Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

A „mi Bajnokunk”

Mosolygós, kedves, szerény Eszterünk

Bajnok Eszter Kéthelyen nőtt fel, Bajnok Attila és Lukács Éva első gyermekeként. Itt járta az általános iskolát, így nekem is volt szerencsém közelről ismerni. Minden pedagógus ilyen tanítványokat remél, amikor erre a pályára lép: kedves, mosolygós, jól nevelt, tisztelettudó, szorgalmas, okos, vagyis tipikus „példás” tanuló, aki ráadásul még szerény, talán túlságosan is az. Öröklött adottságainak és első edzőjének (aki édesanyja), nem utolsó sorban saját kitartó munkájának köszönhetően már elemi iskolában kitűnt atlétatehetségével (is). A Kéthelyen újság 2010-es nyári számában említettük nevét az iskolai sporteredmények között, 2011-ben beszámoltunk róla, hogy Ankarában ezüstérmes lett távolugrásban, egy 90 ország gyermekatlétái közti nemzetközi megmérettetésen.

Mostanában többet látni a Somogyi Hírlap hasábjain, mint Kéthelyen a kaposvári Munkácsy Gimnázium harmadéves, emelt angol tagozatos tanulóját.
Eszter hetedikes kora óta tagja a korosztályos magyar atlétikaválogatottnak, azóta vesz részt nemzetközi versenyeken. A legtöbb bajnokságon csak igazolt egyesületi versenyzők indulhatnak. Eszti a Favorit AC leigazolt versenyzője, ahol edzője Dovigyel Csaba. Két éve résztvevője a Héraklész Tehetséggondozó Programnak is. „A Héraklész program 14 éves kortól 20 sportág legtehetségesebb utánpótlás-korú sportolóit támogatja.” (www.mob.hu)
Fő versenyszámai a távolugrás és a hármasugrás.
Amióta írtunk róla, sok minden történt Eszterrel. Csak címszavakban a legjelentősebbek:
Fedett pályás és szabadtéri korosztályos magyar bajnoki cím távolugrásban ötször, hármasugrásban kétszer;
Diákolimpiai bajnok háromszor távolugrásban, egyszer hármasugrásban;
Csapatban – a diákolimpián, iskolai színekben – magasugrásban országos 1. hely, távolugrásban 4. helyezés;
2013-ban háromszor volt a hónap sportolója Somogy megyében, az utánpótlás kategóriában, majd – diáksport kategóriában – a 2013-as év legjobb somogyi sportolója lett eredményei alapján.

Ifjúsági fedettpályás országos bajnok

Kiemelt figyelmet érdemel, hogy 2013 őszén a korosztályos ifjúsági fedett pályás bajnokságon országos csúcsot döntött a mi Bajnok Eszterünk – kéthelyi leányunk! – hármasugrásban, 12,50 méterrel! Az előző csúcsot 22 éve állították fel, s azóta nem tudta senki felülmúlni. A 27 cm-rel nagyobbat, az új csúcsot Eszter egy nemzetközi fedett pályás felnőtt versenyen ugrotta, ahol csak egy szlovák felnőtt hölgy előzte meg őt. Ennek az eredménynek köszönhetően készülhet a II. nyári ifjúsági olimpiára, amit augusztusban Kínában, Nankingban rendeznek meg. Előtte Bakuban egy európai kvalifikációs versenyen a 9 legjobb közé kell kerülnie, hogy ténylegesen képviselhesse hazánkat Kínában.

Eszter röptében

2014-ben – fedett pályás szezonban – eddig mindkét versenyszámban országos bajnok. „A nemzetközi élmezőnybe tartozó országos csúcstartó fiatal esélyeshez méltóan nyerte meg mind a hármasugrás, mind a távolugrás ifjúsági országos bajnoki aranyát. Ráadásul most távolugrásban (584 cm) ért el nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményt.” (Somogyi Hírlap)

2014.02. kaposvár

Eszter rendkívül elfoglalt, sokat tanul, naponta edzésre jár, alig van szabadideje. Azt a keveset legszívesebben olvasással, fényképezéssel, kirándulással tölti. Ha hazautazhat, örül a pihenésnek, a családdal való meghitt együttlétnek, de szívesen sütöget a konyhában is. Még nem döntötte el, hogy merre tovább a gimnázium után, de a sportot folytatni szeretné, amíg lehet. Mi pedig figyelni fogjuk, szorítunk, gratulálunk neki, és meghatódva gondolunk rá, ahányszor meghalljuk a nevét, vagy meglátjuk valahol a „mi Bajnokunk”-at.

Balázs Andorné
(2014. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Dudás Virág 2018-as éve
(2018. IV.szám Tél)
·Télbúcsúztató, tavaszköszöntő események az óvodában
(2018. I.szám Tavasz)
·A mi Kelénk
(2017. I.szám Tavasz)
·A Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola és Szülői Szervezetének 2014/2015-ös tanév II. féléves közös programjai, tervei
(2015. I.szám Tavasz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2013. I.szám Tavasz)
·A kisbíró szövege
(2011. III.szám Ősz)
·Iskolaérettségi mérés az óvodában
(2009. I.szám Tavasz)
·Hétköznapok szépségei
(2007. II.szám Nyár)
·„Az élet akkor kezdődik, amikor nekilátunk egy kert építésének.”
(2006. II.szám Nyár)
·Petőfi Sándor Művelődési Ház programja
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc