Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

A megújult Szülői Szervezet munkájáról

Minden osztály énekelt a télapónak

A Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szülői Szervezete a 2014-15. tanévben 31 szülőből áll. A munkahelyi elfoglaltságok ellenére a rendezvényeken, programokon – amelyek általában a kora délutáni óráktól kerülnek megrendezésre az iskolában – mindig nagy létszámban jelenünk meg.
Az elmúlt fél évben a tavalyihoz hasonlóan sikerült ismételten több programunkat megvalósítani.

Októberben megrendeztük a tökfesztivált, ahol minden osztály kapott 2 db tököt, és abból kellett fantáziájuk szerint különböző mintájú és formájú tökfigurát faragni. A gyerekek körében osztatlan sikert aratott, jutalmul minden osztály tortát kapott. A napot fergeteges bulival zártuk, ahol minden tanulót, pedagógust, takarító nénit, konyhás nénit megvendégeltünk egy sütivel és üdítővel, sőt az idén szülői felajánlásként kaptunk 190 db jégkrémet, amelyet a gyerekek nagy örömmel fogyasztottak el. Köszönjük szépen!

November hónapban vasgyűjtést szerveztünk a faluban, amely nagyon jól sikerült. Ennek bevételéből tudtuk megvalósítani a Mikulás napi bulit. Ezúton szeretnénk megköszönni a vasat adományozó kéthelyi lakosoknak, hogy támogatták gyermekeinket. Továbbá segítettünk a diákönkormányzatnak a papírgyűjtésben.
A Szülői Szervezet tagjai minden fontosabb ünnepnapra, eseményre kicsit „átvarázsolják” az iskolát. Különböző díszítésekkel próbáljuk az adott ünnepre fokozni a hangulatot, hogy a gyerekek ráhangolódjanak az adott ünnepre.

Csomagot osztott Télapó az iskolában

December elején Mikulás bulit szerveztünk, amelyet a gyerekek már nagyon vártak és felhőtlenül élveztek. A buliba ellátogatott a Szülői Szervezet és az Önkormányzat Mikulása, aki minden, az iskolában tanuló gyermeket és pedagógust, konyhás nénit, műszaki dolgozót megajándékozott egy csomaggal. A buliban ugyancsak járt mindenkinek a süti és az üdítő. A mikuláscsomagok összeállítását anyagilag támogatta még a Kéthelyért Egyesület és a Somogyszentpál Község Önkormányzata, és évek óta most először együttműködött velünk Kéthely Község Önkormányzata is. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy lehetőségeikhez mérten támogatták elképzeléseinket.
Az utolsó tanítási napon az iskola tanulói narancsot és szaloncukrot kaptak. Most sem feledkeztünk meg a felnőttekről, akiknek önzetlen segítségére mindig és mindenben számíthattunk.

Február 7-én iskolás farsang lesz a falu művelődési házában, ahol ismételten büfével és jó bulival várjuk a gyermekeket.
Február 14-én a szülőket várjuk az általunk rendezett jótékonysági bálunkra, amely idén is a Valentin nap jegyében fog zajlani az AX borászatban. A tavalyihoz hasonló színvonalat szeretnénk tartani, sőt, ha lehet, még fokozni. Több meglepetéssel készülünk vendégeink számára, de mindez addig legyen titok. Azt azért elárulhatom, hogy igazán nagyszerű zenészünk lesz, aki a talpalávalót húzza aznap este, aki már szerepelt a Nóta TV, Sláger TV felvételein is. Kérjük Önöket, minél többen jöjjenek el!

Távolabbi terveink vannak szép számmal, ismét szeretnénk vasgyűjtést szervezni, nyuszi partit, pedagógusnapot és színvonalas gyereknapot is - a lehetőségeinkhez mérten - megrendezni. Reméljük, terveink nagy része megvalósul, ehhez kellenek továbbra is a lelkes, kitartó szülők, vállalkozók, pedagógusok, önkormányzat, és nem utolsó sorban megbízott igazgatónk, Sümegi Tamásné és Nagy Gábor, igazgatóhelyettes segítsége is.
Köszönjük a lehetőséget, hogy községünk lakosságát ily módon, az újságban tájékoztathattuk munkánkról és terveinkről, bízunk benne, hogy a jövőben sikerül a gyerekek, a szülők és a tantestület között olyan kapcsolatot létrehozni, mely hosszú távon jó együttműködést eredményez majd! (Ez a kapcsolat már megvan, működik, fenntartása mindannyiunk érdeke és feladata. – Szerk.)
Köszönjük szépen mindenkinek, akik bármilyen módon támogatnak minket, és munkájukkal, adományaikkal segítettek bennünket céljaink elérésében!
Végezetül – de nem utolsó sorban – mindenkinek eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok a Szülői Szervezet nevében!

A krampusz sem volt tétlen
Munkában a Szülői Szervezet
Rohamra kész a büfé
Ők is a buliba jöttek
Őszi dekoráció készül
Bulizó másodikosok
Kis boszilányok
Partiarcok Halloweenkor
Nikula Zsolt
(2014. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Hosszúné Tóth Rita
(2019. III.szám Ősz)
·Téli sakkhírek
(2018. IV.szám Tél)
·Vendégek a kéthelyi iskolában (folytatás)
(2015. IV.szám Tél)
·85 éves a Kéthely Sportegyesület
(2014. IV.szám Tél)
·Pünkösdi falunap
(2014. II.szám Nyár)
·Karácsony, a fény és a szeretet szimbóluma
(2011. IV.szám Tél)
·Képek az óvodai farsangról
(2010. I.szám Tavasz)
·Itt a tél...
(2007. IV.szám Tél)
·Imádkozzunk Magyarországért
(2005. III.szám Ősz)
·Őszi évfordulók
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc