Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről

Kis(s)leány - nagy reménység

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat egy újabb feltörekvő ifjú kéthelyi tehetség sikereiről. Kiss Regina a kéthelyi iskola negyedik osztályos tanulója. Példamutató magatartású, csendes leány, osztályfőnöke szerint nagyon jó hatással vannak személyiségfejlődésére a sportban elért eredmények. Édesapját – aki egyben sporttársa Reginának - kérdeztük, aki röviden összefoglalta, amit érdemesnek talált megosztani velünk.

Kiss Regina országos aranyérmes

Regina 2007-ben kezdett érdeklődni az íjászat iránt, majd az ezt követő évben már a házilag gyártott íjat lecserélte egy tradicionális íjra, amivel az első versenyén részt vett. Ez a verseny meghatározó szerepet játszott az azóta is tartó érdeklődésében az íjászat iránt.
Ezt követően 5 év versenyezgetés után, 2013-ban edzője tanácsára (miszerint van érzéke, tehetsége ehhez a sporthoz) felváltotta az örömíjászatot a sportíjászatra.
Ez a tevékenység már sokkal nagyobb koncentrációt és edzésmunkát követel, amit Regina egyre jobban elsajátít.
Persze hosszú még az út, és nagyon az elején tart, de az elmúlt év már eredményeket hozott. 2014-ben sikerült első osztályú minősítésű pontszámot lőnie versenyen, amit azóta többször is megismételt.
A 2015-ös év remekül kezdődött, hisz Regina január 24-én, az IFAA versenyszabályzat alapján megrendezett országos bajnokságon ezüstérmet szerzett.
Majd a rövid, de intenzív felkészülés meghozta számára a március 7-én elért magyar bajnoki címet a WA szabályzat alapján megrendezett országos bajnokságon.
A Marcali Turul Íjász Egyesület, melynek Regina alapító tagja, nagy reményeket táplál Regina jövőbeli eredményességéhez, amihez minden segítséget megad az egyesület.

Egy korábbi versenyen a Turul Íjász Egyesülettel
Kiss Regina édesapjával terepíjászaton
Regina az országos versenyen, a dobogó tetején
Kiss Gergely
(2015. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sakk
(2019. II.szám Nyár)
·Balla Mária lett az idei év kaposvári könyvtárosa
(2017. II.szám Nyár)
·Sakk
(2016. III.szám Ősz)
·Hetven éve történt*
(2015. I.szám Tavasz)
·Tóth István tanító életútja
(2013. I.szám Tavasz)
·Télapó az oviban
(2010. IV.szám Tél)
·„Bezzeg az én időmben”
(2009. IV.szám Tél)
·Akinek a templom festett üvegablakait köszönhetjük
(2008. I.szám Tavasz)
·Boszorkánynak lenni egy estére
(2007. I.szám Tavasz)
·Magas a vérnyomásom…
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc