Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Mikulástól karácsonyig

,,Az igaz ajándék
Sosem megfogható,
Mert úgy hívják:
Szeretet"
(Nagy Karácsonyi Mikuláskönyv)

Mire van legnagyobb szüksége gyermekünknek?

Ünnepek táján sokszor feltesszük e kérdést önmagunknak és igyekszünk a választ megfogalmazni. Villanyvasút, Barbie baba, távirányítós autó, ugató kiskutya, …? Ha már túljutottunk a tárgyi ajándékok hosszú során, gondoljuk végig a pénzért meg nem vásárolható, de annál nagyobb értékű, legfontosabb ajándékunkat, a szeretetünk érzését. Lehet, hogy ezzel talán meg is találtuk a kérdésre a választ…

A gyermek szeretetben fejlődik leginkább, ami azt jelenti, hogy nemcsak a testi szükségletek kielégítése fontos, hanem a lelki is. Elvárja tőlünk a kisgyermek, hogy figyeljünk arra, amit mond, amit cselekszik, örüljünk minden megnyilvánulásának. Megértő, együttérző tekintetünk, biztató, elismerő szavaink erősítik önbizalmát. Ha megértjük minden tettét, ha elismerésben részesítjük minden sikerét, nyitottá válik, bátorságot merít az újabb tevékenységekhez. Szeretetünkre szeretettel válaszol.

Karácsonyra, a szeretet ünnepére mindig nagy várakozással készülünk. A gyerekek szeretik az ünnepnapokat, amikor egy kicsit gondtalanabbul együtt lehet a család. A karácsonyvárás napjaiban az óvodában sok szó esik a család életéről, a szeretetről, mint a családot összetartó erőről. A kicsik elmondhatják kívánságaikat, ki hogyan szeretné ünnepelni a karácsonyt, ki mit szeretne csinálni, amikor együtt a család. Természetesen arról is szó esik, ki milyen ajándékot szeretne találni a fa alatt, de egyben arról is, hogy a szeretet adakozása nemcsak a pénzért kapható ajándékokban fejeződik ki.

Megjött a Mikulás

,,- Gyalog jöttem, a rénszarvas szánkómat otthon hagytam, mert Holle anyó nem rázta meg a párnáját…" December 6-án délelőtt ezekkel a szavakkal köszönt be hozzánk a Mikulás. Óvodánk apraja-nagyja izgatottan énekelte és szavalta a tanult verseket, énekeket. Az óvónénik bábelőadással kedveskedtek az örömtől kipirult arcú gyerekeknek.

Karácsony az óvodában

December 15-én szülő-gyermek délutánt tartunk, melyen a karácsonyi készülődés, mézeskalácssütés és díszítés lesz a program. Erősíteni szeretnénk a szülő-gyermek-óvónő kapcsolatot és egy derűs, vidám, tartalmas délutáni elfoglaltságot ígérünk mindenkinek, aki eljön hozzánk.

Magyar Tiborné
(2004. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
(2020. II.szám Nyár)
·Beérett a kaktuszfüge
(2018. III.szám Ősz)
·A művelődési ház hírei
(2017. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2015. IV.szám Tél)
·Utcák közti focibajnokság – 2013
(2013. III.szám Ősz)
·1%
(2012. I.szám Tavasz)
·Erdélyben jártunk
(2009. III.szám Ősz)
·Kórus
(2008. II.szám Nyár)
·A 2005-2006. tanév versenyeredményeiből
(2006. II.szám Nyár)
·Felkészíteni az új kihívásokra
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc