Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

In memoriam…

2013. február 18-án elhunyt Omniczky Lászlóné Nyári Ibolya. Iboly néni azoknak a hajdani iparosoknak az utolsó képviselője volt a faluban, akik pályájuk során csak önálló kisiparosként dolgoztak, szolgáltattak, és családjukban nem voltak ezzel egyedül. Édesapja Nyári József borbély volt, akárcsak a férje. Omniczky László a II. vh. alatt lengyel menekültként érkezett Magyarországra, majd Kéthelyre. A borbély szakmát apósától sajátította el, s tartott fenn egy kis műhelyt a Magyari utcában. Iboly néni anyai felmenői is a kéthelyi iparosság megbecsült tagjai voltak. A kéthelyi lányok, asszonyok frizuráját közel hetven éven át formázta, így aztán a falu apraja-nagyja ismerte, tisztelte őt. Iboly nénit hosszú és küzdelmes élete során jó kedve, derűje sosem hagyta el. Műhelyében gyakran hangzott fel jellegzetes kacagása, melyre - személyiségével együtt - még sokáig emlékezni fogunk.

Szeptember 21-én Fehér Józsefné Molnár Erzsébet távozott közülünk az örök nyugalomba. Bözsi néni és férje kétkezi munkával keresett jövedelmükből jelentős összeget adományoztak a Kéthelyi Egyházközségnek, egyúttal a falunak. A Kéthely történetében talán legnagyobb összegű magánadományból készültek el 1996-ban műemléktemplomunk új, festett üvegablakai, egy zombori művész alkotásai. E maradandó alkotások őrzik a Fehér házaspár emlékét, és emelik templomunk szépségét. Köszönet ezért. Mi is őrizzük meg őket jó emlékezetünkben!

Október 26-án Antalics Tiborné Kelemen Katalin, a kéthelyi óvoda, majd az általános iskola egykori pedagógusa hosszan tartó, súlyos betegség után fejezte be földi pályáját. Antalics Tiborné 1961-ben került férjével Kéthelyre, óvónőként érkezett, majd tanári diplomát szerzett, és ezután még közel harminc évig volt az iskolai nevelőtestület tagja. Történelemre és technikai ismeretekre tanította az iskolás gyermekeket, beírva nevét a kéthelyi oktatás történetébe. Nyugdíjba vonulása után férjével, Antalics Tiborral, aki magyar-orosz szakos tanárként szintén a tantestület tagja volt, gyermekeik közelébe, Pécsre költöztek. Ott érte őt a halál. Egykori tanítványai megőrzik emlékezetükben.

Balla Mária
(2013. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Németh Lajos
(2019. III.szám Ősz)
·Óvodai események
(2017. II.szám Nyár)
·Könyvtári hírmorzsák
(2016. IV.szám Tél)
·Sakkhírek
(2015. II.szám Nyár)
·Kéthely Község Önkormányzatának 2013. I. félévi gazdálkodásáról
(2013. III.szám Ősz)
·Gondolatok – kisdiákok között
(2010. IV.szám Tél)
·Az új influenzáról….
(2009. III.szám Ősz)
·„Gyere velünk a könyvtárba!” – Bemutatkozik a Községi Könyvtár
(2007. IV.szám Tél)
·Új óvodásaink vannak
(2006. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc