Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Mikulástól karácsonyig

,,Az igaz ajándék
Sosem megfogható,
Mert úgy hívják:
Szeretet"
(Nagy Karácsonyi Mikuláskönyv)

Mire van legnagyobb szüksége gyermekünknek?

Ünnepek táján sokszor feltesszük e kérdést önmagunknak és igyekszünk a választ megfogalmazni. Villanyvasút, Barbie baba, távirányítós autó, ugató kiskutya, …? Ha már túljutottunk a tárgyi ajándékok hosszú során, gondoljuk végig a pénzért meg nem vásárolható, de annál nagyobb értékű, legfontosabb ajándékunkat, a szeretetünk érzését. Lehet, hogy ezzel talán meg is találtuk a kérdésre a választ…

A gyermek szeretetben fejlődik leginkább, ami azt jelenti, hogy nemcsak a testi szükségletek kielégítése fontos, hanem a lelki is. Elvárja tőlünk a kisgyermek, hogy figyeljünk arra, amit mond, amit cselekszik, örüljünk minden megnyilvánulásának. Megértő, együttérző tekintetünk, biztató, elismerő szavaink erősítik önbizalmát. Ha megértjük minden tettét, ha elismerésben részesítjük minden sikerét, nyitottá válik, bátorságot merít az újabb tevékenységekhez. Szeretetünkre szeretettel válaszol.

Karácsonyra, a szeretet ünnepére mindig nagy várakozással készülünk. A gyerekek szeretik az ünnepnapokat, amikor egy kicsit gondtalanabbul együtt lehet a család. A karácsonyvárás napjaiban az óvodában sok szó esik a család életéről, a szeretetről, mint a családot összetartó erőről. A kicsik elmondhatják kívánságaikat, ki hogyan szeretné ünnepelni a karácsonyt, ki mit szeretne csinálni, amikor együtt a család. Természetesen arról is szó esik, ki milyen ajándékot szeretne találni a fa alatt, de egyben arról is, hogy a szeretet adakozása nemcsak a pénzért kapható ajándékokban fejeződik ki.

Megjött a Mikulás

,,- Gyalog jöttem, a rénszarvas szánkómat otthon hagytam, mert Holle anyó nem rázta meg a párnáját…" December 6-án délelőtt ezekkel a szavakkal köszönt be hozzánk a Mikulás. Óvodánk apraja-nagyja izgatottan énekelte és szavalta a tanult verseket, énekeket. Az óvónénik bábelőadással kedveskedtek az örömtől kipirult arcú gyerekeknek.

Karácsony az óvodában

December 15-én szülő-gyermek délutánt tartunk, melyen a karácsonyi készülődés, mézeskalácssütés és díszítés lesz a program. Erősíteni szeretnénk a szülő-gyermek-óvónő kapcsolatot és egy derűs, vidám, tartalmas délutáni elfoglaltságot ígérünk mindenkinek, aki eljön hozzánk.

Magyar Tiborné
(2004. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Magyarok kenyere Kéthelyen
(2019. II.szám Nyár)
·Sakk
(2018. I.szám Tavasz)
·1%
(2015. IV.szám Tél)
·Lezárult a 2013-as alapkompetencia képzés Kéthelyen
(2014. I.szám Tavasz)
·Kirándulások...
(2013. II.szám Nyár)
·A Kéthelyért Egyesület 2010. évi tevékenységéről
(2011. I.szám Tavasz)
·Nyári élet az óvodában
(2010. III.szám Ősz)
·Megemlékezés az elhunyt kéthelyi sportolókról
(2008. III.szám Ősz)
·Sportélet Kéthelyen
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc