Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Önkormányzati tájékoztató

Kéthely Község Önkormányzatának költségvetése az előző évi koncepciónak megfelelően került beterjesztésre a képviselő testület elé. A képviselői véleményeket követően a választott tisztségviselők egyhangúlag döntöttek 2013. február 19-én annak elfogadásáról.

Kéthely Község Önkormányzatának költségvetése már 3. éve az előző évi koncepciók következetességével került összeállításra, az abban foglalt elveknek megfelelően. Az általános feltételrendszer gyökeresen megváltozott, a normatív támogatási formát a feladatalapú finanszírozás rendszere váltotta fel.

A helyi adóbevételek tekintetében a 2012. évi adó mértékének megfelelő bevétellel kalkuláltunk az iparűzési adó és az építményadó vonatkozásában - a telekadóval kapcsolatban állásfoglalást várunk - ennek összegét nem terveztük.

Az előző évekhez képest lényeges változás, hogy az általános iskola állami fenntartásba és működtetésbe került, és ezzel párhuzamosan az „iskolai konyha” működtetése és fenntartása önkormányzatunk feladata és kötelessége. Megjegyzem, eddig is közvetve, az iskola költségvetésén keresztül, a konyha Kéthely Község Önkormányzatának költségvetéséből került finanszírozásra.

Részt veszünk a START munkaprogramban, egy 2012 decemberében benyújtott pályázat alapján, mely keretében 17 fő foglalkoztatása valósulhat meg 100%-os bér és bizonyos mértékű anyagköltség támogatásával. E programok keretében terveztük a ravatalozó külső festését, belső tisztító meszelését, temetőkerítés rendbetételét, Ady E. u. 3. épület karbantartását, melléképületének bontását, Csaba utca állatátvevőjének tetőfelújítását, szociális szolgáltató épületének tisztító festését, „Temetkezés” Arany J. u. 2. szám alatti épületének belső felújítását - villamos vezeték, aljzat, álmennyezet - stb. Szintén e program keretében valósítanánk meg kettő utcánk, a Május 1. és a Kossuth Lajos utca kétoldali járdáinak felújítását, új betonburkolattal való ellátását.

A „Téli közfoglalkoztatás” keretén belül a szociális szolgáltató központunkon keresztül 2 fő nyújtott segítséget január és február hónapokban idős embereknek településünkön a hó eltakarításában és a ház körüli teendőkben, télvíz idején. Szintén teljes mértékű munkabér támogatás mellett.

Márciustól a falu „parkfenntartási” feladatait 8 fő láthatja el 70%-os bértámogatással. Egy fő segítséget alkalmazunk, szintén ilyen támogatás mellett a könyvtárban március elejétől július végéig, az elnyert pályázat adatfeltöltési kötelezettségének teljesítése céljából.

Mindent összevetve Kéthely Község Önkormányzata március-április hónapoktól közel 26 fő foglalkoztatását biztosíthatja október-november hónapokig, melynek nagy része külső forrásból kerül finanszírozásra.

Főbb beruházásaink pályázati támogatással valósulnak meg, így a konyha épületének felújítása is. Az idei évben elindul a „Marcali-Bize-Kéthely” külterületi kerékpárút kivitelezése, melyhez a szükséges önrészt, közel 2 millió 200 ezer Ft-ot megterveztük. Pályázatot nyújtottunk be közvilágításunk korszerűsítésére, sikeres pályázat esetén 251 lámpatest cseréje történhetne meg modernre, energiatakarékosra, úgynevezett „ledesre”.

Terveztük egy pihenőhely kialakítását a kultúrház mögötti területen, áthelyeznénk a színpadot sportpálya mellől. Kiülők, kemence, tűzrakó hely létesítésére kerülne sor itt. A téli csapadékos időjárást figyelembe véve számoltunk a hegyi utak rendbetételével is.

Mindent összevetve egy élhetőbb, szebb Kéthelyért dolgozunk, a lakossági igények és vélemények figyelembe vételével.

Tisztelettel:

Sipos Balázs
polgármester
(2013. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kerámia tábor
(2019. II.szám Nyár)
·A kéthelyi iskolában az EFOP 3.1.8-17-2017 „Együtt testvérként” c. pályázat zajlik jelenleg
(2018. I.szám Tavasz)
·Herman Ottó útján
(2016. I-II.szám Nyár)
·Sakkhírek
(2014. II.szám Nyár)
·Bajnok Eszter országos bajnok
(2013. II.szám Nyár)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. III.szám Ősz)
·Erdélyben jártunk
(2009. III.szám Ősz)
·Koszorúzás
(2007. II.szám Nyár)
·Robotskip
(2007. I.szám Tavasz)
·„A Nagy Könyv” Kéthelyen
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc