Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Őszi pillanatok az Oviban

A 2016/17-es tanév színes programokkal indult az óvodában. Az első élményszerzés a gyerekeknek a Művelődési Ház sikeres pályázata révén a Mobilitás napja volt, ahol az óvodába érkező kedves rendőr bácsik segítségével játékosan megbeszéltük és gyakoroltuk a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait. Az ovisok legnagyobb boldogsága az volt, amikor beülhettek a rendőrautóba, beszélhettek a mikrofonba, és hazavihették a rendőr bácsiktól kapott ajándékokat. Befejezésül egy vidám gyümölcskóstolásban vehettünk részt.

A Mobilitás napján rendőrök érkeztek az óvodásokhoz
Beülhettek a gyerekek a „nínó”-s autóba

A következő eseményen a nagycsoportosokkal szürethez beöltözve, vödrökkel-ollóval felszerelkezve lesétáltunk a Krisztinus Borbirtokra, ahol szőlőt szüreteltünk. Miután a pocakunkat teletömtük, két ládát is teleszedtünk, és elvittük az óvodába, hogy kisebb társainkat is megkínálhassuk a finom, vitamindús gyümölccsel. Ezúton is köszönjük a lehetőséget.

Szüretre hívták a kicsiket a Kristinus Borászat szőlőjébe
Amit szedtek, az övék lett

Szeptember 23-án, egy napsütéses pénteki napon került sor az óvodai szüretre, amire a szülők és a gyerekek már egész héten gyűjtötték az őszi gyümölcsöket. A Szülői Szervezet tagjaival igazi őszi-szüreti hangulatot teremtettünk az udvaron: díszítés, eszközök előkészítése, kemence begyújtása és szalmabálákból ugráló készítése. Reggeli után a gyerkőcök munkához is láttak: daráltak, préseltek és lelkesen kóstoltak. A nagy munka közepette pihenésként gesztenye bábukat készítettünk, és jókat játszottunk az „ugrálón”. Alig vártuk, hogy a kemencében kisüljenek a langallók, ami mindannyiunk kedvence. Mindezért köszönet a programunkon részt vett szülőknek, a Gazdakörnek, akik az idén is egy zsák liszttel támogatták Óvodánkat.

Az óvodában szőlőt préseltek
Őszi termésekből díszeket, játékokat készítettek
Kisült a langalló
Jó étvággyal fogyasztottak

Az őszi hangulat fokozódott október 1-jén a falunkban szervezett szüreti felvonuláson. Óvodánk dolgozóival a hagyományokhoz híven a Hubertus Bt-től kölcsönkapott piknik kocsin, vidám zenével, tánccal, sokáig emlékezetes délutánt töltöttünk együtt.

A szüreti felvonuláson az óvoda dolgozói kitettek magukért
Horváth Györgyné
(2016. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
(2019. IV.szám Tél)
·Ősz az oviban
(2017. III.szám Ősz)
·Trianoni emlékmű Kéthelyen
(2015. II.szám Nyár)
·Mika Szabolcs
(2014. III.szám Ősz)
·London – Párizs 2012
(2012. II.szám Nyár)
·425 éve, hogy a „koppányi szandzsákbég megvette volt Ketthellt.”
(2011. III.szám Ősz)
·Jótékonyság
(2010. II.szám Nyár)
·Rózsi néni emlékei
(2008. IV.szám Tél)
·Egészségpolitika helyett tudomány…
(2006. III.szám Ősz)
·Játék – zene – hangszerek
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc