Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

A kéthelyi általános iskola Szülői Szervezetének tájékoztatója

A tavalyi naptári évet remekül sikerült szilveszteri bulival búcsúztattuk, amely főpróbája volt a hagyományos februári iskolás bálunknak.

Február elején megrendezésre került a suli farsang, ahol nagyon sok ötletes, érdekes jelmezt láthattak a jelenlévők, a Szülői Szervezet tagjai pedig szendviccsel, sütivel és üdítővel várták a vendégeket.

Ugyancsak februárban nagyon jól sikerült a Valentin-napi bálunk is, amelyet most először rendeztünk az iskola tornatermében. Minden várakozásunkat felülmúlva közel 350 vendég szórakozhatott jól, és láthatta a diákönkormányzatos tanulók remek nyitó- és meglepetés táncát, amelyet ezúton is köszönünk Pandur Tímea tanárnőnek. Egyszerűen lélegzetállító volt produkciójuk!

Köszönjük a Kéthely Község Önkormányzata, Nikula András Csaba, Fekete Csaba és Molnár Balázs polgármester úr felajánlását a bálra!

Március végén rendeztük meg a tavaszváró bulinkat, amelyen egy kicsit változtatva, vicces, sportos, játékos vetélkedőt tartottunk a gyerekeknek, az iskola pedagógusai is aktívan kivették részüket. A jól megérdemelt jutalom sem maradhatott el, egy tábla Milka csoki mindenkinek járt, természetesen a süti és az üdítő mellé. A rendezvényünket támogatta a Kéthelyért Egyesület, segítségükkel vásároltuk meg az alapanyagokat.

Áprilisban vasat gyűjtöttünk a faluban, ezt ősszel szeretnénk megismételni, továbbá segítettünk az iskolai papírgyűjtésben is.

Május elején került megrendezésre Gombai Gábor segítségével a Madarak és Fák napi túránk, ahol a Szülői Szervezet tagjai 3 állomáson ötletes feladatokkal várták a tanulókat, akik a végső célhoz, a Kezesfához érve megpihentek, majd visszatértek az iskolába.

Május végén a gyermeknap következett, amelyet az iskolások már nagyon vártak. A délelőtt folyamán Pandur Tímea tanárnő remek feladatokat talált ki, majd a marcali tűzoltók megérkezve fecskendőkkel, kellemes záporral hűtötték a hangulatot a már nyári meleget idéző időjárásban. Délután pedig volt élő csocsó, élő teke és népi fajátékok minden mennyiségben, továbbá használatba vették az iskolások az új füves pályát. Mi pedig egész nap zsíros kenyérrel, üdítővel vártuk a gyermekeket. A Kéthelyi Vöröskereszt és a Kottán cukrászda jóvoltából fagyizhatott az egész iskola, amit ezúton is köszönünk szépen.

Június 10-én került megrendezésre a pedagógusnap, amelyet az óvodával közösen rendeztünk. Az elmúlt 2 évhez hasonlóan színvonalas műsorral egybekötött remek délutánt szerettünk volna ajándékozni a gyermekeinkért dolgozóknak. A szervezésben, lebonyolításban az önkormányzat és a kultúrház dolgozói voltak segítségünkre.

Június 18-án a ballagással véget ért a tanév a gyermekek számára, de a Szülői Szervezet nyáron sem pihen, mert sikerült a kezdeményezésünkre kivívni az utóbbi évek talán legnagyobb felújítását. Új burkolatot kapnak az iskola folyosói, lépcsői, és megtörténik 3 tanterem parkettájának csiszolása, lakkozása. Mi pedig vállaltuk az összes öltözőszekrény újrafestését mai modern színekben, korunknak megfelelően.

További terveink is vannak, nagy szükség lenne egy közösségi térre az iskolában, továbbá nyelvi laborra, amelyek nagy hasznára lehetnének gyermekeinknek.

Végezetül pedig szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki ebben a tanévben segített bennünket. Reméljük, jövőre is sikerül ilyen sikeres évet zárnunk gyermekeink, falunk és jövőnk érdekében. Mindenkinek kellemes nyarat kívánunk!

Nikula Zsolt
(2016. I-II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Csoportos gyógytorna a faluban
(2019. IV.szám Tél)
·Újabb kincsek a települési értéktárban
(2017. IV.szám Tél)
·Horvát kapcsolataink további kiszélesítése
(2016. III.szám Ősz)
·Sipos László
(2014. III.szám Ősz)
·Sikeres pályázat, lezárult közbeszerzés, új mikrobusszal gazdagodik településünk!
(2014. II.szám Nyár)
·Köszönjük a támogatást, segítséget!
(2012. II.szám Nyár)
·Már a 4. Arany Páva!
(2010. III.szám Ősz)
·Mesélő természet
(2007. III.szám Ősz)
·További változások az egészségügyben
(2007. I.szám Tavasz)
·Erős kezekkel, de szépen
(Módosul az iskolai házirend)
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc