Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

85 éves a Kéthely Sportegyesület

85 éves a Kéthely Sportegyesület

A Kéthely Sportegyesület 2014. november 23-án ünnepelte alapításának 85 éves évfordulóját, a rendezvényen több mint száz volt és jelenlegi sportoló vett részt.

1924 körül alakult a község első futballcsapata, alapítója Kovács Lajos, okleveles sajtmester volt. Azonban az egyesület a sok akadály következtében megbukott.

1929-ben alakult meg Kéthelyen a Levente Egyesület, amely az ifjúság sportéletének is irányítójává vált. Ekkor indult a járási Levente-bajnokság, melynek döntőjét Kéthelyen rendezték.

1953-54-ben jött el az ideje annak, hogy falunkban nemcsak igénye támadt egy, az addiginál rendezettebb, kulturáltabb életmódnak, hanem ennek érdekében a lakosság vállalt közhasznú társadalmi munkát. 1954 őszére készült el a mai pálya. Az akkori csapatot ma is "Kéthelyi Aranycsapatként" emlegetik, éveken át az akkori megyei II-ben szerepeltek sikerrel. Ebben az időszakban alakult a falu sportéletében az első lánycsapat, röplabda sportágban. Eljutottak egészen a megyei döntőig. Az 50-es évek közepére a "Kéthelyi SK" keretében már működött a sakk és az atlétikai szakosztály is.

A 60-as évek elején némileg visszaesett a sporttevékenység színvonala. Ekkor a csapat Községi Sportkör néven szerepelt, mely egyben némi anyagi támogatást is jelentett. Az 1960-ban megalakult Aranykalász Termelőszövetkezet az évtized első éveiben is anyagi és erkölcsi támogatásban részesítette a csapatot. A 60-as évek végén és a 70-es évek elején a Községi Tanács és a tsz azonos összegben vállalta magára a működési költségeket.

A 80-as évek vívmánya a községi labdarúgópálya mellé épített öltözők és szociális helyiségek voltak. 2008-ban történt az épület teljes, külső-belső felújítása.

A kéthelyi labdarúgók 1972-től a megyei II. osztályban szerepeltek; második, harmadik helyezést elérve. 1981-ben a megyei I. osztályba is feljutottak.

Labdarúgás mellett férfi és női kézilabda szakosztály is működött egyesületen belül.
Sajnálatos, hogy előbb a férfi, majd 2011-ben a Női Kézilabda Szakosztály szűnt meg létszámcsökkenés miatt.

A sport összetartó ereje nem engedi feledni azokat, akik valaha a sportpályákon küzdöttek. Ezért az ünnepség kezdetén koszorút helyeztek el a 2008-ban felállított emlékműnél. Fejet hajtottunk és egy perces gyászszünettel emlékeztünk az elhunyt kéthelyi sportolók és sportvezetők előtt. Köszönjük elődeinknek, hogy példát mutattak, és nehéz időkben is megőrizték a sportegyesületet. Az emlékmű kötelezi a mai és a jövő ifjúságát. Elődeink üzennek vele és sportolásra, barátságra buzdítanak.
Segíti a nevelést, az emberré válást, kitartásra bíztat és közösséget épít - emlékeztette az ünneplőket Nikula András jelenlegi elnök.

Az ünnepség részeként a mostani ifjúsági, felnőtt és a régen Kéthelyen játszott játékosokból összeállított csapatok barátságos meccsen csaptak össze egymással.

A mérkőzések után következett a megérdemelt ebéd az önkormányzat konyháján. Az ünnep alkalmából Kovács József, a sportegyesület legidősebb volt elnöke köszönetet mondott a meghívásért és a megemlékezésért! Szívből gratulált és további sikereket kívánt az egyesületnek!

A délután folyamán sok sztorit hallhattunk meccsekről, gólokról, régi és legendás játékosokról. Szinte beleszédült az ember, aki csak csatlakozott hozzájuk.

Ezúton szeretnénk megköszöni azoknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: Kéthely Község Önkormányzata, Kottán Cukrászda, Luky Market, Harmath Pincészet, Molnár Balázs.

Nikula András
Kéthely SE elnök
(2014. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
(2019. III.szám Ősz)
·Művészeti tábor
(2019. II.szám Nyár)
·Kereskai Béla amatőr alkotó
(2016. III.szám Ősz)
·„Mesés nyár vár ránk”
(2014. III.szám Ősz)
·Van labdarúgó utánpótlás Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·London – Párizs 2012
(2012. II.szám Nyár)
·Gyermeki örömök
(2009. II.szám Nyár)
·Őszbúcsúztató az óvodában
(2008. IV.szám Tél)
·A szeretet nem válogat
(2006. IV.szám Tél)
·Pedagógusnap 2005.
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc