Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Történelmi helyszínen történelmi győzelem

Rómában, a dobogó tetején

A Nemzetközi Horgász Szövetség (F.I.P.S.) 2014. augusztus 8-9-én Rómában, a Tevere folyón rendezte meg a XVI. MLS finomszerelékes horgász világbajnokságot. Első alkalommal vett részt a magyar válogatott Galambos Sándor (Szolnok), Gurisatti Gyula (Dunaújváros), Samu Zsolt (Kéthely), Varga Tamás (Szeged) felállásban.

A római Olimpiai Központban

A csapat augusztus 3-án, vasárnap, kora hajnalban indult, és mintegy 15 órás autózás után fáradtan, de bizakodva érkezett a szállásra. Útközben hamar sikerült átállni a dél-olasz vezetési stílusra, melynek lényege, hogy irányjelzőt nem nagyon használnak, de a dudát annál lelkesebben.

Hétfőn megkezdődtek az edzések. A nemzeteket boxokba sorsolták, naponta a folyó különböző szakaszain tréningeztünk. Ekkor derült ki, hogy az olaszoktól a halak összetételéről kapott előzetes információkból jóformán semmi sem igaz, dévérkeszegen kívül a jelzett halak közül egyik sem lakott a folyóban. Ellenben a tengerből felúszó, számunkra teljesen ismeretlen, kimondhatatlan nevű lények kerültek a horgainkra. Ezen fajok megfogásának leghatékonyabb módját, és a megfelelő etetőanyag, szerelék és csali kombinációját a 4 edzésnap alatt próbáltuk kitalálni. Ebben a munkában óriási szerepe volt a velünk együtt dolgozó segítőknek, akik – nem mellékesen – jó pár magyar bajnoki címet és számtalan nemzetközi sikert tudhatnak magukénak. Név szerint szeretném megemlíteni őket: Horváth Gyula Gábor, Lakatos Sándor, Parádi Gergő, Tímár Gábor és nem utolsó sorban Gyulai Ferenc, aki a szakmai munkát összefogta és irányította. Itt kell még megemlíteni szövetségi kapitányunkat, Ulrich György Jánost, aki az anyagi háttér megteremtésén munkálkodott, és Ács Mártát, akinek a feladata a csapat élelmezése volt.

A Tevere partján

A 4 – kora reggeltől késő délutánig tartó – tréningnap után kezdett kibontakozni előttünk, hogy a folyó mely szakaszán mit kell horgászni. Pénteken feszülten vártuk a helyek kisorsolását. Sajnos az egyik csapattársunknak jutott az egyik ún. „halálhely” (így hívtuk azokat a pontokat, ahol fizikailag lehetetlen volt halat fogni). Rajta kívül mindenki jól teljesített, így az első nap után pontazonossággal az ötödik-hatodik helyen fordultunk. Az esti csapatértekezleten elemeztük a helyzetünket, és arra jutottunk, hogy a második fordulóban, egy közepes sorsolást alapul véve, elérhető lehet a dobogó. Persze ehhez mindenkinek jól kell teljesíteni. Másnap szerencsénk volt, senkinek nem sorsoltak megoldhatatlannak tűnő helyet. Ezen a versenynapon az olasz szektorbírók mindent elkövettek, hogy kizökkentsenek bennünket a koncentrációból. Ennek ellenére mindenkinek remekül sikerült a forduló. Hogy ez mire lesz elég, az csak a hosszan elhúzódó mérlegelés és az adatok feldolgozása után derült ki. Az eredmény óriási meglepetést okozott:

MAGYARORSZÁG VILÁGBAJNOK!!!

Ezt a hátborzongató érzést délután a római Olimpiai Központban, a dobogó legtetején állva, a magyar Himnuszt hallgatva még egyszer átélhettük. Hasonló érzés volt, amikor este a záróbanketten közel 300 ember tapsától kísérve vonultunk be a rendezvényre.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik bíztak bennünk, anyagi és erkölcsi segítséget nyújtottak e nem várt, de titkon remélt cél eléréséhez!

A magyar csapat segítőkkel
Samu Zsolt
(2014. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Hosszúné Tóth Rita
(2019. III.szám Ősz)
·Újabb pályázati forrásból vásárolt eszközöket a Kéthelyi Polgárőr Egyesület
(2017. IV.szám Tél)
·Őszi pillanatok az Oviban
(2016. III.szám Ősz)
·Országos bajnokaink „születtek”
(2014. II.szám Nyár)
·Sakkhírek
(2012. II.szám Nyár)
·Őszi sakk-hírek
(2010. IV.szám Tél)
·Versenyek és kiemelkedő eredmények a 2008/2009. tanévben (válogatás)
(2009. II.szám Nyár)
·Játszóházi képek
(2007. IV.szám Tél)
·Körjegyzőség 2007. január 1-től
(2006. IV.szám Tél)
·Élményeim a sítáborról
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc