Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Sakkhírek

Hamrik Bianka 4. helyezett lett az egyéni sakk diákolimpián

A negyedév eredményei:

Nagyatád – „A gondolkodás napja” – A Grand Prix sorozat fordulóját rendezték a megyei kisvárosban. Kéthelyi eredmények:
II. korcsoport, lányok: Léránt Boglárka 1., Fekete Luca 2., Szilágyi Alexandra 3., Farkas Dorottya 5. lett. Fiúknál: Takács Dominik 2., Csegzi Milán 3., Ambrus Noel 6.
III. kcs., lányok: Amrus Zoé 1., Misák Kitti 2., Bogdán Brigitta 3. Fiúk: Léránt Zalán 3., Fekete Ákos 5., Takács András 6.
IV. kcs., fiúk: Hosszú Kristóf 2.
Felnőtt csoportban Tóth Dániel 3. helyezést ért el.

Miskolc – Országos Egyéni Diákolimpia – 4 kéthelyi diák szerepelt a rangos versenyen. A fiúknak – Takács András, Pálfi Péter – nem kedvezett a 20 percre rövidített játékidő. Eredmények: Takács András 25., Pálfi Péter 41. hely. Léránt Boglárka 10., Hamrik Bianka volt a legeredményesebb, 4. helyezést harcolt ki. Bogi az utolsó előtti fordulóban még az 5. helyen állt, az utolsó parti elvesztése után csúszott a 10. helyre. Mindkét lány több fordulóban is az utolsó 1-2 percben fejezte be a partiját, kihasználva a teljes játékidőt. Hamrik Bianka Somogy megye versenyzői közül az előkelő 2. legjobb eredményt érte el. 9-ből 6 pontot szerezve, 4 győzelemmel, 2 döntetlennel, 2 vereséggel. Többek között az 1. helyezettel is döntetlent játszott.

Szombathely – Országos Csapat Diákolimpia – Három csapatban is szerepeltek kéthelyi diákok. Alsós leánycsoportban Fekete Luca az 1. táblán játszott, kicsit még erős volt neki ez a pozíció. A felsős fiúknál Pálfi Péter az 1. táblán nagyon jól helytállt, nála erősebb sakkozókkal is lépést tartva. Ugyanabban a csapatban Fekete Ákos a 4. táblán 5 pontot szerzett. Péter és Ákos marcali színekben a 21. helyezésig jutottak.
A kéthelyi alsós fiúk 26. helyezettek lettek. Kicsit még rutintalanul, megilletődve játszottak. Meg kell szokni azt is, hogy egy sportcsarnoknyi – több száz – diák között kell koncentrálni. Az 1. táblán Léránt Boglárka 3,5 ponttal nagyon jól felvette a kesztyűt a fiú vetélytársakkal szemben. Említésre méltó, hogy olyan nagy iskolák csapatait sikerült legyőzni, mint a Nagykanizsai Kőrösi-Péterfy iskola (2,5:1,5 arányban), a Füzesabonyi Széchenyi István Iskola (2,5:1,5 arányban), illetve döntetlent játszottunk egy békéscsabai iskola csapatával.

Balatonföldvár – VI. Földvár Kupa, egyben a Somogy Megyei Grand Prix 2. fordulója
II. kcs. lányok: Léránt Boglárka 1., Szilágyi Alexandra 4., fiúknál Takács Dominik 2.
III. kcs. lányok: Ambrus Zoé 3., fiúk: Léránt Zalán 2., Takács András 3.
IV. kcs. fiúk: Hosszú Kristóf 1., Csegzi Zsolt 3. hely
Felnőtt kategóriában: Pálfi Péter volt eredményes. A verseny érdekessége, hogy Léránt Boglárka 1 egész pont előnnyel verte a mezőnyt, egyetlen vereségét Takács Dominiktól szenvedte el. Említésre méltó Ambrus Zoé két jó partija, Hosszú Kristóf és Léránt Zalán ellen sokáig tartotta előnyét, végül a fiúk rutinja többnek bizonyult.

Egyéb hírek

Befejeződött a Magyar Nemzeti Sakkbajnokság. Havanecz Bianka a nagykanizsai NB I/B-s csapat legjobb pontszerzője lett (7-ből 5 ponttal). A keszthelyi NB II-es sakkcsapatban Tóth Dániel szintén a legjobb eredményt érte el, 11 partiból 8 pontot szerezve. A marcali NB II-es csapatban pedig Pálfi Péter volt a legeredményesebb pontszerző, 9-ből 5,5 ponttal.
Havanecz Bianka nagyon jól él azzal a lehetőséggel, hogy Budapesten tanul, februárban és márciusban is indult az „Első szombat” elnevezésű nemzetközi versenyen, és teljesítményével immár harmadszor női nemzetközi mesteri normát ért el, ezzel a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) által jegyzett cím ifjú tulajdonosa lett. Ezentúl női nemzetközi mesterként versenyezhet. Bianka áprilisban a Női Nemzetközi Tavaszi Fesztiválon is elindult, az előkelő 6. helyen végzett, 3. legjobb magyarként.

Kéthelyi csapat a Földvár Kupán
Hamrik Bianka koncentrál
Szombathely, csapatverseny
Tóth Dani Nagyatádon
Takács Andris játékban
Nyári sakktábor Marcaliban
Horváth József
(2015. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Előadás az úri hímzésről
(2019. IV.szám Tél)
·Kerámia szakkör
(2018. III.szám Ősz)
·Sötétben lapul a vidámság!
(2016. IV.szám Tél)
·Ötéves a Nyitott Klub
(2015. II.szám Nyár)
·Falunap
(2012. II.szám Nyár)
·Az iskolai minőségfejlesztés eredményei
(2011. I.szám Tavasz)
·Kirándulás az erdei kisvasúttal
(2009. III.szám Ősz)
·Tájékoztató a tanévkezdést segítő egyes pénzbeli és természetbeni ellátásról
(2008. III.szám Ősz)
·Kéthely híres szülöttei
(2007. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc