Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Horvát kapcsolataink további kiszélesítése

2014-ben megkezdte településünk országhatáron átnyúló kapcsolatainak kiépítését, amit 2015-ben mind horvát, mind magyar nyelven, írásban erősítettünk meg Nova Raca település vezetésével. Ez a kapcsolat sport, kultúra és gazdaság területén is egyre jobban működik.

Ezzel párhuzamosan a Nova Racától nem messze lévő Csazma város hegyközségétől érkezett meghívás, amiben helyi borászainkat hívták meg az általuk szervezett borversenyre. 2016. év elején már egy magyar napot szerveztek, amire meghívták Buzsák községet és településünket is, a borászokkal közösen. Ezen a rendezvényen bemutathattuk a kéthelyi borokat és a gasztronómiánkat is, hisz az általuk biztosított alapanyagokból, magyar ízekkel főztünk több száz emberre kóstoló ebédet. A Csazmai Hegyközség, valamint a Dél-Nyugat Balatoni Hegyközség a kapcsolatát tovább erősítette, és ez év elején aláírt horvát nyelven egy gazdasági, barátsági és szakmai megállapodást, amely szerint segítik egymás munkáját.

A Dél-Nyugat Balatoni Hegyközség idén is megrendezte a hagyományos borversenyét, amin nem csak a nagy borászok indultak el, hanem a kis házi termelők is. Erre a versenyre viszont hívtuk a horvát barátainkat is, akik egy kisebb delegációval érkeztek meg az eredményhirdetésre. Örülünk, hogy a kéthelyi borok mellett nagy sikert arattak a csazmai horvát borok is. A borverseny eredményhirdetését megelőzően magyar nyelven is aláírták a megállapodást a hegyközség vezetői. A meghívott vendégek részt vettek a nagy sikerű szüreti felvonuláson, majd közös vacsora után a Harmath Borászatban töltöttek el egy kellemes estét.

<>Örülünk annak, hogy látványosan szélesedik a kapcsolat Horvátországgal, egyre több helyi jut ki hozzájuk, ismeri meg kultúrájukat. Ezekkel az utazásokkal teljesedik ki a külföld felé történő nyitás, amit már az előző képviselő testület elindított, és a mostani testület is aktívan folytat.

Molnár Balázs
(2016. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Előadás az úri hímzésről
(2019. IV.szám Tél)
·Egyszerűen szép
(2018. III.szám Ősz)
·Közelítettünk…
(2016. III.szám Ősz)
·Rendőrségi felhívás
(2014. IV.szám Tél)
·Egyházközségünk hírei
(2013. II.szám Nyár)
·Aranyos bábrabló
(2011. I.szám Tavasz)
·Búcsú 40 év után
(2010. I.szám Tavasz)
·Színes eredmények fekete-fehér táblán
(2008. I.szám Tavasz)
·További változások az egészségügyben
(2007. I.szám Tavasz)
·Beköszöntő
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc