Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Ünnepek és hétköznapok az óvodában

A farsang utáni negyvennapos nagyböjttel kezdődik a húsvéti ünnepkör, ami az idén már február középével indult. Kiszebábunkat elégettük ugyan, bízva, hogy nagy hangunkkal, hangos énekünkkel és zenére kevésbé hasonlító hangszeres játékunkkal szokásainkhoz híven elkergetjük a telet, de a jó időre még várnunk kellett. Március hazánk éghajlati viszonyai miatt a tavasz első, bár még hűvös hónapja, ennek ellenére, jól felöltözve amilyen sokat csak lehetett, megpróbáltunk kint lenni az udvaron.
A középső és nagycsoportos gyerekekkel a keszthelyi színházban a soros bérleti előadásunkon a Kismalac és a farkasok című darabot néztük meg a komáromi színház társulatának előadásában.
Március 11-én, nemzeti ünnepünk mellett óvodánkban már hagyománnyá vált „apák napját” tartottunk. Az őszi–téli óvodai felújítás miatt elmaradásunkat pótoltuk ezzel. Így a már megszépült intézményben tudtunk vendégül látni az Édesapákat, Nagypapákat, akiket a gyermekek szívhez szóló köszöntéssel, pogácsával vártak.
Nagycsoportosaink Kati néni meghívására a könyvtárba látogattak, ahol interaktív foglalkozáson vehettek részt, mindemellett gyerekeinknek lehetősége volt megismerkedni a könyvtárral, a könyvtári szokásokkal, alapszabályokkal.
Március közepén már elkezdődtek a húsvéti előkészületek az óvodában. A csoportok díszítésével, az udvar takarításával, virágosításával vártuk tojásfestésre a szülőket gyermekeikkel közös tevékenységre március 17-én délután. Az idei évben sem kellett csalódnunk, a programunkon nagyon sokan részt vettek. Sok hímes tojás készült otthonra, a falu tojásfájára is bőven jutott. A közterületen elhelyezett óriási tojás festésében a nagycsoportosok is aktív részt vállaltak.
A gyerekek nagy örömére ismét eljöttek hozzánk a zeneiskolások, akikkel együtt énekeltek, új hangszerekkel ismerkedtek meg az ovisok.
Még a nyuszi megérkezte előtt, az iskolaérettségi vizsgálatokat is elvégeztük, az eredményeket feldolgoztuk. Nagy örömünkre a 20 nagycsoportos gyermekből 17-en iskolába mennek ősszel.
A Víz világnapja alkalmából (március 22.) egész héten kiemelten foglalkoztunk a természetben található egyik legértékesebb kincsünkkel, ennek megóvására hívtuk fel a gyermekek figyelmét.
Készülünk a Föld napja (április 22.) hetében a szokásos imremajori kirándulásunkra, népi játékokra, vetélkedőkre. Már elkezdődtünk készülni a másik nagy ünnepünkre anyák napja alkalmából, az Édesanyák, Nagymamák köszöntésére.
A húsvéti ünnepkör az aerobikosok pünkösdi fellépésével zárul. A további tevékenységeinket az év végi programok alakulásához igazítjuk.

Magyarné Szűcs Judit
óvodavezető
(2016. I-II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Rózsi néni önálló, aktív 90 éves
(2019. I.szám Tavasz)
·Ősz az óvodában
(2018. III.szám Ősz)
·Kéthely SE hírei
(2016. IV.szám Tél)
·Bódis Józsefné Varga Ibolya
(2014. III.szám Ősz)
·A „mi Bajnokunk”
(2014. I.szám Tavasz)
·Akik sötétben is láthatnak…
(2010. IV.szám Tél)
·Jótékonyság
(2010. II.szám Nyár)
·Művészeti bemutató
(2007. II.szám Nyár)
·Új óvodásaink vannak
(2006. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc