Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Konyhafelújítás Kéthelyen

Kéthely Község Önkormányzata a 4/2012 (III.1.) Belügyminisztérium által kiírt pályázat keretén belül 13.306.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a szociális étkezést biztosító általános iskolai konyha felújítására. A tavaly márciusban beadott pályázat támogatói döntése és a támogató szerződés aláírása az októberi hónapokra tolódott a korábban tervezett májusi időponthoz képest, így előre látható és várható volt, hogy a kivitelezési munkálatok a 2013. év első felében realizálódhatnak. A tél végi és kora tavaszi viszontagságos időjárási körülmények már előrevetítették, hogy a felújítási munkák elvégzéséhez, mely komplett tetőhéjazat cseréjét, a konyha teljes villamos hálózatának cseréjét, belső és külső festését, új helyiségek kialakítását, a régi mellékhelyiségek, vizesblokkok felújítását foglalja magába, a nyári szünidő lenne a legalkalmasabb. Éppen ezért már február 11-én kérvényt nyújtottunk be a kivitelezési határidő meghosszabbítása vonatkozásában Móring József Attila országgyűlési képviselő segítségével a támogató szervezet, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkársága felé, amit jól tettünk, mert a rendelet módosítása, a korábbi végső kivitelezési határidő, azaz június 30-a előtt 3 nappal jelent meg (június 27-én). E módosítás lehetőséget biztosított arra, hogy akár 2013. év végéig használhassuk fel a támogatást, és a következő év januárjáig számoljunk el azzal. Ezzel szemben mi a beruházást és az elszámolást augusztus 30-i időpontban határoztuk meg, és ennek tükrében kötöttük meg a kivitelezői szerződést a képviselő-testület 2013. június 12-i döntése értelmében (4 igen és 3 tartózkodás mellett) a PRO-MANN Kft.-vel, hogy a támogatási összeget felhasználhassuk, és ne kerüljön visszafizetésre. A decemberben már nyertes helyi vállalkozóval e zárt testületi ülés keretén belül nem sikerült a kivitelezés összegével és a határidővel kapcsolatban egyezséget kötni, ezért szükségmegoldásként kellett külső szakértő bevonásával új árajánlatokat és cégeket felkutatni, akik a munkát az általunk támasztott követelmények és feltételek szerint el tudják és el is akarják végezni.
A pályázati dokumentációban foglaltak szerint vállalt átalányár bruttó 17.481.207 Ft, mely az építés költségeit foglalja magába. Ezen felül, a pályázat keretén belül bruttó 1.474.179 Ft került felhasználásra a konyhai eszközök és berendezések korszerűsítése céljából. A pályázat benyújtásakor még nem volt tisztázott, hogy az iskola állami átvételét követően a konyha kinek a fenntartásába kerül. Később kiderült, önkormányzatunknál maradt, így szükségessé vált egy villamos áram fogyasztásmérő és ehhez kapcsolódó földkábel kiépítése is, melyet pótmunkaként tervezéssel együtt bruttó 882.650 Ft-ért végzett el a vállalkozó (tervezés bruttó 241.300 Ft, a földkábel kiépítési költsége, almérő beépítése bruttó 641.350 Ft).
A nem tervezett munkák következtében kisebb csúszás történt az eredetileg tervezett időpontokhoz képest, de a kivitelező többletmunkák elvégzésével, mely mind esztétikai, mind egészségügyi szempontból is indokolt volt, eleget tett kötbérfizetési és jóváírási kötelezettségének. Így készülhetett el a konyha szomszédságában álló épület tetőhéjazatának felújítása, mely ezentúl zárható raktárként és áruátvevő helyiségként szolgálhat. Egyéb, nem tervezett helyiségek járólappal, új burkolattal történő ellátása is így vált kivitelezhetővé.
A felújított konyha így zavartalanul láthatja el a közeljövőben óvodásainkat, iskolás gyermekeinket, nyugdíjasokat, dolgozókat és vendégétkezőket, napi közel 300-330 adag meleg élelemmel. Ugyanakkor a felújított mellékhelyiségek, étkező, alkalmassá teszik az épületet a közeljövőben kisebb rendezvények (50-70 fő), mint keresztelő, házassági évforduló, osztálytalálkozó, nyugdíjas találkozó lebonyolítására, akár meleg étel igénybevételével is. A tető héjazatának, a külső-belső nyílászárók cseréjével, a villamos hálózat komplett felújításával az épület állagának szinten tartása az elkövetkező évtizedekben - az éves kötelező festés és általános karbantartás, fejlettebb konyhai eszközök vásárlásának kivételével – hosszú távon megoldott.

Az ott dolgozóknak megélhetés, a falunak közétkeztetési ellátás biztosítható.

Örülnek a gyerekek a felújított ebédlőnek
Ilyen környezetben jobban esik az étel
A felnőttek étkezője
Kívül is szépült a konyha
Újak az illemhelyek is
Sipos Balázs
polgármester
(2013. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
(2019. III.szám Ősz)
·A Kéthelyi Általános Iskola szülői szervezetének működése a 2018-2019-es tanévben
(2019. II.szám Nyár)
·Eseménydús évet zárt a művelődési ház
(2016. IV.szám Tél)
·Sipos Balázs
(2014. III.szám Ősz)
·Látványborászat a falu szélén
(2013. II.szám Nyár)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. IV.szám Tél)
·Megnyitotta kapuit az iskola
(2009. III.szám Ősz)
·Hétköznapok szépségei
(2007. II.szám Nyár)
·Találkozásom Illés Tiborral
(2005. IV.szám Tél)
·Beköszöntő
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc