Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Újra forog a film
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Önkormányzati fejlesztések

2016. évben önkormányzatunk nagy reményekkel nyújtott be több jelentős összegű pályázatot.
Őstermelői piac létesítését céloztuk meg. E pályázat beadása előtt felmérésben gyűjtöttük össze a lakossági igényeket, melyek alapján megállapítható, hogy mind árusító, mind vevői részről lenne igény. A benyújtott pályázat keretein belül a Hunyadi utcában lévő, évek óta használaton kívüli álló volt mezőgazdasági bolt épületegyüttese kerülne felújításra. A benyújtott pályázat összértéke meghaladja a 87 millió Ft-ot.
Egy másik nagy léptékű fejlesztés az óvoda épületét érintené. A meglévő épület részbeni felújítása mellett egy kb. 200 m2-es bővítés készülne, melyben egycsoportos bölcsődét tudnánk kialakítani. E forrásból kerülne felújításra a kültéri játszótér is. A tervezett bővítésben helyet kapna egy nagyobb méretű fedett terasz és sószoba is, mely nemcsak a bölcsődés gyerekek egészséges fejlődéséhez járulhat hozzá, hanem az óvódásoknak is segíthet legyőzni a légúti megbetegedéseket. A tervezett beruházás összes költsége 110 millió Ft.
A Szociális Szolgáltató fejlesztésére benyújtott anyagunk eléggé összetett pályázat. A szolgáltató központ belső felújítása mellett nagy értékben konyhai gépeket, eszközöket vásárolnánk, valamint egy új gépjármű kerülne beszerzésre, mellyel az öregedő ebédszállító járművünket tudnánk kiváltani. A pályázat fő irányvonala egy olyan épületegyüttes kialakítása, mellyel nemcsak az idősek nappali ellátását tudnánk magasabb színvonalon biztosítani, de a gyermekjóléti szolgálat is sokkal jobban tudna működni. Ezt a pályázatot 65 millió Ft támogatásra nyújtottuk be.
Mindhárom pályázat 100%-os finanszírozású.
A Mesztegnyő-Balatonmáriafürdő szakaszon kerékpárút építésére szintén benyújtottunk egy pályázatot az érintett 7 településsel közösen. Keretein belül Kéthely belterületén az önkormányzattól délre a település déli határáig a főúttal párhuzamosan a nyugati oldali járda kiszélesítésével készülne kerékpárút. Ez a pályázat, a pályázható maximális 500 millió Ft-os összeggel került benyújtásra, mely szintén önerő nélküli.
A benyújtott pályázatok között szerepel egy energetikai is. A közös önkormányzat épületének teljes energetikai korszerűsítése készülne el, mely tartalmazza a külső hőszigeteléseket, nyílászárócserét, korszerű, hőszivattyús fűtési-hűtési rendszer kiépítését, valamint az elektromos áram előállítására napelemes rendszert. Sikeres elbírálás esetén 15% önerőt szükséges hozzátennünk. A benyújtott tender értéke 47 millió Ft.
Bízunk a pályázatok pozitív elbírálásában.
A benyújtott pályázatokon kívül több önerős fejlesztés is folyamatban van. A varroda kis épületének tetőcseréje, az iskolai folyosók járólapozása és a tető felújítása, az orvosi rendelő külső hőszigetelése és az emeleti lakások nyílászáróinak cseréje, a temetőkapu felújítása. Tervezés alatt áll a Dózsa György utcai ivóvíz-hálózat teljes cseréje, melynél a munkálatok az őszre várhatóak, valamint a település központi járdáinak felújítása is.
Reméljük, ezek a fejlesztések sokak megelégedésére szolgálnak majd!

Molnár Balázs
polgármester
(2016. I-II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
(2020. II.szám Nyár)
·Nyári táborok az iskolában
(2018. III.szám Ősz)
·Önkormányzati fejlesztések
(2016. I-II.szám Nyár)
·Sakk
(2015. I.szám Tavasz)
·A Hunyadi utcától a Magyari utcáig
(2013. II.szám Nyár)
·Az iskolai minőségfejlesztés eredményei
(2011. I.szám Tavasz)
·Képek az óvodai farsangról
(2010. I.szám Tavasz)
·„Örökre szépek” a kéthelyi színpadon
(2007. IV.szám Tél)
·Mikulás az iskolában
(2006. IV.szám Tél)
·,,Oltárodhoz jöttem én ...
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.09 msodperc