Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Önkormányzati tájékoztató

Kéthely Község Önkormányzatának költségvetése az előző évi koncepciónak megfelelően került beterjesztésre a képviselő testület elé. A képviselői véleményeket követően a választott tisztségviselők egyhangúlag döntöttek 2013. február 19-én annak elfogadásáról.

Kéthely Község Önkormányzatának költségvetése már 3. éve az előző évi koncepciók következetességével került összeállításra, az abban foglalt elveknek megfelelően. Az általános feltételrendszer gyökeresen megváltozott, a normatív támogatási formát a feladatalapú finanszírozás rendszere váltotta fel.

A helyi adóbevételek tekintetében a 2012. évi adó mértékének megfelelő bevétellel kalkuláltunk az iparűzési adó és az építményadó vonatkozásában - a telekadóval kapcsolatban állásfoglalást várunk - ennek összegét nem terveztük.

Az előző évekhez képest lényeges változás, hogy az általános iskola állami fenntartásba és működtetésbe került, és ezzel párhuzamosan az „iskolai konyha” működtetése és fenntartása önkormányzatunk feladata és kötelessége. Megjegyzem, eddig is közvetve, az iskola költségvetésén keresztül, a konyha Kéthely Község Önkormányzatának költségvetéséből került finanszírozásra.

Részt veszünk a START munkaprogramban, egy 2012 decemberében benyújtott pályázat alapján, mely keretében 17 fő foglalkoztatása valósulhat meg 100%-os bér és bizonyos mértékű anyagköltség támogatásával. E programok keretében terveztük a ravatalozó külső festését, belső tisztító meszelését, temetőkerítés rendbetételét, Ady E. u. 3. épület karbantartását, melléképületének bontását, Csaba utca állatátvevőjének tetőfelújítását, szociális szolgáltató épületének tisztító festését, „Temetkezés” Arany J. u. 2. szám alatti épületének belső felújítását - villamos vezeték, aljzat, álmennyezet - stb. Szintén e program keretében valósítanánk meg kettő utcánk, a Május 1. és a Kossuth Lajos utca kétoldali járdáinak felújítását, új betonburkolattal való ellátását.

A „Téli közfoglalkoztatás” keretén belül a szociális szolgáltató központunkon keresztül 2 fő nyújtott segítséget január és február hónapokban idős embereknek településünkön a hó eltakarításában és a ház körüli teendőkben, télvíz idején. Szintén teljes mértékű munkabér támogatás mellett.

Márciustól a falu „parkfenntartási” feladatait 8 fő láthatja el 70%-os bértámogatással. Egy fő segítséget alkalmazunk, szintén ilyen támogatás mellett a könyvtárban március elejétől július végéig, az elnyert pályázat adatfeltöltési kötelezettségének teljesítése céljából.

Mindent összevetve Kéthely Község Önkormányzata március-április hónapoktól közel 26 fő foglalkoztatását biztosíthatja október-november hónapokig, melynek nagy része külső forrásból kerül finanszírozásra.

Főbb beruházásaink pályázati támogatással valósulnak meg, így a konyha épületének felújítása is. Az idei évben elindul a „Marcali-Bize-Kéthely” külterületi kerékpárút kivitelezése, melyhez a szükséges önrészt, közel 2 millió 200 ezer Ft-ot megterveztük. Pályázatot nyújtottunk be közvilágításunk korszerűsítésére, sikeres pályázat esetén 251 lámpatest cseréje történhetne meg modernre, energiatakarékosra, úgynevezett „ledesre”.

Terveztük egy pihenőhely kialakítását a kultúrház mögötti területen, áthelyeznénk a színpadot sportpálya mellől. Kiülők, kemence, tűzrakó hely létesítésére kerülne sor itt. A téli csapadékos időjárást figyelembe véve számoltunk a hegyi utak rendbetételével is.

Mindent összevetve egy élhetőbb, szebb Kéthelyért dolgozunk, a lakossági igények és vélemények figyelembe vételével.

Tisztelettel:

Sipos Balázs
polgármester
(2013. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nyári napközis táborok
(2019. II.szám Nyár)
·Önkormányzati tervek 2018-ra
(2018. I.szám Tavasz)
·Kéthelyi Ifjúsági Klub
(2016. I-II.szám Nyár)
·Sakkhírek
(2015. III.szám Ősz)
·Anekdotákat gyűjtök
(2013. IV.szám Tél)
·Karácsony, a fény és a szeretet szimbóluma
(2011. IV.szám Tél)
·Minőségbiztosítás az iskolában
(2010. I.szám Tavasz)
·Tanévet zárt a művészeti iskola
(2008. II.szám Nyár)
·Iskolai farsang
(2006. I.szám Tavasz)
·Erős kezekkel, de szépen
(Módosul az iskolai házirend)
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc