Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakkhírek

Hamrik Bianka 4. helyezett lett az egyéni sakk diákolimpián

A negyedév eredményei:

Nagyatád – „A gondolkodás napja” – A Grand Prix sorozat fordulóját rendezték a megyei kisvárosban. Kéthelyi eredmények:
II. korcsoport, lányok: Léránt Boglárka 1., Fekete Luca 2., Szilágyi Alexandra 3., Farkas Dorottya 5. lett. Fiúknál: Takács Dominik 2., Csegzi Milán 3., Ambrus Noel 6.
III. kcs., lányok: Amrus Zoé 1., Misák Kitti 2., Bogdán Brigitta 3. Fiúk: Léránt Zalán 3., Fekete Ákos 5., Takács András 6.
IV. kcs., fiúk: Hosszú Kristóf 2.
Felnőtt csoportban Tóth Dániel 3. helyezést ért el.

Miskolc – Országos Egyéni Diákolimpia – 4 kéthelyi diák szerepelt a rangos versenyen. A fiúknak – Takács András, Pálfi Péter – nem kedvezett a 20 percre rövidített játékidő. Eredmények: Takács András 25., Pálfi Péter 41. hely. Léránt Boglárka 10., Hamrik Bianka volt a legeredményesebb, 4. helyezést harcolt ki. Bogi az utolsó előtti fordulóban még az 5. helyen állt, az utolsó parti elvesztése után csúszott a 10. helyre. Mindkét lány több fordulóban is az utolsó 1-2 percben fejezte be a partiját, kihasználva a teljes játékidőt. Hamrik Bianka Somogy megye versenyzői közül az előkelő 2. legjobb eredményt érte el. 9-ből 6 pontot szerezve, 4 győzelemmel, 2 döntetlennel, 2 vereséggel. Többek között az 1. helyezettel is döntetlent játszott.

Szombathely – Országos Csapat Diákolimpia – Három csapatban is szerepeltek kéthelyi diákok. Alsós leánycsoportban Fekete Luca az 1. táblán játszott, kicsit még erős volt neki ez a pozíció. A felsős fiúknál Pálfi Péter az 1. táblán nagyon jól helytállt, nála erősebb sakkozókkal is lépést tartva. Ugyanabban a csapatban Fekete Ákos a 4. táblán 5 pontot szerzett. Péter és Ákos marcali színekben a 21. helyezésig jutottak.
A kéthelyi alsós fiúk 26. helyezettek lettek. Kicsit még rutintalanul, megilletődve játszottak. Meg kell szokni azt is, hogy egy sportcsarnoknyi – több száz – diák között kell koncentrálni. Az 1. táblán Léránt Boglárka 3,5 ponttal nagyon jól felvette a kesztyűt a fiú vetélytársakkal szemben. Említésre méltó, hogy olyan nagy iskolák csapatait sikerült legyőzni, mint a Nagykanizsai Kőrösi-Péterfy iskola (2,5:1,5 arányban), a Füzesabonyi Széchenyi István Iskola (2,5:1,5 arányban), illetve döntetlent játszottunk egy békéscsabai iskola csapatával.

Balatonföldvár – VI. Földvár Kupa, egyben a Somogy Megyei Grand Prix 2. fordulója
II. kcs. lányok: Léránt Boglárka 1., Szilágyi Alexandra 4., fiúknál Takács Dominik 2.
III. kcs. lányok: Ambrus Zoé 3., fiúk: Léránt Zalán 2., Takács András 3.
IV. kcs. fiúk: Hosszú Kristóf 1., Csegzi Zsolt 3. hely
Felnőtt kategóriában: Pálfi Péter volt eredményes. A verseny érdekessége, hogy Léránt Boglárka 1 egész pont előnnyel verte a mezőnyt, egyetlen vereségét Takács Dominiktól szenvedte el. Említésre méltó Ambrus Zoé két jó partija, Hosszú Kristóf és Léránt Zalán ellen sokáig tartotta előnyét, végül a fiúk rutinja többnek bizonyult.

Egyéb hírek

Befejeződött a Magyar Nemzeti Sakkbajnokság. Havanecz Bianka a nagykanizsai NB I/B-s csapat legjobb pontszerzője lett (7-ből 5 ponttal). A keszthelyi NB II-es sakkcsapatban Tóth Dániel szintén a legjobb eredményt érte el, 11 partiból 8 pontot szerezve. A marcali NB II-es csapatban pedig Pálfi Péter volt a legeredményesebb pontszerző, 9-ből 5,5 ponttal.
Havanecz Bianka nagyon jól él azzal a lehetőséggel, hogy Budapesten tanul, februárban és márciusban is indult az „Első szombat” elnevezésű nemzetközi versenyen, és teljesítményével immár harmadszor női nemzetközi mesteri normát ért el, ezzel a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) által jegyzett cím ifjú tulajdonosa lett. Ezentúl női nemzetközi mesterként versenyezhet. Bianka áprilisban a Női Nemzetközi Tavaszi Fesztiválon is elindult, az előkelő 6. helyen végzett, 3. legjobb magyarként.

Kéthelyi csapat a Földvár Kupán
Hamrik Bianka koncentrál
Szombathely, csapatverseny
Tóth Dani Nagyatádon
Takács Andris játékban
Nyári sakktábor Marcaliban
Horváth József
(2015. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Bartis László Imre
(2019. III.szám Ősz)
·Sakk
(2017. IV.szám Tél)
·Óvodai események
(2017. II.szám Nyár)
·20 éves a Kéthelyi Asszonykórus
(2014. III.szám Ősz)
·Megalakult a polgárőrség Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. IV.szám Tél)
·Jelentés
(2010. III.szám Ősz)
·Hétköznapok szépségei
(2007. II.szám Nyár)
·Tisztelet a véradóknak
(2006. II.szám Nyár)
·Húsz év múlva …
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc