Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel

Tájékoztatás a 2016-2017-es tankönyvrendelésről

A következő tanévben az alsó tagozat minden évfolyama térítésmentesen kapja a tankönyveket. Hogy az állami normatíva keretösszege elegendő legyen erre, bizonyos könyvekből használt, tartós tankönyvet kölcsönzünk elsőtől harmadik osztályig (úm. olvasókönyv, nyelvtan, ének, technika, erkölcstan tankönyvek). A negyedikesek teljesen új, a Nemzeti Alaptantervnek megfelelően átdolgozott könyveket kapnak. Nekik úgy kell vigyázniuk a tartósnak nyilvánított – imént felsorolt – könyveikre, hogy azokból még évekig tudjanak tanulni a következő 4. osztályok.
A felső tagozaton a nyolcadik osztályosok kapják – a felmenő rendszer miatt – az új tankönyvcsomagot, részükre használt tankönyvet nem tudunk biztosítani. 5.-től 7. osztályig a szülők felé jelzett tartós tankönyveket (irodalom, nyelvtan, matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz, informatika, ének, technika, erkölcstan könyvek) a „fizetős tanulók” az iskolán keresztül megvásárolhatják, vagy ha az iskola rendelkezik elegendő használt könyvtári példánnyal, akkor kölcsönözhetik az adott tanévre.
Az idei tankönyvrendelésben változtatások történtek, melyeknek egy része érinti az általános iskolások szüleit. Az alábbi ismertető forrása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. honlapja:
„Tájékoztatjuk Önöket, 2016. április 15-től elérhetővé válik a „Szülői felület”, melynek segítségével szeretnénk az Önökre és a szülőkre háruló feladatokat megkönnyíteni.
A szuloifelulet.kello.hu weboldalunkon az alábbi funkciók lesznek elérhetőek:
A szülő megtekintheti és jóváhagyását, illetve módosítási kéréseit jelezheti a Tankönyvfelelős részére:

  • gyermeke(i) tankönyvrendelésével,
  • gyermeke(i) iskola által nyilvántartott személyes adataival (ez a funkció adatvédelmi okokból regisztrációhoz kötött) kapcsolatban.

A fizetős státuszú gyermekek szülei részére az eddigi csekkes fizetési mód mellett, lehetőséget nyújtunk elektronikus számla igénylésére és más fizetési módok választására (utalás, bankkártyás fizetés).
A szülői felületen a szülő által jelzett módosítási igényekről az iskola értesítést kap. A módosítási kérések elfogadása, végrehajtása - a szülő módosítási szándéka - mindaddig nem jelent tényleges adatváltozást, amíg a jogosult tankönyvfelelős azt át nem vezeti.”
A tankönyvek szállítása augusztusban történik, kiosztásukról az első tanítási napon az osztályfőnökök gondoskodnak a megszokott módon.
Amennyiben a tankönyvrendeléssel kapcsolatban további kérdésük van, keressenek az alábbi elérhetőségek valamelyikén!
+36-30-678-9113
Facebook: Balázsné Marcsi
e-mail: marjonka@msn.com

Balázs Andorné
tankönyvfelelős
(2016. I-II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen
(2020. II.szám Nyár)
·Sakk
(2017. II.szám Nyár)
·Herman Ottó útján
(2016. I-II.szám Nyár)
·Farsangi szezonban az ovisokkal
(2015. I.szám Tavasz)
·Öregfiúk télen
(2014. I.szám Tavasz)
·Az elsősök és a Télapó
(2010. IV.szám Tél)
·A világ nagyjai a magyarokról
(2009. II.szám Nyár)
·Kórushírek
(2007. IV.szám Tél)
·Gyereknap
(2007. II.szám Nyár)
·Élményeim a sítáborról
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc