Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Gonda Marina

Gonda Marina újabb eredményei szeniorúszó versenyeken

Kedves Olvasó!

Sűrű volt ez a fél év. Beléptem a következő (VI.) korcsoportba, így most az 50-54 évesek közt versenyzek. Élménybeszámolómat egy újságcikkből kiragadott részlettel szeretném megnyitni, mely arról tudósít, miként szeltük a habokat a „tótkomlósi rozmárokkal”.
„...Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a szenior úszók számára a Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület márciusban az ünnepi hétvégén, a hagyományos Gáspár Ervin-emlékversenyt. A kétnapos viadalt nemzetközivé tette a romániai és szerbiai sportolók részvétele. A Gáspár Ervin-emlékversenyen ezúttal is kitűnően szerepeltek szenior úszók, akik számtalan elsőséget és további érmes helyezéseket szereztek. A viadalon az orosházi születésű, manapság Szegeden élő, idén 95 éves (!), XV. korcsoportbeli dr. Bánki Horváth Béla két országos csúcsot is elért. A hölgyek közül az 50 esztendős, pécsi Gonda Marina a 100 méteres pillangóúszásban adta át a múltnak a VI. korcsoportos országos rekordot, a régi csúcs 15 éve állt....” Ahogy olvashatták - közelebbi lehetőség hiányában - jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszóklub színeiben versenyzek. Nagyon jól esett, hogy a régi országos csúcs „tulajdonosa” végig figyelemmel kísérte az úszásomat, majd utána szívélyesen gratulált. Ő volt a bíró, így előbb értesült róla, hogy felállítottam az új rekordot. Ezekért a pillanatokért érdemes küzdeni.
A következő megmérettetésem a győri Zabolátlan SE által megrendezett országos szenior úszó-bajnokság volt, április 11-12-én a győri Aqua Sportközpontban. Nemzetközi mezőnyből, Ausztriából, Ukrajnából, Szerbiából, Romániából is érkeztek sportolók. Ezen a versenyen indult többek között a kilencvenöt éves, már említett Bánki Horváth Béla. A megmérettetésen a paraúszók is medencébe szálltak. Körülbelül háromszázan neveztek be a hagyományteremtő szándékkal megrendezett versenyre, ami azért is különleges, mert a sportközpontban először bonyolítottak le huszonöt méteres, tehát rövidpályás úszóversenyt. Mivel a medence ötven méteres volt, sávokat alakítottak ki keresztben, hogy szélesebbé váljon. Ezen a versenyen is remekeltem: 6 országos csúcsot döntöttem, így hatszor is a dobogó tetejére állhattam.
Nemrég, szeptemberben is részt vettem egy versenyen, ami a pécsi Hullámfürdőben került megrendezésre. Pontosabban Abay-Nemes Oszkár Sportuszodájában, amely egy ötven méteres, nyolc pályás, fedett, elektromos időmérő berendezéssel ellátott versenymedencével rendelkező uszoda. A verseny mottója így hangzott: „ÖREG ÚSZÓ NEM VÉN ÚSZÓ!” Céljai pedig a következők voltak: az úszás sportág népszerűsítése, egészséges életmódra nevelés, a szenior úszó egyesületi tagok versenykedvének növelése, teljesítmények felmérése, versenyzési lehetőség biztosítása a szenior úszók részére, továbbá a szenior klubok közötti kapcsolatok kiépítése, az úszók közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése. Ez a kétnapos verseny is eredményes volt számomra, bár sikerülhetett volna jobban is. Túl sok futamot vállaltam, ami az időeredményeimre hatással volt. Hat számban álltam rajthoz: 50 m pille, 100m gyors, 50m hát, 100m pille, 100m hát, 50m gyors. Hat első helyezést értem el, két országos csúccsal.
Tőlem szokatlan módon, az úszást megcsalván, kipróbáltam az Ax&Ax Borászat által már második alkalommal megrendezett HAZAI terepfutást a szőlőhegyen. A 10 km-es távon a hölgyek között negyedikként értem célba. Jókedvemet az sem törte le, hogy összesen négyen neveztünk be a megpróbáltatásra. Mindenki nagyon jól érezte magát, én kimondottan boldog voltam, hogy sikerült ez a számomra nem mindennapi feladat! Látni, hogy egyre többen mozgunk, és részt veszünk ilyen rendezvényeken, jó érzéssel töltött el. Legközelebb is szeretnék indulni, egyszer egy évben még nekem is belefér, mindenesetre azért a víznél maradok.
Üdvözlöm a Kéthelyen újság olvasóit és jó egészséget kívánok! És ne feledjék: Öreg úszó nem vén úszó!

Marina a 4-es pályán rajtolt

Hivatkozások:

  1. http://www.beol.hu/bekes/sport/csak-ugy-szeltek-a-habokat-a-totkomlosi-rozmarok-601755
  2. http://www.kisalfold.hu/sport/uszas_-_uszoverseny_gyorben/2419906/
  3. http://mszuosz.hu/sites/mszuosz.hu/files/verseny/kiiras/2015/szenior-uszoverseny-pecs/pecs-versenykiiras-20150919-20.pdf
Néha a parton is találkozunk vele
Gonda Marina
(2015. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
(2020. II.szám Nyár)
·Télbúcsúztató, tavaszköszöntő események az óvodában
(2018. I.szám Tavasz)
·„Mi történt Virággal a közelmúltban?”
(2017. I.szám Tavasz)
·Rendőrségi felhívás
(2014. IV.szám Tél)
·Antal László emlékei
(2012. IV.szám Tél)
·Kiemelkedő versenyeredmények a 2011-12-es tanévben
(2012. II.szám Nyár)
· A III. Borkorcsolyasütő verseny díjazottjai
(2009. III.szám Ősz)
·Versenyek és eredmények a 2007/2008-as tanévben
(2008. II.szám Nyár)
·Kompetenciaalapú és integrációs oktatás
(2006. III.szám Ősz)
·60 évvel ezelőtt történt
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc