Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Van labdarúgó utánpótlás Kéthelyen

A Kéthely SE 2013 szeptembere óta részt vesz az országos Bozsik-programban, ezáltal a labdarúgás utánpótlás bázis iskolája az U7, U9, U11 és az U13 korcsoportban. Alig telt el egy év, hogy együtt dolgozunk, de rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettek gazdagabbak gyerekek és felnőttek egyaránt.

U13-as csapat

Szeretnénk megadni mindenkinek a lehetőséget kortól, nemtől, lakóhelytől és szociális helyzettől függetlenül, hogy tehetséges focista lehessen. A Bozsik-program célja: az egyesületi tömegbázis kialakítása, a sportághoz kötődés megszilárdítása, technikai alapok megteremtése, a játékkészség alapjainak lerakása és a kreativitás ösztönzése.

A kezdet nehéz volt, amíg a gyerekek leigazolása és megfelelő eszközök beszerzése megtörtént. Felszereléseket vásároltunk mindegyik korosztálynak. Köszönöm a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatását, amiből sikerült megoldani a tornákhoz szükséges kapuk mennyiségét, és Csegzi Tibornak, aki vállalta a kapuk hegesztését.

U11-es csapat

A csapatonként heti két edzést az MLSZ által előírt végzettséggel rendelkező edzők tartották. Jómagam 2003-tól UEFA „B” licencszel rendelkezem, és Nikula Zsolt év közben „C” licences edzői minősítést szerzett. Jelen pillanatban 57 igazolt játékosunk van, amiből 14 lány!

Ahhoz, hogy a napi sport valóban az egészséget jelentő, minőségi mozgás legyen, az infrastruktúrát is fejleszteni kell. Ezért a közeljövőben szeretnénk egy edzőpályát kialakítani a focipálya mellett, mely el is kezdődött.

U9-es csapat

Egy 2040-es füves pálya kiépítése már folyamatban van az iskola és az óvoda között, amit jövőben az ovisok és iskolások használhatnak. Itt szeretném megköszönni Pálfi Lászlónak, Schmidt Lászlónak és Molnár Balázsnak, akik nagyban hozzájárultak a füves pálya létrehozásához. Hátravan még a labdafogó hálók kialakítása a két kapu mögött, de bízom benne, hogy az önkormányzat is hozzájárul célunk megvalósításához, így tanévkezdéskor átadhatnánk a gyerekeknek.

Tavasszal két tornát is rendezhettünk hazai pályán. Büszke vagyok arra a kialakult szülői közösségre, ami mindent megtesz a gyerekek érdekében. Köszönöm azon szülők segítségét, akik a tornákra finomságokkal készültek. Éppen ezért együtt lehetünk büszkék arra a munkára, amit egy éve elkezdtünk.

U7-es csapat - ovisok

A játékban tanítja meg a sport az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira.

Évad végén emléklapot és focilabdát kapott minden ovis a sportegyesülettől.

Az iskolai tanévzáró ünnepélyen oklevéllel és könyvvel jutalmaztuk azokat a gyerekeket, akik az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a labdarúgásban és mellette jó tanulmányi eredményeket értek el. U9-es korosztályban Nagyfi Olivér, U11 korosztályban Ambrus Zoé, Hodorics Domonkos, U13 korosztályban Bajnok Bálint kapott jutalomkönyvet.

Az óvodai-ballagáson jutalmazták a Bozsik program résztvevőit

Június 15-én, vasárnap rendeztük meg az Bozsik-programban szereplő csapatok évadzáró és egyben évértékelő családi napját. Papp Tünde és a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont jóvoltából a fantasztikus napot egy kis fürdőzéssel kezdtük. Kipróbálhattuk a strandfocit, és csúszdaversenyt is rendeztünk lány, fiú, anya és apa kategóriában.

Kora délutáni órákban hazatértünk a focipályához, ahol finom pörkölt várt ránk, amit elnök úr és néhány anyuka készített el. Ezt követte a gyerekek és felnőttek közös mérkőzése.

A futball, mint a játékosok létszámából fakadóan is messze a legnépszerűbb kombinatív játék, értelemszerűen feltételezi az előre gondolkodás képességét. E késztetés a gyerekek szellemi fejlődésében útmutatóvá válik, és pozitív hatással van tanulmányi eredményeikre.

Továbbra is várjuk minden korosztályban a labdarúgás iránt érdeklődő és mozogni vágyó gyerekeket!

Nikula András Csaba
utánpótlás edző
(2014. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Rózsi néni önálló, aktív 90 éves
(2019. I.szám Tavasz)
·Örökre elment egy borász...
(2018. II.szám Nyár)
·Ötéves a Nyitott Klub
(2015. II.szám Nyár)
·Friss tavaszi sporteredmények
(2014. I.szám Tavasz)
·A Hunyadi utcától a Magyari utcáig
(2013. II.szám Nyár)
·A Kéthelyért Egyesület 2010. évi tevékenységéről
(2011. I.szám Tavasz)
·Láma a Baglas hegyen
(2010. III.szám Ősz)
·Tájékoztató a tanévkezdést segítő egyes pénzbeli és természetbeni ellátásról
(2008. III.szám Ősz)
·„Hívogat az iskola…”
(2006. I.szám Tavasz)
·Gazdag programok az óvodában
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc