Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Egyházközségünk hírei

A húsvétot megelőző nagyböjti időszakban szinte minden pénteken másik keresztutat mondtunk. Ez volt az első olyan év, amikor volt gyerekek, fiatalok, felnőttek, idősek és tanárok keresztútja is külön. Szeretnénk, ha ez a következő években is megmaradna.

Tavaly már a hittanos gyerekek segítségével elevenítettük fel a Passió történetét. Ebben az évben virágvasárnap és nagypénteken is a hittanosok segítettek, hogy átélhessük Jézus szenvedéstörténetét.

A nagyheti szertartásokat is nagyon kitartóan végezték kicsik és nagyok egymást segítve. A gyerekek ezzel is hozzájárultak, hogy az ünnep még szebb legyen.

Ministránstalálkozóra mentünk Murakeresztúrra 10 hittanossal. Ebben az évben több gyereket tudtunk vinni, mert az Industrie Elektrik Marcali támogatásaként egy kisbuszt is igénybe tudtunk venni. A szentmise mellett énekeket tanultunk, előadásokon vettek részt a gyerekek korcsoportonként, majd egy nagy játékdélután kezdődött. Nagyon elfáradt mindenki, de még maradt erő arra is, hogy hazafele fagyizzunk és csúszdázzanak a kisebbek; sőt végig énekeltek. Amikor már láttuk községünket, szomorú lett arcuk és nem akarták, hogy véget érjen a nap.

Május első vasárnapján természetesen mi is köszöntöttük az édesanyákat és a Szűzanyát. Versekkel és egy kis jelenettel fejezte ki 22 gyermek hálánkat és tiszteletünket minden édesanya felé. A templom mély csendje elárulta számunkra, hogy beszéljen kicsi vagy nagy gyermek, fiú vagy leány, a szavaknak súlya van és fontos azokat kimondani.

Aztán készültünk a bérmálásra 16 fiatallal. Ez nem egy-két nap, hanem hosszú folyamat volt. A bérmálkozók a hittanórák keretében elsajátították mindazt az ismeretet, ami szükséges volt ahhoz, hogy várakozzanak az ünnepi alkalomra. Tudásukból vizsga keretében számot adtak, majd lelkiismeret-vizsgálatot tartottak és meggyóntak, hogy az ünnepi szentmisén áldozhassanak is.

Bérmálás

Most sem hagyhattuk ki az egyházmegyei hittanversenyt, szokás szerint Csurgó rendezte. Nagy izgalommal mentünk, hiszen az elmúlt években csak vers és próza kategóriában indultunk, de idén összeállt egy felsős tudáspróba csapatunk is. Nem hiába izgultunk, gyermekeink nagyon szép eredményekkel tértek haza.

Másnap pedig már 9 gyermek elsőáldozásának örülhettünk. Szentháromság vasárnap 6 kislány és 3 kisfiú vehette magához először az Oltáriszentségben Krisztus testét. Nagy nap volt ez az ő életükben, még a hideg idő sem rontotta el kedvüket, hiszen szívüket, lelküket átjárta az a melegség, amit a várakozás, izgalom keltett. 4 évig készültek erre az ünnepi pillanatra… megérte, hisz az arcukról sugárzó boldogság szavakkal nem írható le.

Elsőáldozás

A nagyobb korosztályhoz tartozó hittanos gyerekeinkkel részt vettünk Balatonszemesen az Ifjúsági találkozón. A játék és a szentmise mellett a leghangsúlyosabb program Böjte Csaba ferences szerzetes előadása volt. A tornacsarnok szinte zsúfolásig megtelt. Azt gondolom, hogy mindannyian hosszú időre tudtunk töltekezni az ott elhangzott szavakból, példákból.

Meghívást kaptunk a balatonföldvári hittanos gyereknapra is. Mivel ott még nem jártunk, nem is tudhattuk, hogy milyen lesz, ezért csak 3 gyereket vittünk. Azt gondolom, hogy mindenki nagyon jól érezte magát és kellően elfáradva, este értünk haza.

Az ősszel kezdődött Bibliakör foglalkozásait a nyári időszakra szüneteltetjük. Az ott szerzett ismeretekből viszont a következő hónapokban is tudunk töltekezni.

A programok sűrűsége miatt későbbre kerül a hagyományosnak mondható hittanos gyereknap. Tervezett időpontja: június 22. szombat.

A programokról képek találhatók egyházközségünk honlapján, a www.kethely.plebania.hu oldalon.

Pandur Tímea
hitoktató
(2013. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Állatartás
(2020. II.szám Nyár)
·Kéthelyi leány Amerikában
(2017. IV.szám Tél)
·Az utolsó perc
(2017. II.szám Nyár)
·Sakkhírek
(2015. III.szám Ősz)
·Anekdotákat gyűjtök
(2013. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2011. II.szám Nyár)
·A világ nagyjai a magyarokról
(2009. II.szám Nyár)
·Húsvéti alkotások
(2008. I.szám Tavasz)
·Kórushírek
(2006. II.szám Nyár)
·,,Most búcsúzunk és elmegyünk
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc