Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Kéthelyi iskolások és nyugdíjasok Bugaszegen

Pihenés a magyarok útján

A Kéthelyi Szociális Szolgáltató Központ az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány által kiírt nyertes pályázat keretében két korcsoportnak szervezett kirándulást a bugaszegi Téglagalériába. Elsőként 2014. május 30-án az Idősek Klubja 17 tagja és 2 fő kísérő vett részt a programban, majd június 6-án az iskolás gyerekek kirándulhattak szintén 17 fővel.

A csoportok 11:00 órától 12:30-ig szabadprogram keretében megnézhették a Téglagaléria kiállításait, melyen a magyarok múltját követhették végig napjainkig. Az épület és környéke is sok látnivalót szolgáltatott. A parkban a magyarok útja feliratú kapun belépve a honfoglalástól kezdve láthatták uralkodóinkat. A kijelölt turistaút feliratú táblától elindulva gyönyörű, teraszos felépítésű kerten haladtak végig, ami maga volt a „földi paradicsom”. Az úton állatok sokaságával lehetett találkozni: volt ott mindenféle baromfi, nyulak, mangalica disznók, néhány ló, cicák és barátságos kutyák. A gyerekek ebédig önfeledten játszottak és ismerkedtek a helyi állatokkal. Nagy szeretettel simogatták a lovakat, dédelgették a cicákat és kutyákat, valamint felfedezték a helyi horgásztavat.

A nézelődés után mindkét csoport finom ebédben részesült, majd az előre meghirdetett programok követték egymást. A nyugdíjasok Molnár Ferenc: Ibolya című komédiáját láthatták, majd Máté Zsolttól Hársházi Szabolcs zongorakíséretében Máté Péter zenés emlékműsort hallhattak. A gyerekek színházi előadás keretében: „Terülj, terülj asztalkám”népi mesejátékot láthattak, majd interaktív gyermekműsor részesei lehettek.

A házigazda nagyon kedves és vendégszerető volt, mindkét csoport felejthetetlen élményekkel gazdagodott. A gyerekek már búcsúzáskor azt kérdezték: Ugye jövőre is eljövünk?

A megajándékozott gyermekek
Nyugdíjasok Bugaszegen
Finom ebédet kaptak a kirándulók
Nagy élmény volt az állatsimogatás
Kéthelyi nyugdíjasok Bugaszegen
Hosszúné Tóth Rita
intézményvezető
(2014. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Mérlegen 2018
(2018. IV.szám Tél)
·Falunap 2017
(2017. II.szám Nyár)
·Herman Ottó útján
(2016. I-II.szám Nyár)
·„Mesés nyár vár ránk”
(2014. III.szám Ősz)
·Hunyadi utcától a Magyari utcáig
Töredékek
(2013. III.szám Ősz)
·Télapó az oviban
(2010. IV.szám Tél)
·Láma a Baglas hegyen
(2010. III.szám Ősz)
·Itt a tél...
(2007. IV.szám Tél)
·„Icipici ovis vagyok…”
(2005. III.szám Ősz)
·Aki felkötötte a kolompot, annak kolompolni kell!
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc