Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Művészeti szemlén mutatkoztak be gyermekeink

Érdeklődők a tárlat megnyitóján.
Kis művészeink munkái.

Az iskolákban a május a megmérettetések, versenyek, bemutatók hónapja. A tanév munkájának eredményessége kerül mérlegre. Minél sokoldalúbb az intézmény, annál színvonalasabban mutathatja meg magát. A kéthelyi – immár Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola - a 2004-2005-ös tanévtől bővítette profilját: falai közt alapfokú művészeti iskolát is működtet. Kínálatában megtalálható a képzőművészet, a zene, a tánc. Ezek nemcsak a 6-14 éves gyermekek számára teszik lehetővé tehetségük fejlesztését, hanem valamennyi érdeklődőnek.

Ha a gyermek jó képességű valamely téren, vagy csupán érdeklődést mutat egy művészeti ág iránt, érdemes kihasználni az ingyenes, helyben adott lehetőséget. A képzésben résztvevők tudása mélyül a választott területen, többletre tesznek szert, ügyesebbek lesznek, képességeik kibontakozhatnak, ezáltal egész személyiségük gazdagodik. Akár a gyengébb tanulmányi eredményű gyerek is sikerélményhez juthat, amelyek pozitívan formálják egyéniségét. A bemutatók javítják fellépését, rutinos szereplővé teszik.

Május 25-én az iskola zsibongójában nyílt tárlat a képzőművészeti tagozatosok munkáiból. A képzési forma még gyerekcipőben jár, első alkalommal kisebb gyűjteménnyel mutatkoztak be. A zenészek és táncosok egész estét betöltő műsorral léptek fel május 26-án a művelődési házban. Láthattuk nagyobb múltra visszatekintő csoportok produkcióját is, de nekünk sem kellett szégyenkeznünk, hiszen a mi tanulóink is színvonalas előadást nyújtottak. A gyenesdiási táncosokat látva elképzelhettük, hogy milyen szintre juthatnak a kéthelyi gyerekek is. Persze ehhez egyéni szorgalomra, kitartásra, sok éves gyakorlásra van szükség: a tudást nem adják ingyen.

A művészeti bemutató érték a község számára, hiszen eljöhetett mindenki. A szülők, a nagyszülők megnézhették gyermekük, unokájuk előadását és együtt tapsolhattak a szomszéd nénivel, a barátokkal. Sok idős embernek ez lehetőség volt, hogy kimozdulhasson a megszokott hétköznapi életéből.

Szeretnénk megköszönni valamennyi fellépő tanulónak és felkészítő tanáraiknak, hogy ilyen színvonalas, élményben gazdag estével zárhattuk a tanévet. Reméljük, sok kisdiák kedvet kapott valamelyik művészeti ághoz.

A szerkesztők
(2005. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
(2020. III.szám Ősz)
·Egyszerűen szép
(2019. I.szám Tavasz)
·Füleki Virág: Sötét erdő, fényes csillag
(2016. IV.szám Tél)
·85 éves a Kéthely Sportegyesület
(2014. IV.szám Tél)
·Kétirányú, 2x1 haladósávos kerékpárút épül
(2013. I.szám Tavasz)
·Nova, 2011.
(2011. III.szám Ősz)
·Fedett kerékpártároló az iskolában
(2010. III.szám Ősz)
·Mesélő természet
(2007. III.szám Ősz)
·Kiállítás a kézműves szakkörösök munkáiból
(2006. II.szám Nyár)
·Ötven éve halt meg Csáky Ferenc (1885-1954)
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc