Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Pünkösdi falunap

2014. június 8-án Pünkösdi falunap megrendezésére került sor Kéthelyen.
Az önkormányzat szervezésében kettő nyertes pályázat programjai is színesítették a rendezvényt. A Magor Magyar Hagyományőrző Egyesület Népi Játékok pályázatán a teljes szolgáltatási árnak csak 20%-át kellett fizetni, illetve az Őszinte Mosoly Közalapítvány által kiírt pályázaton a Napsugár Együttes és az Éliás JR., True Smile Jam Band élő koncertjét nyertük el.
Ezen nap mérvadója minden mellett legfőképpen az asszonykórus, az óvodások fellépése, illetve az általános iskola művészeti bemutatója. Az önkormányzati támogatásáért cserébe évről évre megajándékozzák a falut tudásukkal, műsoruk szépségével, szeretetével. Az óvoda, iskola által kiállított rajzok, gyönyörű alkotások is a precíz és gondos munka eredményei. Az idei évben pedig nemcsak bennünket, hanem horvátországi Nova Raca testvérfaluból érkező 53 fős delegációt is lenyűgözték színvonalas bemutatkozásukkal.
Nova Raca-i vendégeink, polgármesterük, Darko Knezic Úr vezetésével, már 11 órakor megérkeztek községünkbe, és kisebb falunéző körút után az önkormányzat konyháján láttuk vendégül igazi magyaros ebédre a helyi intézményvezetőkkel, illetve a helyi egyesületi vezetőkkel, önkormányzati dolgozókkal együtt. Majd a délután folyamán nemcsak a helyi fellépők műsoraiban lelhették örömüket, hanem ők is készültek csoportjukkal, hagyományőrző műsoruk által betekintést kaphattunk népi kultúrájukba. Ezen felül vendégszeretetükről és önzetlenségükről is tanúbizonyságot tettek, hisz egy malacot, illetve sokféle ételt, italt hoztak ajándékba, amit a falu lakosai között ki is osztottak.
Az összefogásból szerencsére helyi szinten sem volt probléma, községünkben működő egyesületek (Kéthelyért, Sport-, Tűzoltó, az alakulófélben lévő Polgárőr Egyesület) és egyéb szervezetek, magánemberek, Szociális Szolgáltató Központ által a falu apraja-nagyja megvendégelésre került különböző változatos ételekből, amit Sipos Balázs polgármester megnyitó beszédében külön ki is emelt.
A főzés közben színpadi fellépők (Leslie Night zenekar, illetve Dankó Szilvia énekesnő) fokozták a jó hangulatot. A gyerekek a népi játékokat, mind az ügyességi, mind a logikai játékok teljes tárházát este fél 8-ig próbálgathatták kedvükre.
Köszönettel tartozunk a segítségért a somogyszentpáli gyerekek utaztatásában a balatonújlaki polgármester asszonynak.
Azt gondolom, tartalmas falunapot tudhatunk magunkénak, mert az idei évben helyi szinten aktivizálódtak a tenni akarás, összefogás, önzetlen adás erői. Ezen erők által sokaknak vált fontossá, hogy más-más színt vigyenek bele egy kerek egészbe, s ettől kerekedhetett ilyen sokszínű, kellemes, barátságos hangulatúvá falunk napja.
Köszönet mindenkinek, aki bármilyen részt is vállalt, vagy csak érdeklődésével megtisztelt bennünket.

Peti Gréta
(2014. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Húsvéti dekoráció és tűzoltós locsolás a faluközpontban
(2019. I.szám Tavasz)
·Szüreti felvonulás és bál Kéthelyen
(2018. III.szám Ősz)
·Épül – szépül a művelődési ház
(2016. III.szám Ősz)
·Bartis László
(2014. III.szám Ősz)
·Kitüntették Balla Mária főkönyvtárost
(2012. III.szám Ősz)
·Kiss Zoltánné köszöntése
(2011. II.szám Nyár)
·Hosszúné Tóth Rita képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Rózsi néni emlékei
(2007. IV.szám Tél)
·Karácsonyi jó tanácsok
(2006. IV.szám Tél)
·Régi karácsonyok Kéthelyen
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc