Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Válogatás az iskolai versenyeredményekből (2015-16.)

Alsó tagozat

A marcali Noszlopy iskola területi „Kis nyelvőrök” magyar nyelvi versenyén Berkes Kristóf 1. osztályos tanuló szépírásból 3., a mesemondó versenyen Vári Virág (3. b) 3., a komplex magyar irodalmi versenyen a Péter Noémi, Kecskeméti Réka Júlia (3. b) és Mika Sára (3. a) összetételű csapat 2. helyezést ért el. A helyesírási versenyen Horváth Gerda (4. o.) 2. helyezett lett.
A sávolyi iskola által meghirdetett területi helyesírási versenyen Szabó Áron (3. a) 1., Horváth Gerda (4.) szintén 1. helyezést szerzett.
Matematikából a 4. osztályosok képviselték iskolánk alsó tagozatosait. Az Alapműveleti verseny megyei fordulóján Csegzi Milán 3., Farkas Dorottya 5., Vincze Fanni 6. helyezést ért el. A Kalmár Matematika Verseny megyei fordulóján Vincze Fanni 4., Farkas Dorottya 6., Takács Dominik 11. helyen végzett.
A balatonkeresztúri területi matematikaversenyen Vincze Fanni 4., Farkas Dorottya 5. lett.
Az országos TIT levelezős versenyt meseírás kategóriában Farkas Dorottya (4.) 1., környezetismeretből Horváth Gerda (4.) 2., Takács Dominik (4.) és Gellén Márkó (4.) 5., magyarból Horváth Gerda (4.) 5., Nikula Emma és Kottán Barbara (3. a) 3. helyen fejezte be.

Némethné Makay Ilona

Felső tagozat

Dudás Eszter 8. osztályos tanulónk 2. helyezést ért el az Eötvös Loránd Levező Fizika Versenyen. Eszter az 5 internetes forduló után 2. helyről várta a kaposvári döntőt. A nem könnyű feladatlap kitöltése után, a javítás ideje alatt érdekes kísérleteket láthattak a versenyzők és kísérőik. Az eredményhirdetésre mindenki izgatottan várt. Eszter a döntő forduló után is megőrizte előkelő második helyét.

Fizika
Fizika

Pandur Tímea

Április 22-én rendezték meg a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett Dr. Gál József Megyei Honismereti Verseny döntőjét a Marcali Múzeumban, amelyen iskolánk hagyományosan évek óta részt vesz.
A verseny során 10 iskola 14 csapata nevezett a megmérettetésre. A négy írásbeli forduló után a legjobbak kerültek be a szóbeli döntőbe. A tanulóknak az előzetesen kiadott témákból kellett felkészülniük, melyek Somogy megye régészetével, néprajzával, történelmével és jelenkorával foglalkoztak.
A feladatok közt szerepelt titkosírás megfejtése, szókereső játék, szőttesekhez kapcsolódó motívumok tervezése és bemutatása, történetek írása és idegenvezetés. A négyfős csapatoknak ismerniük kellett a kaposvári vár és a megyénkben található kastélyok történetét, egykori híres lakóinak életútját, tevékenységét.
A zsűri tagjai neves szakemberek voltak: Gálné Jáger Márta, a Somogy Megyei Honismereti Egyesület elnöke, Kapitány Orsolya etnográfus, Dr. Magyar Kálmán archeológus-történész és Dr. Sipos Csaba, a megyei könyvtár helytörténeti kutatója.
Iskolánkból a 7. osztályos csapat 2. helyezést ért el: Ambrus Zoé, Léránt Zalán, Szita Kitti, Takács András. Teljesítményük elismerésre méltó, hisz a tanév során folyamatos munkát és felkészülést igényelt olyan témakörökben, melyek teljesen új ismereteket tartalmaztak számukra. A verseny során nemcsak tárgyi tudásukról kellett tanúbizonyságot tenniük, hanem kreativitásukról, művészeti érzékükről, kommunikációs képességükről. Eredményükhöz gratulálunk.

Honismereti verseny

Karanczné Grecskó Éva

Futball

A IV. korcsoportos fiú futball csapatunk ebben a tanévben is jól szerepelt a diákolimpiai versenyeken. A körzeti döntőn sikerült a járás iskoláit legyőzni, még a nagyon erős összevont marcali csapatot is megelőzve elsők lettünk!
Sajnos a megyei döntőn Siófokon pontazonosság és egyenlő gólarány után a több rúgott gól a csoportellenfelünknek kedvezett, így nem jutottunk be a 4-es döntőbe, 5. helyezést értünk el. Az eredményre azért is büszkék vagyunk, mert olyan ellenfeleink voltak, mint pl. a kaposvári Rákóczi, a Siófok, a Nagyatád.
A csapat tagjai: Bajnok Bálint, Bogdán Barnabás, Bogdán Róbert, Orsós Márk, Orsós Martin, Takács András, Léránt Zalán, Orsós Bálint, Hodorics Domonkos.

Nagy Gábor

Atlétika a diákolimpiai versenyek tükrében

Iskolánk diákjai ebben a tanévben is kitettek magukért, és remek eredményeket értek el a különböző szintű és korcsoportú körzeti, megyei és országos felmenő rendszerű diákolimpiai atlétikai versenyeken.
Kis közösségünk minden évben szorgalmasan készül ezekre a versenyekre, és úgy gondolom, joggal lehetünk büszkék eredményeikre. Hiszen hatalmas teljesítmény ilyen kis létszámú intézménynek felvenni a versenyt az ország többi iskolájával. Az országos döntőkre több lépcsőben kell kivívni a továbbjutást, ezekre a versenyekre csak a megyék legjobbjai juthatnak el.
A 2015-2016-os tanévben ez nekünk többször is sikerült. Először Bogdán Regina vehetett részt a Gödöllőn megrendezett Országos Mezei Futóversenyen, ahol a több száz induló közül a középmezőnyben végzett. Fiú 4X100-as váltófutó csapatunk a megyei első hely után az országos döntőben Székesfehérváron 9. helyezést ért el nagyon szoros versenyben. Csapattagok: Orsós Martin, Bogdán Barnabás, Orsós Márk, Bogdán Róbert Ugyanitt Bogdán Róbert 100 méteres síkfutásban 13. lett. Másnap a IV. korcsoportos fiú többpróba csapatunk szintén Székesfehérváron a 11. helyet szerezte meg nagyon izgalmas és kiélezett versenyben. Csapattagok: Orsós Martin, Bogdán Róbert, Orsós Márk, Rauch Kristóf, László Zoltán, Bogdán Barnabás
A kisiskolák megyei döntőjén svédváltó és többpróba csapatunk 1. helyezést, leány csapatunk 2. helyezést ért el. 800 méteren Bogdán Regina a 3. leggyorsabb volt. A két első helyezett csapatunk továbbjutott a Gyulán megrendezésre kerülő országos döntőbe. Csapattagok: Orsós Martin, Bogdán Róbert, Hodorics Domonkos, Bogdán Dávid, Járóka Bálint, Bogdán Szilárd, Bogdán Barnabás
Most csak a legjobbakat soroltam fel, de természetesen a körzeti és megyei versenyeken is sok diákunk vett részt, ahol jobbnál jobb eredményeket értek el. Köszönöm egész éves munkájukat, kitartásukat, és gratulálok elért eredményeikhez.

Bajnokné Lukács Éva

Rajz

Április 7-én került sor a Kaposi Mór Oktató Kórház által meghirdetett „Óvjuk az egészségünket” című megyei rajzpályázat eredményhirdetésére. Iskolánk képző- és iparművészet tagozatos tanulói öt munkát küldtek be. A következő eredményeket érték el: 1. helyezett: Bódis Viktória, 7. o. Különdíjban részesültek: Bogdán Dávid 6. o., Androsics Eszter és Lender Tamás 7. o. tanulóink. Munkáikat és Takács András 7. osztályos tanuló rajzát a kórház épületében helyezik el állandó dekorációnak.
Bódis Viktóriának nem ez az első sikere a tanévben, ugyanis októberben a Külgazdasági és Külügyminisztérium: „Mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” c. országos rajzpályázatán 1. helyezett lett és munkája részt vett egy vándorkiállításon a Visegrádi országokban.

Rajzosok

Szatmári Norbert

(2016. I-II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Vincés nővérek Kéthelyen
(2020. III.szám Ősz)
·Somogy Megyei Bajnok Csapat a Kéthely SE Lány U-16 csapata!
(2019. II.szám Nyár)
·Gyereknap, ahogy mi láttuk
(2016. I-II.szám Nyár)
·Önkormányzati fejlesztések 2015-ben
(2015. III.szám Ősz)
·Nyári tábor Városlődön
(2013. III.szám Ősz)
·Kiegészítés
(2011. I.szám Tavasz)
·Fekete Csaba képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Emlékezés
(2009. I.szám Tavasz)
·Kéthely híres szülöttei
Gerics Pál
(2006. III.szám Ősz)
·Tavaszi hírek egészségügyben
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc