Kéthelyen is fejleszti hálózatát a Telekom

Ide is megérkezett a Telekom még gyorsabb internetezést nyújtó fejlesztése

Lezajlott Kéthelyen is a Telekom nagysebességű, szélessávú internet szolgáltatásának kiépítése. Hamarosan az itt élő Telekom előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.

A Telekom fejlesztéseinek eredményeként országszerte tavaly, az előzetes terveket is felülmúlva, 464 000 háztartás számára vált elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet év végéig. A menet azonban itt nem áll meg, 2016 végére a Telekom célja, hogy újabb, több mint fél millió háztartásba jutassa el az internetezés élményének új korszakát. Kéthely lakosait is érinti majd a fejlesztés, így év végéig több, mint 900 itteni háztartás számára nyílik meg a lehetőség, hogy használhassa majd a szupergyors technológiát.

Milyen élményeket kínál az új hálózat a Kéthelyen élők számára?

Elsősorban szupergyors internetet, gyorsabban betöltődő weboldalakkal, jobb letöltési sebességgel; olyan érzést, mintha magasabb fokozatba kapcsolnának a számítógépek. Ez pedig egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást is jelent. Hamarabb letöltődnek az emailek, egyszerűbben és élvezetesebben használhatják majd ez előfizetők a közösségi oldalakat.

Rengeteg TV-csatornát, szélesebb csatornaválasztékkal, valamint több képernyőn is elérhető filmkölcsönzést. Kéthelyen is élvezhetővé válik az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a felvehető élő adás, az elektronikus műsorújság, vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos interaktív alkalmazások. Prosperáló vállalkozásokat, mert a szélessávú internet kínálta előnyökből a helyi vállalkozások is profitálnak, hiszen gyorsabbá, rugalmasabbá válik működésük, javul a versenyképességük.

A szélessávú hálózat kiépítésével párhuzamosan, folytatódik a 4G hálózat bővítése is, amely már meghaladta a 97,6%-os kültéri lakossági lefedettséget. A Telekom otthoni- és mobil internet-szolgáltatásával így már együtt nyújtanak feledhetetlen élményeket minden Kéthelyen élő számára.

További információ a fejlesztésekről a telekom.hu/fejlesztes weboldalon olvasható.

Egyik munkatársamat, Vancsó Mihálynét, Katit kérdeztem, mert tudom róla, hogy aktív internethasználó, okostelefonja is van.

Miben segít neked és családodnak az internet a mindennapokban?

A napi hírek elolvasása, időjárás, tévé műsor figyelése az első. Követjük a zöldségpiac alakulását. Interneten tartjuk a kapcsolatot Ausztriában élő lányommal. E-mailben levelezünk, chatelünk távoli rokonokkal, ismerősökkel. Videó beszélgetéseket folytatunk olyanokkal is, akikkel nagyon ritkán találkozhatunk, például anyósommal, aki az Alföldön él. Utazás előtt megnézzük a menetrendet. Egészségügyi problémákra rákeresünk, online szótárt is használunk. Sütés-főzéshez recepteket, ötleteket keresünk. Zárt csoportokkal kommunikálunk, programokat szervezünk, szinte pár perc alatt meg lehet mozgatni egy egész közösséget.
Ha elfáradtam a fizikai munkában, szabadidőmben szívesen játszom különféle játékokkal. Zenét töltünk le, online nézünk filmeket, amihez éppen kedvünk van.
A család többi tagja is aktív felhasználó, amikor itt vannak a vőim, munkájukhoz nélkülözhetetlen.

El tudod-e képzelni az életedet internet nélkül?

Már nem, mert mindennapjaink részévé vált, nagyon hiányozna, ha nem lenne. Majdnem annyira, mint a villany. Kinyílt a világ számunkra, amióta használjuk.

Hol, milyen eszközön szoktál leggyakrabban internetezni?

90 %-ban otthon, ha a férjem átengedi, akkor a családi számítógépen, ha az foglalt, akkor a telefonomon. 10 %-ban út közben, illetve – bár a munkaköröm nem igényel internethasználatot - sürgős esetben néha a munkahelyemen is.

Jó hír-e számodra, hogy gyorsabb lesz az internet itt Kéthelyen?

Jó hír, sőt mi már megkaptuk otthonra, és azóta kevesebb a bosszúság, mert nem szakadozik a vétel, gyorsabb, megbízhatóbb, kényelmesebb. Nyugodtan ajánlom mindenkinek, kérje, mert érdemes!