabot ajánlott fel a jelmezekhez, volt, aki szalmabálát, ledes fényfüzért hozott, volt, aki renoválta a bábukat, rénszarvast faragott a szánhoz, és bizony 100 fölé tehető azoknak a száma, akik műsorral készültek a különböző rendezvényekre.
Kezdeti izgalmak és az új helyszín miatt sok kérdés merült fel. Azt biztosan tudtuk, hogy hétről hétre mindig más programnak adunk helyet a gyertyagyújtáshoz, és azt is, hogy ebben milyen sok munkája lesz a fellépőknek. Azt azonban nem tudhattuk, hogy vajon szűk családias körben zajlanak-e az események, hogy szükség lesz-e hangfalakra és mikrofonra ebben a nagy hidegben. Óriási terhet jelentett kezdetekben ez a kérdés, hiszen pici gyermekektől a nyugdíjasokig sokan fáradoztak azon, hogy színvonalas műsort hozzanak el nekünk szombat esténként. Izgultunk, hogy vajon lesz-e kinek énekelni, szavalni. Izgultunk, hogy a meleg kályha mellett otthonaikban töltik-e inkább az estéket, vagy kimozdulnak a szeles hideg időben, hogy megnézzék, mivel készültünk. Tapasztalatunk e téren nem volt, hiszen most először kísérte program a gyertyagyújtásokat.
Aztán eljött advent első vasárnapjának előestéje. Plébános Úr, Polgármester Úr és én ott tanakodtunk a rendelő előtt, hogy hova kerüljenek a hangfalak, s hogy milyen legyen a hangerő, s egyszer csak azt vettük észre, hogy megtelt előttünk a tér.
S így volt ez hétről hétre minden szombat este. Hiába fújt a szél, hiába volt hideg, s még az sem számított, ha este jó filmet adtak a televízióban. Az a hatalmas teher, ami kezdetekben a vállunkat nyomta, szempillantás alatt szertefoszlott, hiszen tudtuk, hogy nem hiába készültek a gyerekek, nem hiába készült az asszonykórus. A sok befektetett energia megtérült a nézők csillogó, olykor könnyáztatta szemében. Köszönjük!

A karácsonyi vásár egyik dekorációja
Mézeskalácssütés a művelődési házban iskolásokkal
Karácsonyi dekoráció a főtéren
A dekoráció más oldalról
Az első adventi gyertya gyújtása
Jelenet a karácsonyi előadásból
Az iskolai műsort adó negyedik osztályosok
Az énekkar fellépése
Oltiné Maczkó Nikolett
intézményvezető
(2016. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·1%
(2021. I.szám Tavasz)
·Hatvanéves a Hímző Szakkör
(2019. I.szám Tavasz)
·Tavaszvárás az óvodában
(2017. I.szám Tavasz)
·Általános iskolai versenyeredmények 2014/2015.
(2015. II.szám Nyár)
·Bajnok Eszter országos bajnok
(2013. II.szám Nyár)
·Gondolatok – kisdiákok között
(2010. IV.szám Tél)
·Véradás
(2009. II.szám Nyár)
·Versenykiírás
(2009. I.szám Tavasz)
·Csereévem Kéthelyen
(2006. III.szám Ősz)
·„Előkészítve áll a pálya…”
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc