Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

„Ép testben ép lélek”

Mozogni öröm
Játék vagy torna

Vallotta az ókori görög filozófia. Rohanó világunkban, ha az egészségünket meg akarjuk óvni és kiegyensúlyozottságra vágyunk, ezt csak rendszeres testgyakorlással érhetjük el.
Testünk edzettsége belső lelki egyensúlyunkat is megteremti, jó közérzetet alakít ki. Az aerobik edzés - elsősorban a keringési rendszer fejlesztésén keresztül - igen kedvezően és sokoldalúan hat az egészség fejlesztésére, annak megőrzésére. Jó irányban befolyásolja az anyagcsere folyamatokat. A jó közérzet önbizalmat ad, magabiztosabbá tesz.
Olyan sokrétű a kedvező hatás, hogy bármely életkorban érdemes elkezdeni a gyakorlást. Írja Göltl Katalin: Amit az új aerobikról tudni kell c. művében.

Óvodánkban a 2003-2004-es tanévben kezdődött a játékos aerobik foglalkozás. Középső és nagycsoportos gyerekeket vártunk, akik szeretik a zenét, a mozgást és hetente egy alkalommal szívesen részt vennének egy közös, szervezett mozgásos tréningen. Az idei állandó létszámunk 15 fő. Legnagyobb örömünkre szeptembertől egy fiú is csatlakozott hozzánk. Minden péntek délután kellemes, jó hangulatban töltjük el a mozgásra szánt fél órát.
A nagy és finommozgásos tevékenységek fejlesztik a gyermekek fizikális állapotát, segítik az állóképesség növekedését, ez a motoros aktivitás kihat a kisgyermekek közérzetére, így az egész személyiség pozitív alakulására. A torna végére a gyerekekkel együtt kellemesen elfáradunk, de már várjuk a következő pénteket.

Mika Lajosné
(2005. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Tevékeny évet zárt a művelődési ház
(2018. IV.szám Tél)
·Balla Mária lett az idei év kaposvári könyvtárosa
(2017. II.szám Nyár)
·Kereskai Béla amatőr alkotó
(2016. III.szám Ősz)
·Élménybeszámoló a nyári erdei iskolából
(2014. III.szám Ősz)
·Idei művészeti sikereim
(2013. I.szám Tavasz)
·„Kéthely-város”
A jövő ígérete, vagy fantazmagória?
(2011. II.szám Nyár)
·75 év
(2009. IV.szám Tél)
·Helyesbítés
(2008. II.szám Nyár)
·Eredeti kéthelyi bakik
(2007. I.szám Tavasz)
·Hatvan évvel ezelőtt történt
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc