Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Művészeti szemlén mutatkoztak be gyermekeink

Érdeklődők a tárlat megnyitóján.
Kis művészeink munkái.

Az iskolákban a május a megmérettetések, versenyek, bemutatók hónapja. A tanév munkájának eredményessége kerül mérlegre. Minél sokoldalúbb az intézmény, annál színvonalasabban mutathatja meg magát. A kéthelyi – immár Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola - a 2004-2005-ös tanévtől bővítette profilját: falai közt alapfokú művészeti iskolát is működtet. Kínálatában megtalálható a képzőművészet, a zene, a tánc. Ezek nemcsak a 6-14 éves gyermekek számára teszik lehetővé tehetségük fejlesztését, hanem valamennyi érdeklődőnek.

Ha a gyermek jó képességű valamely téren, vagy csupán érdeklődést mutat egy művészeti ág iránt, érdemes kihasználni az ingyenes, helyben adott lehetőséget. A képzésben résztvevők tudása mélyül a választott területen, többletre tesznek szert, ügyesebbek lesznek, képességeik kibontakozhatnak, ezáltal egész személyiségük gazdagodik. Akár a gyengébb tanulmányi eredményű gyerek is sikerélményhez juthat, amelyek pozitívan formálják egyéniségét. A bemutatók javítják fellépését, rutinos szereplővé teszik.

Május 25-én az iskola zsibongójában nyílt tárlat a képzőművészeti tagozatosok munkáiból. A képzési forma még gyerekcipőben jár, első alkalommal kisebb gyűjteménnyel mutatkoztak be. A zenészek és táncosok egész estét betöltő műsorral léptek fel május 26-án a művelődési házban. Láthattuk nagyobb múltra visszatekintő csoportok produkcióját is, de nekünk sem kellett szégyenkeznünk, hiszen a mi tanulóink is színvonalas előadást nyújtottak. A gyenesdiási táncosokat látva elképzelhettük, hogy milyen szintre juthatnak a kéthelyi gyerekek is. Persze ehhez egyéni szorgalomra, kitartásra, sok éves gyakorlásra van szükség: a tudást nem adják ingyen.

A művészeti bemutató érték a község számára, hiszen eljöhetett mindenki. A szülők, a nagyszülők megnézhették gyermekük, unokájuk előadását és együtt tapsolhattak a szomszéd nénivel, a barátokkal. Sok idős embernek ez lehetőség volt, hogy kimozdulhasson a megszokott hétköznapi életéből.

Szeretnénk megköszönni valamennyi fellépő tanulónak és felkészítő tanáraiknak, hogy ilyen színvonalas, élményben gazdag estével zárhattuk a tanévet. Reméljük, sok kisdiák kedvet kapott valamelyik művészeti ághoz.

A szerkesztők
(2005. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sakk
(2019. I.szám Tavasz)
·Elkezdődött a tanév
(2017. III.szám Ősz)
·Vendégek a kéthelyi iskolában
(2015. III.szám Ősz)
·Egy gazdag életmű
(2014. IV.szám Tél)
·Önkormányzati tájékoztató
(2013. I.szám Tavasz)
·Gondolatok – kisdiákok között
(2010. IV.szám Tél)
·Erdélyben jártunk
(2009. III.szám Ősz)
·Rózsi néni emlékei
(2007. IV.szám Tél)
·Múzeumi látogatás
(2006. I.szám Tavasz)
·Kórushírek
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc