Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Májusi programjaink, nyári terveink

Nagycsoportos óvodásaink örömére a szüleik az idei év végi kirándulást is Budapestre tervezték. A megvalósításban sokat segített a Hubertus Bt., akinek az autóbuszt bérlést köszönhettük. Programunk a Fővárosi Állatkertben, délután a Nagycirkuszban folytatódott, majd Székesfehérváron vacsorával zárult. Az élmények mesélésétől hangos volt az autóbuszunk, még az óvodában is csillogó szemekkel idézték fel legkedvesebb történeteiket.

A Nemzetközi Gyermeknapot Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még Gyermek Hétnek hívták), 1950 óta már csak egy napos, és május utolsó vasárnapján tartjuk. Az Egyetemes Gyermeknap célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről, valamint, hogy felhívják az emberek, a világ figyelmét a gyermekek jogaira, helyzetére. Óvodánkban ezt az ünnepet június 3-án tartottuk. Célunk, hogy erre a napra sokáig emlékezzenek a gyerekek. Szuper programokkal, a Szülői Szervezettel összefogva még jobban szerettünk volna a gyerekek kedvében járni. Csatlakoztak hozzánk az Önkéntes tűzoltók, akik vidám bemutatóval, kocsikáztatással készültek, a Kottán cukrászda, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete fagyi felajánlással, a Marcali Tesco Kinder tojás és az esti vacsorához evőeszközök biztosításával, Nikula Zsolt a hangosítást és a kellemes zenét szolgáltatta, Nikula András Csaba jégkrémmel lepte meg a gyermekeket, Péter Róbert szódavizet, ásványvizet hozott, Baksa László a kemencében a langallót, délután a kalácsot sütötte. Bartis Hunor és Molnár Balázs a finom vacsora elkészítéséről gondoskodtak, a dolgozók és a szülők segítségével. Sportnapunk fő támogatója a XIXO volt, aki kiváló minőségű, tartósítószer mentes italát ajánlotta fel a családi programunkhoz, a gyermekeink és szüleik örömére.

Kellemes kikapcsolódás, élményekkel teli nap volt ez, a közelgő Évzáró és Falunap előtt, amire mindenkinek a legjobb tudása szerint kellett készülnie.

Örömmel és meghatódottan búcsúztunk 17 nagycsoportos gyermektől, akik szeptembertől iskolások lesznek. Reméljük, az itt töltött óvodai évek nem múlnak el nyomtalanul, velünk együtt szívesen emlékeznek vissza gesztenyefás udvarunkra, a közös élményekre!

Az óvodai programok szervezésében és lebonyolításában a Szülői Szervezet tagjai sokat segítettek, a szervező munkában dicséretesek voltak. Egy csokor virággal megköszöntük az elköszönő tagoknak: Weisz Zsuzsannának, Misák Csillának, Rátonyiné Németh Juditnak, Tombor Ramónának a több éves lelkiismeretes, a gyermekekért végzett közösségi munkát.

Évzáróra és falunapra az óvoda éves programjait képekbe szedte és összerendezte Mika Borbála pedagógiai asszisztens. Nem volt könnyű dolga, mert az idén is sok programmal színesítettük nevelési évünket, a sok jó fénykép közül nehéz volt a választás.
Szeptember óta délutáni tehetséggondozó kézműves foglalkozásokat tartottak: Nikl Judit, Kovács Mária, Bujbáczi Mihály Attiláné óvodapedagógusok, akik az itt készült munkákból rendezték a csodaszép év végi kiállítást.

Kézműves foglalkozásokon részt vevő középső csoportos gyerekek: Bodrogi Melánia Tamara, Hosszú Sára, Kovács Balázs, Tiboly Blanka

Nagycsoportos kézműves gyerekek: Baka Dániel Tamás, Bogdán Milán Bence, Cseke Hanna, Hosszú Ninett Anna, Kropf Zoé Sára, Máté Boglárka, Nagy Dorka, Orsós Patrik, Péter Barnabás, Rátonyi Bence Roland, Tamás Bálint

Az ovierobikot Zilahi-Szabó Judit, a néptáncot Hidasi Krisztina vezette, ők készítették fel a gyermekeket a szereplésekre.

Erobikos gyerekek: Baka Dániel Tamás, Bodrogi Melánia Tamara, Cseke Hanna, Dinnyés Ákos, Hosszú Jázmin Csilla, Hosszú Ninett Anna, Hosszú Sára, Kecskeméti Zselyke Ágnes, Kropf Zoé Sára, Nagy Dorka, Orsós Nikoletta, Péter Barnabás, Szabó Jázmin, Tamás Bálint, Tiboly Blanka, Varga Fruzsina

Néptáncosok: Bodrogi Melánia Tamara, Bogdán Milán, Cseke Hanna, Dinnyés Ákos, Hosszú Ninett Anna, Hosszú Sára, Kecskeméti Zselyke Ágnes, Kovács Viktor, Kropf Zoé Sára, Máté Boglárka, Nagy Dorka, Orsós Nikoletta, Orsós Patrik, Rátonyi Bence Roland, Sipos Luca, Szabó Jázmin, Tamás Bálint, Tiboly Barnabás, Tiboly Blanka, Varga Fruzsina

Az erobikosok fellépő szoknyáikat szabta és varrta Mika Borbála és Talabér Ferencné, a színes blúzokat a Máltai Szeretetszolgálat Marcali csoportjától kapta óvodánk.

Gyerekek, dolgozók, szülők példás összefogásának, lelkiismeretes munkájának eredményeképpen az idei céljainkat magas színvonalon teljesítettük, a kihívásoknak mindannyiunk örömére megfeleltünk. Köszönet érte partnereinknek, fenntartónknak is, akik anyagilag, erkölcsileg támogatóink voltak!

Csak a kötelező foglalkozások idejét zártuk le, a nyári élet az óvodában nyári programokkal folytatódik. A Müller fagyizó meghívására már mindhárom csoportunkkal elsétáltunk egy fagyira. Minden napra érdekes udvari játékokat szervezünk a gyermekeknek, és a tavalyi évben közkedveltté vált palacsintás péntekeket is folytatjuk. Segítségünkre lesznek ebben a nyári szakmai gyakorlatukat itt töltő hallgatók, azok, akik óvodánkat választották a közösségi munkájuk teljesítésére és a dajkai képzésben részt vevők, akik gyakorlatukat óvodánkban végzik. Augusztus elejétől három hétig felújításokat, festést, meszelést, fertőtlenítő nagytakarítást végzünk, hogy tiszta, balesetmentes, barátságos, környezetben várjuk a gyermekeket.

Magyarné Szűcs Judit
(2016. I-II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
(2021. I.szám Tavasz)
·Új tűzoltóautó átadása
(2019. I.szám Tavasz)
·Tudósítás Kecskemétről
(2016. I-II.szám Nyár)
·Anekdóták
(2015. I.szám Tavasz)
·Sikeres pályázat, lezárult közbeszerzés, új mikrobusszal gazdagodik településünk!
(2014. II.szám Nyár)
·Kiemelkedő versenyeredmények a 2011-12-es tanévben
(2012. II.szám Nyár)
·Pörög tovább az időkerék…
(2009. II.szám Nyár)
·A Kéthelyért Egyesület rövidtávú tervei
(2007. II.szám Nyár)
·Köszönet a támogatásért
(2006. I.szám Tavasz)
·Féljünk-e a kullancstól?
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc