Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Az iskola szülői szervezetének őszi, téli munkája

A kéthelyi általános iskola szülői szervezete a nyár folyamán sem tétlenkedett. A szünidő alatt az iskolában történő önkormányzati munka mellett vállalta, hogy a gyerekek öltözőszekrényeit teljes mértékben felújítja, kicseréli és újrafesti, amelyet maradéktalanul sikerült is megvalósítanunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni Polgármester Úrnak és a képviselő-testületnek, hogy sikerült az elmúlt évek legnagyobb felújítási munkáját véghezvinni, ami már nagyon ráfért iskolánkra, reméljük, ez a felújítási hullám az idén is folytatódik.
Az ősz folyamán a falu lakosságának köszönhetően ismét gyűjtöttünk vasat, szeretnénk is megköszönni mindenkinek, aki felajánlásával hozzájárult az iskolában tanuló gyerekek támogatásához.
A diákönkormányzat által szervezett papírgyűjtésen is segítettünk.
Az ősz folyamán ismételten tartottunk Halloween és Mikulás bulit, most gőzerővel készülünk a farsangra és a hagyományos Valentin-napi jótékonysági bálunkra, amely az utóbbi években talán a falu egyik legnagyobb és legszebb báli rendezvényévé nőtte ki magát.
Természetesen az ilyen bulikon és ünnepségeken minden gyermek és iskolai dolgozó vendégünk egy sütire és üdítőre vagy akár egy szendvicsre.
November hónapban vállaltuk, hogy az iskola előterébe, a lépcsőfeljárókba és a folyosóra karnisokat és függönyöket rakunk, amelyet teljes mértékben mi finanszíroztunk és szereltünk fel.
Mikulás ünnepünkön a diákönkormányzatos tanulók ismételten remek, színvonalas műsorral örvendeztettek meg minket, ezúton is köszönjük szépen nekik, majd közös énekléssel vártuk a Mikulás eljövetelét. Az ünnepség végén a gyerekek és az iskolai dolgozók egy tábla Milka csokit és mandarint, karácsonyra pedig szaloncukrot és banánt kaptak tőlünk. Minden ünnepségünkre törekszünk az iskolát belülről feldíszíteni, csinosítani, hangulatossá tenni, ezzel is az aktuális ünnep hangulatát átadni a gyermekeknek.
Továbbá sikerült hosszú idő után higiénikusabbá tenni a mosdók használatát, mind a 4 gyermekmosdóba kézszárító gépeket vásároltunk, melynek szerelési költségét az önkormányzat vállalta át.
Így 2016-ban a felújítási munkák a szülői szervezetnek közel 400.000 Ft-ba kerültek.
Tervezett tavaszi programjaink:
Farsang, Valentin-napi jótékonysági bál, papír- és vasgyűjtés, tavaszváró buli, madarak-fák napi túra, pedagógusnap. Továbbá az idei tanévben is szeretnénk színvonalas gyereknapot tartani az iskolában tanuló gyerekeknek a diákönkormányzat segítségével.
Szeretnénk, hogy a kéthelyi gyerekek is a 21. század követelményeinek megfelelően járjanak itt, helyben iskolába, magunkért és a faluért egyaránt.
Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki bármilyen formában segítette a munkánkat, létezésünket.
Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok a szülői szervezet nevében!

Nikula Zsolt
(2016. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Távoktatás egyetemista szemmel
(2021. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2019. I.szám Tavasz)
·Kéthelyi diákok a Somogy megyei sakk diákolimpián
(2017. I.szám Tavasz)
·Gyereknap az óvodában
(2015. II.szám Nyár)
·Anekdotákat gyűjtök
(2013. I.szám Tavasz)
·Sakkhírek
(2012. II.szám Nyár)
·Bende Liza
A KŐKECSKE
(2009. II.szám Nyár)
·Néhány szó az iskolarádióról
(2008. IV.szám Tél)
·Egészségügyi hírek
(2005. IV.szám Tél)
·Minőség, szolgáltatás, fejlesztés
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc