Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Kéthelyen is fejleszti hálózatát a Telekom

Ide is megérkezett a Telekom még gyorsabb internetezést nyújtó fejlesztése

Lezajlott Kéthelyen is a Telekom nagysebességű, szélessávú internet szolgáltatásának kiépítése. Hamarosan az itt élő Telekom előfizetők is élvezhetik az eddigieknél még gyorsabb internet minden előnyét, például az interaktív tévé szolgáltatást.

A Telekom fejlesztéseinek eredményeként országszerte tavaly, az előzetes terveket is felülmúlva, 464 000 háztartás számára vált elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet év végéig. A menet azonban itt nem áll meg, 2016 végére a Telekom célja, hogy újabb, több mint fél millió háztartásba jutassa el az internetezés élményének új korszakát. Kéthely lakosait is érinti majd a fejlesztés, így év végéig több, mint 900 itteni háztartás számára nyílik meg a lehetőség, hogy használhassa majd a szupergyors technológiát.

Milyen élményeket kínál az új hálózat a Kéthelyen élők számára?

Elsősorban szupergyors internetet, gyorsabban betöltődő weboldalakkal, jobb letöltési sebességgel; olyan érzést, mintha magasabb fokozatba kapcsolnának a számítógépek. Ez pedig egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást is jelent. Hamarabb letöltődnek az emailek, egyszerűbben és élvezetesebben használhatják majd ez előfizetők a közösségi oldalakat.

Rengeteg TV-csatornát, szélesebb csatornaválasztékkal, valamint több képernyőn is elérhető filmkölcsönzést. Kéthelyen is élvezhetővé válik az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a felvehető élő adás, az elektronikus műsorújság, vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos interaktív alkalmazások. Prosperáló vállalkozásokat, mert a szélessávú internet kínálta előnyökből a helyi vállalkozások is profitálnak, hiszen gyorsabbá, rugalmasabbá válik működésük, javul a versenyképességük.

A szélessávú hálózat kiépítésével párhuzamosan, folytatódik a 4G hálózat bővítése is, amely már meghaladta a 97,6%-os kültéri lakossági lefedettséget. A Telekom otthoni- és mobil internet-szolgáltatásával így már együtt nyújtanak feledhetetlen élményeket minden Kéthelyen élő számára.

További információ a fejlesztésekről a telekom.hu/fejlesztes weboldalon olvasható.

Egyik munkatársamat, Vancsó Mihálynét, Katit kérdeztem, mert tudom róla, hogy aktív internethasználó, okostelefonja is van.

Miben segít neked és családodnak az internet a mindennapokban?

A napi hírek elolvasása, időjárás, tévé műsor figyelése az első. Követjük a zöldségpiac alakulását. Interneten tartjuk a kapcsolatot Ausztriában élő lányommal. E-mailben levelezünk, chatelünk távoli rokonokkal, ismerősökkel. Videó beszélgetéseket folytatunk olyanokkal is, akikkel nagyon ritkán találkozhatunk, például anyósommal, aki az Alföldön él. Utazás előtt megnézzük a menetrendet. Egészségügyi problémákra rákeresünk, online szótárt is használunk. Sütés-főzéshez recepteket, ötleteket keresünk. Zárt csoportokkal kommunikálunk, programokat szervezünk, szinte pár perc alatt meg lehet mozgatni egy egész közösséget.
Ha elfáradtam a fizikai munkában, szabadidőmben szívesen játszom különféle játékokkal. Zenét töltünk le, online nézünk filmeket, amihez éppen kedvünk van.
A család többi tagja is aktív felhasználó, amikor itt vannak a vőim, munkájukhoz nélkülözhetetlen.

El tudod-e képzelni az életedet internet nélkül?

Már nem, mert mindennapjaink részévé vált, nagyon hiányozna, ha nem lenne. Majdnem annyira, mint a villany. Kinyílt a világ számunkra, amióta használjuk.

Hol, milyen eszközön szoktál leggyakrabban internetezni?

90 %-ban otthon, ha a férjem átengedi, akkor a családi számítógépen, ha az foglalt, akkor a telefonomon. 10 %-ban út közben, illetve – bár a munkaköröm nem igényel internethasználatot - sürgős esetben néha a munkahelyemen is.

Jó hír-e számodra, hogy gyorsabb lesz az internet itt Kéthelyen?

Jó hír, sőt mi már megkaptuk otthonra, és azóta kevesebb a bosszúság, mert nem szakadozik a vétel, gyorsabb, megbízhatóbb, kényelmesebb. Nyugodtan ajánlom mindenkinek, kérje, mert érdemes!

(2016. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Olvasótábor
(2019. II.szám Nyár)
·A Kéthely SE hírei
(2017. IV.szám Tél)
·In memoriam Németh István
(2015. IV.szám Tél)
·Vendégek a kéthelyi iskolában
(2015. III.szám Ősz)
·Húsz éve áll a könyvtár élén Kovács Lajosné könyvtáros
(2013. IV.szám Tél)
·Iskolai Farsang
(2011. I.szám Tavasz)
·Sipos Balázs polgármester-jelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Matty – Tábori élmények
(2008. III.szám Ősz)
·Eredeti kéthelyi bakik
(2007. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc