Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Öregfiúk télen

Az őszi nagypályás szezon befejezése után sem akasztottuk szögre a futballcipőket. Elkezdődött a téli kispályás bajnokság, amely eleinte csak helyi játékosokkal az iskola tornatermében, de januártól már szervezett formában - az őszi bajnoksághoz hasonlóan - a Kék-Tó Öregfiúk bajnokságban szereplő csapatok részvételével zajlott. A kéthelyi csapat a megrendezett öt torna mindegyikén részt kívánt venni, sajnos a balatonszemesi rendezvényt ki kellett hagynunk a mostoha időjárási körülmények miatt (jeges utak). Lengyeltóti sportbarátaink rendezték az első tornát, ahol csapatunk megfelelő létszámmal, nagy lelkesedéssel vett részt. Jó színvonala, kitűnő hangulata volt a nyolc csapat által játszott mérkőzéseknek. Nagy öröm volt látni, milyen alázattal, sportszerűen, egymást tisztelve, és nem utolsó sorban színvonalasan tudnak még ma is játszani azok a sok nagy mérkőzést megélt játékosok, akik a különböző csapatokban pályára léptek.

Az eredmények már nem annyira számítanak, a barátság, egy-egy régi Kéthely-Lengyeltóti vagy Kéthely-Balatonföldvár mérkőzés megidézése, újrajátszása, mérkőzések utáni sörözésnél felmelegíti a lelkeket. Csapatunk kettő lengyeltóti, egy marcali és a kéthelyi tornán vett részt. Nagyokat küzdöttünk, sok szép gólt lőttünk, ha nyerni is megtanulunk, akkor a jövő évi tornákon már az eredményességünk is nagyot fog javulni. Igaz, hogy csapatban még nem voltunk olyan eredményesek, de egyéni címeket már elnyertünk a tornákon. Mindkét lengyeltóti tornáról sikerült egy-egy egyéni kitüntetést elhozni. Szekeres Tibort a torna legtechnikásabb játékosának, Molnár Szabolcsot a következő alkalommal a torna legjobb kapusának választották. Csapatunk pedig megkapta a legsportszerűbb csapat címet! Ezek még csak részsikerek, de magukban hordozzák - akár már a tavaszi nagypályás szezonra is - a továbblépés lehetőségét. Ezek a téli tornák is bizonyították, hogy van létjogosultsága a csapatunknak, a létszám, a hozzáállás, a játék szeretete még az ötödik x-en túl is arra predesztinál bennünket, hogy csináljuk, örüljünk egymásnak, szeressük ezt a csodálatos játékot. Erről eszembe jutott egy régi sláger, ami ma is aktuális „ezt egy életen át kell játszani”.

Az általunk rendezett kéthelyi torna zárta a téli teremfocit. Úgy gondoljuk, és a résztvevő csapatok visszajelzései is ezt bizonyítják, hogy nagyon jól szervezett, nagy sikerű torna volt. Mi sem jellemzi kis csapatunk hozzáállását, lelkesedését jobban, mint az, hogy kettő csapatot tudtunk szerepeltetni. Nagyon jó volt a hangulat, a csapatok jól érezték magukat, és a záró ebéd, illetve buli még mélyebb nyomokat hagyott sportbarátainkban (vadpörkölt, halászlé és pogácsa). Köszönet a szervezőknek, illetve azoknak az embereknek, akik ezt megteremtették és támogatták. (Luky Market Kéthely, Aranykalász Mezőgazdasági Szövetkezet Kéthely, Beck Tibor vállalkozó Kéthely, Fekete Csaba alpolgármester, Sipos Balázs, Havanecz Imre, Hosszú László-Szinyi)

A kéthelyi teremtorna végeredménye:

Hely Csapat Gy. D. V. Gólkülönbség Pont
1. Balatonföldvár 4 0 1 22-7 8
2. Balatonszemes 4 0 1 13-6 8
3. Lengyeltóti 2 0 3 13-9 4
4. Marcali 2 0 3 10-8 4
5. Kéthely I. 2 0 3 11-13 4
6. Kéthely II. 2 0 3 11-19 4

Téli edzés az iskolában
Marcaliban, két mérkőzés között
Marcaliban, kispadon
A kéthelyi tornát követő vendéglátás az iskola ebédlőjében
Az öregfiúk a kéthelyi labdarúgó tornát követő lazításon
Szekeres Tibor
csapatvezető
(2014. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nikula András Csaba
(2019. III.szám Ősz)
·D. Fazekas László szín(es)világa
(2017. IV.szám Tél)
·A mi Kelénk
(2017. I.szám Tavasz)
·In memoriam ...
(2014. IV.szám Tél)
·Német nyelvi kommunikációs verseny
(2012. IV.szám Tél)
·Szecsődi Árpádra emlékezünk, aki idén lenne 80 éves
(2011. II.szám Nyár)
·Búcsú 40 év után
(2010. I.szám Tavasz)
·Akinek a templom festett üvegablakait köszönhetjük
(2008. I.szám Tavasz)
·Csereévem Kéthelyen
(2006. III.szám Ősz)
·Gondolatok a település sportjáról
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc