Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakkhírek

Nyáron sem pihentek a kéthelyi sakkozók. Tíz diák a marcali sakktáborban töltött hasznos napokat. Az ötnapos táborban a hagyományokhoz híven versenyen is összemérhették tudásukat. 20 fős mezőnyben Léránt Boglárka egy pont előnnyel az első helyen végzett. Takács András és Léránt Zalán 4. lett, kellemes meglepetésre Takács Dominik 5. helyezésig jutott. A marcali sakktáborok történetében valószínűleg egyedülálló, hogy egy ötödikes leány nyerje meg az aranyérmet. Dominik is – alsós létére – egyedi produkciót mutatott be azzal, hogy egy rutinos középiskolás skalpját is begyűjtötte.

A nyári sakktáborban, Marcaliban
Táborban, Zalán kontra Dominik

Lengyeltóti – villám sakkverseny: az erős mezőny mellett az idővel is csatázni kellett, ugyanis csak tíz perc játékidő állt rendelkezésre. Havanecz Bianka a 2. helyen végzett. Az 1. helyezett német ellenfelétől kapott ki, ők ketten kiemelkedtek a mezőnyből. A nagyon jól díjazott versenyen ügyesen szerepelt még Léránt Zalán és Csegzi Milán is, mindketten két díjjal térhettek haza.

Balatonföldvár – nyári szezonnyitó verseny: igazolt versenyzőink indultak itt: Pálfi Péter rutinját gyarapította, Tóth Dániel 2100 Élő pont elérését tűzte ki célul, ami sikerült is, a versenyt pedig 2. helyen zárta. Ők ketten a Nagyatádi Bagoly Kupán is indulhattak, ahol 24 órán keresztül 5-6 perces partikat váltottak.

Keszthelyi Nemzetközi Sakk Fesztivál – augusztus: Pálfi Péter jó versenyzéssel 1800 Élő pontig jutott. A 90 fős mezőnyben Tóth Dániel bizonyította, hogy a 2100-as mesterjelölti szintet jól meg tudja játszani. Döntetlenezett a tavalyi bajnokkal (Havanecz Bianka), és legyőzte a tavalyi második helyezettet is.

Marcali Város Nyílt Egyéni Sakkbajnoksága 2015 rapidverseny – október 18.: Tóth Dániel 2. hely. Az A csoport különdíjas ifjúsági sakkozói között ott van Pálfi Péter, Lengyel Péter; III. korcsoportban Fekete Ákos 2., Misák Kitti 3.; IV. kcs. Hosszú Kristóf 1. hely; II. kcs. Fekete Luca 2., Léránt Boglárka 3., Takács Dominik 2. helyezés.

Tóth Dani koncentrál
Pálfi Péter a táblánál
Havanecz Bianka középen

Havanecz Bianka külön bekezdést érdemel. A nyáron közel egy hónapot a sakktáblák mellett versenyezve töltött. Mátraházán a magyar női válogatottal edzőtáborban fejlesztette tudását. Majd Csehországból egy rangos viadalon szerzett legjobb női díjjal gazdagodva tért haza. Kevés pihenő után Olaszország felé vette az irányt, és növelte versenyrutinját.
Augusztusban, a keszthelyi versenyen, mint címvédő, megkülönböztetett figyelem középpontjában gyűjtögette pontjait. Az idén egy kicsit sok döntetlen játszmával a 2. helyezésig jutott.
Októberben Budapesten, a Duna Kupán szerepelt, ami egyben Magyar Női Nyílt Bajnokságként lett meghirdetve. A 12 induló hölgy között voltak válogatott kerettagok, mint Vajda Szidónia, Mádl Ildikó, Gara Anita, Rudolf Anna és Havanecz Bianka. Számukra a verseny felkészülés volt a novemberben Izlandon megrendezésre kerülő Csapat Európa-bajnokságra. A nyílt magyar bajnoki címet Vajda Szidónia (ASE Paks) szerezte meg. Havanecz Bianka (Aquaprofit-NTSK) ezüstérmes helyezése remek siker, mivel a győztessel azonos pontszámmal érte el. Örömmel gratulálunk a szép eredményekhez!

Havanecz Bianka a magyar női sakk válogatottal edzett Mátraházán
Horváth József
(2015. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Csoportos gyógytorna a faluban
(2019. IV.szám Tél)
·Tűzoltóautóval gazdagodott településünk
(2018. IV.szám Tél)
·Köszönet a szüreti felvonulás és bál segítőinek és támogatóinak
(2016. III.szám Ősz)
·Mika Szabolcs
(2014. III.szám Ősz)
·Anekdotákat gyűjtök
(2013. IV.szám Tél)
·Őszi sakkhírek
(2011. IV.szám Tél)
·Dr. Bánkuty József polgármester-jelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·A Kéthelyért Egyesület rövidtávú tervei
(2007. II.szám Nyár)
·A múlt üzen a jelennek –
Kéthely múltja régi fotókon
(2006. IV.szám Tél)
·Búcsú az óvodától
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc