Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakk

Egyéni sakkverseny volt az Ax&Ax Borászatnál

Kéthely - 2014-es Karácsonyi sakkverseny

Hagyományosan megrendezésre kerül ez az évzáró verseny, melynek idei érdekessége volt, hogy a 6 csoportban 6 testvérpár is mérkőzött a 26 sakkozó között.
Eredmények: Alsós fiúknál 1. Takács Dominik 100 %-os teljesítménnyel, 2. Tóth Lóránt, 3. Takács Soma. Kellemes meglepetésre Soma – legfiatalabb résztvevőként - csak az 1. helyezettől kapott ki.
Lányoknál 1. Fekete Luca, 2. Szilágyi Alexandra, 3. Harmath Borbála.
Felsős lányok között 1. Léránt Boglárka (100 %-kal), 2. Ambrus Zoé, 3. Misák Kitti.
Felsős fiúknál 1. Takács András, 2. Fekete Ákos, 3. Pálfi Péter.
A felnőtt csoportban 1-1 marcali, balatonszentgyörgyi és balatonberényi játékos is emelte a verseny színvonalát. 1. Tóth Dániel, 2. Mike János (Balatonberény), 3. Kovács András. Tóth Dániel magabiztosan győzött NB II-es ellenfeleit is megelőzve. Kovács Andris teljesítménye is figyelemre méltó, mivel több igazolt játékost maga mögé utasított.

Kéthely – Nyílt egyéni sakk bajnokság 2015. A Somogy megyei ifjúsági grand prix versenysorozat 1. fordulója

Balatonberény, Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszentgyörgy, Bodrog, Fonyód, Hévíz, Kaposvár, Keszthely, Marcali, Mesztegnyő, Nagyatád, Nagykanizsa, Siófok, Tapolca versenyzőiből jelentek meg a kéthelyieken kívül, összesen 97-en ültek a táblák mögé. Az Ax&Ax Borászat konferenciaterme országos versenyek színvonalát is meghaladó körülményeket biztosított, melyet ezúton is köszönünk a rendezőség nevében. A tágas, modern terem megtelt a sakkozókkal és a kísérőkkel.
A kéthelyiek eredményei:
Felnőttek: 1. Havanecz Bianka fél pont előnnyel nyerte a versenyt. 5. helyezett lett Tóth Dániel.
Középiskolásoknál, a lányok mezőnyében 2. Szerpák Anita, fiúknál 1. Tóth Dániel, 2. Lengyel Péter.
2. korcsoport, lányok: 1. Léránt Boglárka, 3. Fekete Luca, 4. Szilágyi Alexandra, 5. Harmath Borbála; fiúk: 4. Takács Dominik
3. korcsoport, fiúk: 1. Fekete Ákos, 5. Pálfi Gergő
4. korcsoport, fiúk: 2. Hosszú Kristóf
Csegzi Milán és Tóth Lóránt szereplése is említést érdemel, annak ellenére, hogy nem jutottak be az első 6-ba.

Balatonlelle – Somogy Megyei Egyéni Diákolimpia

Március a somogyi ifjúsági sakkéletben már hagyományosan a diákolimpiai megmérettetés hónapja. A megyei bajnokok jogot szereznek az országos diákolimpián való részvételre. Az egyéni Miskolcon, a csapatverseny pedig – már hosszú idők óta – Szombathelyen kerül lebonyolításra.
A kéthelyi sakkversenyünk jó főpróbája volt ennek a megyei rendezvénynek. Az első 3 fő érem, az első 6 pedig oklevél jutalmazásban részesült.
Eredmények:
I. korcs.: az elsős Takács Soma 3 pontjával még csak ízlelgette, milyen a zömében másodikos fiúmezőnyben versenyezni.
II. korcs. Lányok: 1. Léránt Boglárka, aki mind a hét partiját megnyerve, 2 pont előnnyel végzett a tabella élén. 2. Fekete Luca, 5. helyen Szilágyi Alexandra végzett.
Fiúk: itt volt a legnépesebb mezőny 18 fővel. 5. helyezett Csegzi Milán, Takács Dominik és Ambrus Noel 3-3 ponttal a mezőny második felében szerepeltek.
III. korcs. Lányok: Misák Kitti ezüstéremmel térhetett haza.
Fiúk: 1. Takács András, 6 győzelemmel, 1 döntetlennel, másfél pont előnnyel előzve a mezőnyt. 2. Fekete Ákos, 3. Léránt Zalán. 5. Pálfi Gergő. Az értékszámos mezőnyben 1. Pálfi Péter.
IV. korcs. 2. Hosszú Kristóf, 4. Csegzi Zsolt. Kristóf holtversenyben 1. lett, de a Buchholz számítás a kaposvári fiúnak kedvezett.
VI. korcs. Hamrik Bianka 1. lett, így Bogival, Andrással és Pálfi Péterrel együtt utazhatnak a miskolci országos döntőre.

Fonyód – Diákolimpiai Somogy Megyei Sakk Csapatbajnokság

A felsős lányok a 4. helyig jutottak. A csapat tagjai: Ambrus Zoé, Bogdán Brigitta, Szilágyi Alexandra. Misák Kitti marcali színekben ezüstéremmel gazdagodott.
A felsős fiúknál 1. helyen megérdemelten a Pálfi Péterrel, Pálfi Gergővel, Fekete Ákossal megerősített marcali csapat végzett. Egyetlen pontot hullajtottak el, azt Hosszú Kristóf csente el tőlük jó játékával. 2. helyre – 4 ponttal lemaradva, a harmadik helyezettet 5 ponttal megelőzve – a kéthelyi csapat (Hosszú Kristóf, Takács András, Léránt Zalán, Csegzi Zsolt) került. Ez a két csapat kiemelkedett a mezőnyből.
Az alsós fiúknál a tavalyi évtől 4 főre duzzasztották a létszámot. A 8 csapatot számláló mezőnyben a kéthelyi diákok – kellemes meglepetésre – 4,5 pont előnnyel az 1. helyre küzdötték fel magukat. Két 2-2-es döntetlennel, kettő 3,5 pontos és három 4-0-s győzelemmel. Az első táblát Léránt Boglárka erősítette, aki ötéves versenyrutinjával méltó csapatkapitánynak bizonyult. Bogi a II. korcsoportos fiú bajnoktól elszenvedett 1 vereséggel, 2 döntetlennel, 4 győzelemmel zárta a versenyt. Második táblán Takács Dominik 6 győzelemmel és 1 vereséggel, Csegzi Milán ugyanezzel az aránnyal végzett. Negyedik táblán Tóth Lóránt és Ambrus Noel felváltva játszottak. Lóci 3 partit nyert, egyet vesztett, Noel mindhárom partiját megnyerte.

A kéthelyi verseny előtt 3 nappal Havanecz Bianka a budapesti „Első szombat” nemzetközi versenyen női nemzetközi normát teljesített, immár második alkalommal.
Örömmel közöljük az olvasókkal, hogy Biankát (Ivánka Máriával együtt) a 2014-es évi figyelemre méltó sakk eredményei alapján Kállai Gábor (nemzetközi nagymester, sakk-rovatvezető) meghívta a Sport1 Tv Sakkk! c. műsorába. Kállai Gábor kiemelte Bianka eredményei közül a női meghívásos országos bajnoki 5. helyezését, a főiskolás bajnokság és a keszthelyi nemzetközi sakkverseny megnyerését. Mindezt szokásához híven jó humorral, élvezetesen, Bianka egyik győztes partiját kielemezve tette. Büszkék vagyunk Biankára. Gratulálunk a szép sikerekhez! (Szerkesztőség)

Havanecz Bianka
Hosszú Kristóf
Lengyel Péter
Léránt Boglárka
Szerpák Anita
Tóth Dániel
Egyéni Diákolimpia
Diákolimpia, marcali és kéthelyi fiú csapat
Horváth József
(2015. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Üzenet haza
(2020. III.szám Ősz)
·Törékeny szalmadíszek férfikézből
(2018. I.szám Tavasz)
·Folyamatosan járőröznek a polgárőrök a településen
(2016. I-II.szám Nyár)
·Helyi támogatások
(2015. III.szám Ősz)
·Évfordulóink 2013-ban
(2013. II.szám Nyár)
·Fizikaverseny
(2012. II.szám Nyár)
·Kirándulás az erdei kisvasúttal
(2009. III.szám Ősz)
·Sakk – Szép volt, ezüstlányok!
(2008. III.szám Ősz)
·Egészségpolitika helyett tudomány…
(2006. III.szám Ősz)
·Őszi évfordulók
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc