Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Levélváltás Havanecz Biankával
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
·Kirándulás Zalaszabarra
·Változások a temetkezésben
·Polgármesteri beszámoló az elmúlt 5 évről
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
·Bartis László Imre
·Bódis Józsefné
·Hosszúné Tóth Rita
·Németh Lajos
·Nikula András Csaba
·Nikula Zsolt József
·Szűcs Judit Magdolna
·Vörös Zsolt
·Zelena Zsolt
·Torkos nap
·Jótékonysági bál
·In memoriam dr. Fejes István
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak

Spanyolországi Európa-bajnokság

Szecsődi Árpádot és feleségét, Ibi nénit szinte mindenki ismerte, ismeri Kéthelyen. Az idősebb korosztály azt is tudja, hogy két fiút neveltek fel. De az unokákról keveset hallottunk. Közvetve, egy a marcali gimnáziumban dolgozó kéthelyi tanárnő, Káplár Veronika révén jutottunk hozzá az alábbi beszámolóhoz, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. (Szerk.)

Lorcán, az aranyérmes magyar válogatott

Szecsődi Laurának hívnak. 1997 decemberében 3 hetesen költöztem a családommal Kéthelyre. Két és fél éves koromban édesanyámmal és a bátyámmal Marcaliba költöztünk, így az óvodát már ott kezdtem. 2004-ben kezdtem az általános iskolát Marcaliban. Rá egy évre visszaköltöztünk Kéthelyre. Azonban iskolát már nem váltottam, mert első osztálytól kezdve testnevelés tagozatos voltam. Nagyon tetszett a sport már kiskoromban is.
Elsősorban a kézilabdával ismerkedtünk, de atlétika- és játékos ügyességi versenyeken is részt vettünk. Atlétika csapatsportágban háromszor 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben lettünk diákolimpiai bajnokok. Kézilabdában 2012-ben nyertük meg a diákolimpiát.
Jelenleg a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban tanulok.
Teremben tíz éve kézilabdázom. De idén nyáron valami újjal is megpróbálkoztam, mégpedig a strandkézilabdával. Igazából ezt a fajta kézilabdát már régóta játsszák Magyarországon is, mégis nagyon kevesen ismerik. Sokan összekeverik a strandröplabdával. Teljesen más szabályok alapján kell játszani, mint a teremben, s természetesen kisebb pályán, kevesebb játékossal. Ez nagyon látványos taktikai játék.
Május 21-től június 29-ig Törökszentmiklóson hathetes edzőtáborban vettem részt. Minden héten öt napot edzettünk. Az edzések nagyon kemények s hosszúak voltak. Általában 5 km-es reggeli futással kezdődött a napunk, azután délelőtt és délután is 3-3 óra homokos edzés, közbeiktatva 1-2 óra kondizással.
A felkészülés nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megterhelt, hiszen sokáig távol voltam a szüleimtől. A táborban nagy volt az elvárás, a folyamatos bizonyításvágy és a kétely, hogy végül sikerül-e a válogatottság. Az utolsó napon hirdette ki az edzőnk a 10-es létszámú utazókeretet. Két nap múlva már repültünk Malagába, ahol ismét egy 10 napos edzőtábor várt ránk. Ez még nem az Európa-bajnokság helyszíne volt, de szoknunk kellett a kinti klímát.
A bajnokság július 11-13-ig tartott, Lorcán. Az eddigiektől eltérő módon, nem tengerparton, hanem Lorca központi terén, felépített pályákon zajlottak a meccsek. A csoportunkból csoportelsőként kerültünk a középdöntőbe, majd ezután az elődöntőben a hazai csapattal mérkőztünk meg. Miután őket is sikerült legyőznünk, már csak a döntőben az oroszok ellen kellett bizonyítanunk. Ellenük is 2:0-ra győztünk. S így mienk lett az Európa-bajnoki cím. Vágó Zoli bá’ jóvoltából itthon is tájékoztatást kaptak a szurkolók az eseményekről a Marcali Portálon. Ott, a helyszínen olyan hihetetlennek tűnt az egész! Este egy hotelben rendezték meg a záró gálát, ahol a különdíjak átadására került sor. Kimondhatatlanul boldog voltam, hiszen engem választottak a „Torna legjobb játékosává”.
Minden fáradozást – reggeli futást, izzasztó edzéseket – kárpótolt, amikor éremmel a nyakamban énekelhettem himnuszunkat. Rengeteget adott nekem a válogatottság, az edzőm, ezért nagyon hálás vagyok. Legfőképp az érzésért, hogy bajnok lehetek.
Köszönöm szépen a felkérést Káplár Veronika tanárnőnek!

Laura, a torna legjobb játékosa
Az Európa-bajnoki éremmel, boldogan
Szecsődi Laura
(2014. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sakk
(2017. IV.szám Tél)
·Kérés
(2017. I.szám Tavasz)
·Önkormányzati fejlesztések
(2016. I-II.szám Nyár)
·Sipos László
(2014. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2012. III.szám Ősz)
·Pálinkás Henrietta képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·A világ nagyjai a magyarokról
(2009. II.szám Nyár)
·A Kéthelyért Egyesület éves beszámolójából
(2008. II.szám Nyár)
·Kiállítás a kézműves szakkörösök munkáiból
(2006. II.szám Nyár)
·Hatvan évvel ezelőtt történt
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.12 msodperc