Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Az iskolai Szülői Szervezet működése

Először is szeretnénk megköszönni, hogy az újság hasábjain beszámolhatunk a Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szülői Szervezetének működéséről, munkájáról, terveiről. A Szülői Szervezetet a 2013-2014. tanévben 28 szülő alkotja. A munkahelyi elfoglaltságok ellenére a rendezvényeken, programokon, melyek általában a kora délutáni óráktól kerülnek megrendezésre az iskolában, mindig nagy létszámban jelenünk meg.
Az elmúlt fél évben a gyerekek örömére több újdonságot sikerült megvalósítani.

Októberben első ízben rendeztük meg a környékbeli iskolákban már hagyománynak tekinthető tökfesztivált, amelyen minden osztály kapott 3 db tököt, és abból kellett fantáziájuk szerint különböző mintájú és formájú tökfigurát faragni. A gyerekek körében osztatlan sikert aratott, jutalmul minden osztály tortát kapott, különdíjakat is kiosztottunk. A napot egy fergeteges bulival zártuk, amelyen minden tanulót, pedagógust, takarító nénit, konyhás nénit megvendégeltünk egy sütivel és egy üdítővel.

Jelmezesek a tökpartin

November hónapban vasgyűjtést szerveztünk a faluban, amely nagyon jól sikerült. Ennek bevételéből pénzzel támogattuk az iskola diákönkormányzatát és az iskola alapítványát is. Ezúton szeretnénk megköszönni a vasat adományozó kéthelyi lakosoknak, hogy támogatták gyermekeinket.

A Szülői Szervezet tagjai minden fontos ünnepnapra, eseményre kicsit „átvarázsolják” az iskolát. Alkalomhoz illő díszítéssel próbáljuk emelni az ünnepi hangulatot az iskolában, hogy a gyerekek is érezzék, ezáltal ráhangolódjanak az adott ünnepre.

December elején Mikulás bulit szerveztünk, amelyet a gyerekek a tökparti sikerén felbuzdulva már nagyon vártak és felhőtlenül élveztek. A buliba ellátogatott a Szülői Szervezet Mikulása is, aki minden iskolában tanuló gyermeket és tanárt megajándékozott egy mikuláscsomaggal. Mindenkinek nagy meglepetés volt a pedagógusok Mikulás éneke, ugyanis kicsit meg kellett „dolgozniuk” az ajándékért. Ez mindenkinél osztatlan sikert aratott. A délután folyamán minden gyermeknek és felnőttnek tudtunk sütit és üdítőt adni.
A mikuláscsomagok összeállítását anyagilag támogatta a Kéthelyért Egyesület és Somogyszentpál Község Önkormányzata. Ezúton is szeretnénk megköszönni nekik, hogy lehetőségeikhez mérten támogatták elképzeléseinket.

Mikulásra várva
A diákönkormányzat nyitótánca
Nagy  keletje volt a zsákbamacskának
A szülők sokat tettek a jó hangulatért

Az utolsó tanítási napon az iskola tanulói banánt és szaloncukrot kaptak. De most sem feledkeztünk meg a pedagógusokról, a konyhás nénikről és a takarító nénikről sem, akiknek önzetlen segítségére mindig és mindenkor számíthattunk.

Az őszi és a téli szünetben a szülők segítségével az első és a második emeleten újrafestettük az összes ajtót (Még ha nem is csúcsminőségben, a tisztaság volt a fő szempont!), melynek költségeit ugyancsak a Szülői Szervezet finanszírozta. A téli szünetben kipihenve magunkat gőzerővel készülünk a folytatásra.

Február 8-án iskolai farsang lesz a falu művelődési házában, ahol ismételten büfével és jó hangulattal várjuk a gyerekeket.

Február 15-én a szülőket várjuk az általunk rendezett Jótékonysági Bálunkra az AX&AX borházba.

Távolabbi terveink szép számmal vannak, többek között szeretnénk az iskolát tavasszal kicsit szépíteni, ismét vasgyűjtést szervezni, családi napot, nyuszipartit, pedagógusnapot és színvonalas gyereknapot is - lehetőségeinkhez mérten - rendezni.

Reméljük, jövőbeni terveink nagy része megvalósul, ehhez kellenek továbbra is a lelkes, kitartó szülők, vállalkozók, pedagógusok és nem utolsó sorban megbízott igazgatónk, Sümegi Tamásné és Nagy Gábor igazgatóhelyettes segítsége is.

Köszönjük a lehetőséget, hogy községünk lakosságát ily módon tájékoztathattuk munkánkról és terveinkről. Bízunk benne, hogy a jövőben sikerül a gyerekek, a szülők és a tantestület között olyan kapcsolatot létrehozni, mely hosszú távon jó együttműködést jelent majd.

Köszönjük szépen mindenkinek, akik bármilyen módon is támogatnak minket, és munkájukkal, adományaikkal segítettek céljaink elérésében.

Végezetül, de nem utolsó sorban, mindenkinek eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok a Szülői Szervezet nevében!

Nikuláné Kovács Orsolya
(2013. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Polgármesteri beszámoló az elmúlt 5 évről
(2019. III.szám Ősz)
·Télbúcsúztató, tavaszköszöntő események az óvodában
(2018. I.szám Tavasz)
·A Kéthelyi Általános Iskola Szülői Szervezetének munkájáról
(2017. II.szám Nyár)
·Hadifogságban a II. világháború után
(2015. III.szám Ősz)
·Művelődési hírek
(2013. I.szám Tavasz)
·Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
(2012. I.szám Tavasz)
·Képriport az óvodából
(2009. II.szám Nyár)
·Kórushírek
(2007. IV.szám Tél)
·További változások az egészségügyben
(2007. I.szám Tavasz)
·Ötven éve halt meg Csáky Ferenc (1885-1954)
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.02 msodperc