Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Szüreti felvonulás, bál, borkorcsolyasütő verseny
·Alexandriai Katalin nyomdokain
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
·A Kőkecskétől a vadgesztenyefákig
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
·Alakuló ülés
·Kéthelyi sorsok
·90 éves a Kéthelyi Sportegyesület
·Bálozott az Asszonykórus
·Kitüntettek
·Csoportos gyógytorna a faluban
·Sport- és egészségnap
·Előadás az úri hímzésről
·Futás a gyermekekért
·Sakk
·Karácsonyi képek

Sakk-hírek

Balatonlelle Kupa: Elkezdődött az újabb, ötfordulós, Somogy megyei versenysorozat.
Eredmények lányoknál: A II. korcsoportban Léránt Boglárka ezüstérme dicséretes teljesítmény, amit 35 fős mezőnyben ért el. Ambrus Zoé 5., az I. korcsoportosoknál Fekete Luca 1., Szilágyi Alexandra 2. lett.
Fiúk, III. korcs.: Pálfi Péter ezüstéremmel, Hosszú Kristóf bronzzal tért haza, Fekete Ákos 4., Takács András 6. helyet szerzett.

Böszörményi Nagy Géza emlékverseny – Kaposvár: A verseny győztese, egyben Somogy megye rapid sakkbajnoka Tóth Dániel lett. Két kéthelyi kapott különdíjat, Dani „a legjobb 20 éven aluli”, Lengyel Péter pedig „a legjobb 15 éven aluli” versenyző lett. Érdekességként említjük meg, hogy Dani az első fordulóban kikapott Lengyel Pétertől, utána 6 győzelmet szerzett – többek között egy FIDE mesterrel szemben (FIDE: a Nemzetközi Sakkszövetség nevének rövidítése) -, s bár az utolsó fordulóban egy nemzetközi mestertől kikapott, de a végelszámolásban Dani jobbnak bizonyult.
A 12 éven aluliaknál, lányok: Léránt Boglárka 1., Misák Kitti 2., Ambrus Zoé 3. Fiúk: Hosszú Kristóf 1., Léránt Zalán 4. lett.

Kaposváron versenyeztek sakkozóink
A fiúk Kaposváron
Böszörményi emlékversenyen

Magyar Női Sakkbajnokság - Hévíz - 2013. december 2-11.
Havanecz Bianka meghívást kapott az idei Országos Női Bajnokságra.
Az indulók között a 9. helyre rangsorolt sakkozónk a versenyben 5 pontot szerzett, és az ötödik helyen fejezte be a körmérkőzések sorozatát.
Ezzel az eredménnyel kéthelyi sakkozónk a női nemzetközi mester normát teljesítette és a résztvevők közül a legtöbb Élő-pontot szerezte. Bianka jelenleg a magyar, aktív női sakkozók rangsorában a 16. helyen áll.
Érdekesség, hogy a versenyben előtte végző 3. helyezett Rudolf Annát sikerült legyőznie, míg a 2. Papp Petrával és a 4. Varga Klárával döntetlent ért el. Biankának komoly szurkolótábora alakult ki a versenyen, a keszthelyi és hévízi sakkozók is lelkesen buzdították. Gratulálunk Biankának!

Ifjúsági Sakkverseny – Kéthely – december 23.
A hagyományoknak megfelelően, karácsony tájékán rendeztünk versenyt a kéthelyi sakkszakkör diákjainak. 16 fő versenyzett két csoportban.
Díjazottak: abszolút győztes lett Tóth Dániel, 2. Lengyel Péter, „felsős fiúk” kategóriában 1. Pálfi Péter, 2. Fekete Ákos, 3. Takács András, 4. Hosszú Kristóf. Az Ákos-Andris-Kristóf hármasból rájátszás döntötte el a végeredményt.
Leányoknál 1. Léránt Boglárka, 2. Ambrus Zoé, 3. Misák Kitti. Alsós fiúknál 1. Pálfi Gergő 100 %-os teljesítménnyel, 2. Szabó Áron, 3. Csegzi Milán.

Téli Balaton Kupa – Balatonföldvár – december 27-30.
A téli szünetben is sakkozással töltötték idejük egy részét Pálfi Péter és Tóth Dániel.
Péter számára jó rutinszerzésnek bizonyult a földvári verseny, Dani pedig a 29 fős mezőnyből az előkelő 3. helyet szerezte meg, a győztessel is döntetlent játszva. Tovább növelte Élő-pontszámát, és nyereményével zsebpénzét is kiegészítette.
Tóth Dániel a megyei I. osztályban induló balatonberényi sakkcsapatban továbbra is eredményesen szerepel, és a keszthelyi NB II-es csapat egyik legjobb pontszerzője. Havanecz Bianka pedig a 2012-es Somogy megyei bajnokot legyőzve szintén hasznos tagja a berényi csapatnak.

II. „Karácsony” Kupa – Kaposvár – december 29.
Sajnos, néhányan az esélyeseink közül – betegség miatt – nem tudtak részt venni ezen a versenyen. 10 év alattiak mezőnyében, lányoknál 2. helyezést ért el Léránt Boglárka, 3. Fekete Luca, 4. Ambrus Zoé, 5. Misák Kitti. Érdekesség, hogy 18 fős mezőnyben 10 leány versenyző volt. Fiúknál Pálfi Gergő ezüstérmes lett.
A 14 év alatt kissé foghíjas mezőnyben, de annál nagyobb küzdelemben Fekete Ákosnak rájátszás partiban sikerült a kupát elnyernie.

Dani egy FIDE mestert is legyőzött
Tóth Dani felnőtteket előzött meg
Havanecz Bianka Hévízen
A Magyar Női Sakkbajnokság végeredménye
Horváth József
(2013. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Rózsi néni önálló, aktív 90 éves
(2019. I.szám Tavasz)
·Változás az önkormányzati konyha üzemeltetésében
(2017. III.szám Ősz)
·Hadifogságban a II. világháború után
(2015. III.szám Ősz)
·In memoriam…
(2013. IV.szám Tél)
·Évfordulóink 2013-ban
(2013. II.szám Nyár)
·Őszi sakk-hírek
(2010. IV.szám Tél)
·Tartalmas nyarat éltünk…
(2009. III.szám Ősz)
·Kórus
(2008. II.szám Nyár)
·Az iskola nyári programjaiból
(2006. III.szám Ősz)
·Minőség, szolgáltatás, fejlesztés
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc