Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakk

Januárban Siófokon versenyeztünk egy kisebb delegációval. A felnőtt mezőnyben Tóth Dániel a 2. helyen végzett. 30 főből Takács András 1., 100 %-os teljesítménnyel, Fekete Ákos a 2. helyen fejezte be a versenyt. Léránt Boglárka a legjobb leányversenyző lett, Takács Dominik az alsós kategóriában az ezüstéremig jutott.

A Somogy megyei Sakk Csapatbajnokságban, a hat fős csapatok mezőnyében nehéz az érmes helyekre kerülni, ugyanis szinte mindegyik csapat tele van NB II-es sakkozóval. Az utolsó fordulóban Marcali-Balatonberény mérkőzésre került sor. A balatonberényi csapatban 5, a marcali csapatban pedig 3 kéthelyi sakkozó ült asztalhoz. Pálfi Péter, Pálfi Gergő és Fekete Ákos marcali, Tóth Dániel, Huszár Nóra, Hosszú Kristóf, Léránt Boglárka, Horváth József berényi színekben. Balatonberény a megyei bajnokságban a harmadik helyen zárta a versenysorozatot, s ebben a kéthelyi fiataloknak fontos szerepe volt eredményes, ponterős játékuknak köszönhetően.

Az egyéni diákolimpián Balatonlellén rekord létszámú – 130 fő – versenyző mérte össze tudását. Kéthelyt 13 fő képviselte a megyei versenyen. A legjobbak az országos diákolimpián is szerepelhettek.
I. korcsoport, leány kategóriában Tamás Zsófiának egy kicsit erős volt a mezőny. Majd jövőre talán jobban sikerül neki.
II. korcsoportban Fekete Luca 2., Szilágyi Alexandra 4. lett. Luca egy kicsit bátrabb játékkal győzhetett volna, de a népes mezőnyben az ezüstérem is szép teljesítmény.
III. korcsoport.: Léránt Boglárka kicsit álmosan játszva, de így is 100 %-os teljesítménnyel nyert, Misák Kitti pedig a 4. helyen végzett.
A II. korcsoportos fiúk mezőnye volt a legnépesebb, 29 fő indult harcba az érmekért. Csegzi Milán ezüst, Takács Dominik bronz éremmel gazdagodott. Mivel az első helyezett lemondott az országos versenyen való indulás jogáról, így Milán mehetett helyette.
III. korcsoportban is több mint 20 fő ült az asztalokhoz a minél jobb eredmény reményében. Pálfi Gergő másodikként végzett. Le a kalappal előtte! Ha nem vadnyugati westernhős stílusban sakkozik, akkor talán még az 1. hely is meglett volna. Tóth Lóránt 3 pontot ért el. Lóci több partiban is nyerésre állt, de valahogyan mindig „sikerült” elrontania a nyerő állásokat.
IV. korcsoportos fiúknál 18 fő küzdött. Itt volt a legnagyobb érdeklődés az edzők és kísérők körében, valamint ennél a csoportnál voltak a legszínvonalasabb partik. Takács András 100 %-os teljesítménnyel 1., Léránt Zalán 2., Fekete Ákos 4. helyezésig jutott. Andris egy kicsit lazára vette a verseny végét, majdnem elrontotta nyerő állásait. De mennyivel jobban hangzik a 100 %-os teljesítmény! Zalán Andris elleni vereségét leszámítva a mezőny egyik legjobbja volt. Különösen az a partija tetszett, amikor huszárt áldozott, és így győzte le ellenfelét. Kevés felnőtt sakkozónak jutott volna eszébe ez a megoldás. Ákos kezében néha ott volt a győzelem, de nem használta ki, így a végére a 4. helyezéssel kellett beérnie.
Pálfi Péternek az értékszámosok mezőnyében egy aranyérem jutott.

A Somogy megyei diákolimpiai csapatbajnokságot Balatonföldváron rendezték meg. Az elmúlt évekhez képest szerényebb létszámmal képviselték magukat az iskolák. A játék színvonala is elmaradt az egyéni versenyétől.
Alsós lányoknál Fekete Luca csapatával 1., Misák Kitti a felsős lányokkal a 2. helyen végzett.
A felsős fiúknál is csak 5 csapat nevezett. A marcali csapat egyetlen pontot veszítve magabiztosan menetelt az aranyérmet jelentő győzelemig. A csapatot Pálfi Péter, Fekete Ákos és Pálfi Gergő erősítette. A 2. helyre a kéthelyi diákoknak sikerült beérkezni. A csapat tagjai: Takács András, Léránt Zalán, Léránt Boglárka, Takács Dominik.

A Marcali városi rapid sakkbajnokságot Tóth Dánielnek sikerült megnyernie. Dani második lett a Zala megyei egyéni diákolimpián az értékszámos kategóriában, így indulhatott a miskolci országos bajnokságon, ahol jó versenyzéssel az előkelő 6. helyen végzett.

Az amatőr országos diákolimpiát Budapesten rendezték meg. Csegzi Milánnak egy kis tapasztalatszerzésre volt jó, láthatta a különbséget az országos és a megyei között: mennyivel erősebb a mezőny és más a színvonal. Milánnak másfél pontot sikerült elérnie, 27. helyen végzett.
Léránt Boglárka a 27 fős mezőnyben a 7. helyet sikerült elérnie az 5 pontjával. 4 győzelem, 1 döntetlen, és az első és második helyezettől kapott csak ki.
Takács András a 26 fős csoportban 3,5 ponttal a 13. helyig jutott. Az 1. helyezettel döntetlent játszott, és ha az utolsó partit sikerül megnyernie, akkor okleveles helyre került volna.

A Gondolkodás Napja Sakkverseny, Nagyatád – Legjobb eredményt Takács Dominik produkálta 1. helyezésével. A lányoknál Szilágyi Alexandra 3. lett. Felnőtteknél Tóth Dániel 4., felsős lányoknál Misák Kitti 3., fiúknál Hosszú Kristóf 2., Léránt Zalán 5., Takács András 6. lett. A legkisebbek között Tamás Bálint 5. helyezést ért el.

Kéthely Nyílt Egyéni Sakk Bajnokság 2016. –
A Somogy Megyei Felnőtt és Ifjúsági Grand Prix versenysorozat 3. fordulója került megrendezésre Kéthelyen. Siófoktól Nagykanizsáig számos településről érkeztek versenyzők, összesen 101 fő mérte össze sakktudását. A versenyzők 4 csoportban és azon belül korcsoportok szerint lettek érmekkel, kupákkal és oklevelekkel jutalmazva.
A kéthelyi fiatalok eredményei:
Felnőtt mezőnyben Tóth Dániel 3. hely.
IV. korcsoportos fiúknál Léránt Zalán 2., Fekete Ákos 3., Takács András 4., Hosszú Kristóf 5. lett.
III. korcs. lányoknál Léránt Boglárka 1., Misák Kitti 3. Fiúknál Pálfi Gergő 4., Tóth Lóránt 5.
II. korcs. lányok: Fekete Luca 2. Fiúk: a 42 fős mezőnyből Takács Dominik 2., Csegzi Milán 3. lett.
A legkisebbek kategóriájában Tamás Zsófia 2., Tamás Bálint 6. helyet szerzett.
A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Léránt Zalán, Léránt Boglárka, az alsós fiúknál Takács Dominik, Csegzi Milán.

Horváth József
(2016. I-II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Üzenet haza
(2020. III.szám Ősz)
·Mérlegen 2018
(2018. IV.szám Tél)
·A hétköznapokon túl…
(2016. IV.szám Tél)
·Felhívás
(2015. I.szám Tavasz)
·Bajnok Eszter országos bajnok
(2013. II.szám Nyár)
·1%
(2011. I.szám Tavasz)
·Fogathajtó verseny
(2009. II.szám Nyár)
·Téli ünnepeink, műsoraink, programjaink az óvodában
(2007. IV.szám Tél)
·Tél végi – tavasz eleji programok az óvodában
(2007. I.szám Tavasz)
·Fejlesztések pályázati forrásokból
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.28 msodperc