Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Erős kezekkel, de szépen
(Módosul az iskolai házirend)

Az országgyűlés 2003. június 23-án fogadta el a közoktatási törvény módosítását tartalmazó 2003. évi LXI. törvényt, mely több új rendelkezést is tartalmaz az iskolai házirendekkel kapcsolatosan. A törvényi előírások változásának figyelembe vételével a kéthelyi iskolában módosul a házirend 2005. januártól. Az iskola belső működését szabályozó jogi norma fenntartóhoz való beterjesztése előtt az iskolaszék, diákönkormányzat, a szülői munkaközösség és a tantestület végzett egyeztetéseket a tartalmi elemekre vonatkozóan. Az elkészült házirend szorosan illeszkedik a törvényi szabályozásokhoz, így többek között az alkotmány előírásaihoz. A házirendet az iskolába először lépő tanuló szüleinek a beiratkozás napján kell átadni, de természetesen minden szülő tájékozódhat a dokumentum tartalmáról szülői értekezleten, fogadóórán az iskolai könyvtárban, illetve a faliújságon is megtalálható a házirend másolata. A szabályozás szigorú, de az élettől nem elrugaszkodott normákat, szabályokat tartalmaz. Hamarosan elkészül a magatartást szabályozó etikai kódex is. Határozott nevelési követelményeket fogalmazunk meg, amelyből észrevehető, hogy erős kezekkel szeretnénk tanulóink fejlődését irányítani, de szépen, és türelmesen.


A házirend néhány fontosabb paragrafusa:

 • A házirendben előírt szabályok betartása kötelező, megszegésük jogkövetkezményt von maga után
 • A személyi hatály kiterjed az iskolában történő jogszerű tartózkodás időtartamára, beleértve az iskolai rendezvények, kirándulások, táborozások időtartamát is - az iskola által szervezett iskolán kívüli rendezvényeket.
 • Jogod van ahhoz, hogy az iskolában biztonságos és egészséges környezetben, az életkori sajátosságaidnak megfelelő szintű oktatásban és nevelésben részesülj. Személyiségedet, jogaidat, emberi méltóságodat tiszteletben tartsák, de te sem korlátozhatsz másokat e jogok érvényesítésében. Folyamatosan tudomást szerezzél az osztálynaplóba bekerülő érdemjegyekről, bejegyzésekről. Osztályfőnöködön keresztül betekinthetsz az osztálynaplóba. Írásbeli munkáidat megtekintheted.
 • Agresszív magatartás (verekedés, kötekedés, durva szavak használata) esetén tettedért tanáraid és az iskola gyermekközössége (Diákönkormányzat) előtt felelősségre vonásban részesülsz. Az iskola termeiben, berendezéseiben, létesítményeiben okozott kárt köteles vagy megtéríteni.
 • Tanítási órán mobiltelefon használata tanulóknak és pedagógusoknak tilos. Tanítási órára mobiltelefont a tanóra védelme érdekében csak kikapcsolt állapotban szabad bevinni, s azt az óra alatt bekapcsolni tilos.
 • Az iskola nem vállal felelősséget a tanulással összefüggésbe nem hozható káreseményért. Rendkívüli esetben az iskola vállalja egyes dolgok őrzését.
 • Tanítási idő alatt az iskola területét sem a szünetben, sem órán engedély nélkül nem hagyhatja el a tanuló.
 • Egy tanítás nélküli munkanap rendjéről az iskolaigazgató és a diákönkormányzat választmánya közösen dönt.
 • A délutáni foglalkozások megkezdése előtt (szakkör, diákkör, tömegsport... stb.) legfeljebb 10 perccel kell megjelenni a foglalkozás helyén.
 • Ha a tanuló a kötelező vagy választott foglalkozásról távol marad, akkor mulasztását igazolnia kell. Igazolást az orvos vagy a szülő adhat.
 • A diákönkormányzat vezetője soron kívüli megbeszélést kezdeményezhet az intézmény vezetésével.
 • A tanuló, a szülő az iskola döntésének vagy intézkedésének elmulasztása ellen eljárást indíthat.

Kern Zoltán
(2004. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
(2020. II.szám Nyár)
·Húsvéti dekoráció és tűzoltós locsolás a faluközpontban
(2019. I.szám Tavasz)
·Késtünk…
(2016. I-II.szám Nyár)
·A Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola és Szülői Szervezetének 2014/2015-ös tanév II. féléves közös programjai, tervei
(2015. I.szám Tavasz)
·Vigyáznak ránk
(2013. II.szám Nyár)
·1. helyen NB/III-as női kézilabda csapatunk
(2010. IV.szám Tél)
·Felújítások és kiállítás a plébánián
(2009. IV.szám Tél)
·Gondolatok Karácsony ünnepére
(2008. IV.szám Tél)
·Önkormányzati fejlesztések Kéthelyen 2002-2006 között, és a következő évek esélyei
(2006. III.szám Ősz)
·Házi szaloncukor
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc