Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Jázmin bemutatkozik

Hallottam ismerősöktől egy fiatal kéthelyi atléta lány sikereiről. Ha nem kérdezem tőle személyesen, a kéthelyiek nagy része talán nem is sejti, hogy ki az a csinos, kedves arcú szőke lány, hogyan él, honnan indult és milyen eredményeket ért meg élete hajnalán. Az alábbiakban válaszol kérdéseimre. (Balázs Andorné, szerkesztő)

Gonda Jázmin, kéthelyi eredményes sportoló

Gonda Jázminnak hívnak. Celldömölkön születtem, jelenleg 15 éves vagyok. Kéthelyen élek szüleimmel gyermekkorom óta. Általános iskolába Keszthelyre jártam, a sport miatt. Ott kezdtem atletizálni (komolyabban csak 10 évesen) Csikós József tanár úrnál. Akkor még nem szerettem, mert nehéznek éreztem. Késő estig edzeni, utána hazautazni és még ott volt a tanulás. Ennek ellenére úgy érzem, megérte a küzdelem, mert most egy neves gimnáziumban tanulok Kaposváron. Fél éve új edzőm van, Dovigyel Csaba személyében. Ismerősöktől hallottuk, hogy jól végzi a munkáját, élő példa rá Bajnok Eszter, aki több versenyt is nyert távolugrásból. Ekkor döntöttünk úgy, hogy a gimnázium mellett folytatom az edzést. Jelenleg sportosztályban tanulok, ami nagyon tetszik. Kaposváron a Klebelsberg Kollégiumban élek.

Érdeklődési köreim: természetesen az atlétika mellett más sportágakba is szívesen belekóstolok, ebből adódóan több sérülésem is volt már, de legalább elmondhatom, hogy kipróbáltam. Ezen kívül szeretek a konyhában sürögni, mindig sütök valami süteményt, amikor itthon lehetek. Szabadidőmben általában olvasok, és a barátaimmal vagyok.

Kéthelyre jártam óvodába, akkor voltak falubeli barátaim, de ezek a kapcsolatok mostanra megszakadtak. Keszthelyen vannak ismerőseim, akikkel még most tartom a kapcsolatot.

Szeretek Kéthelyen élni. Nagyon csöndes és kedves falu. Szívesen sétálok a hegyen, az erdőben, szeretem ezt a friss levegőt. Jó néha kiszabadulni Kaposvárról, pár napot pihenni és a családommal lenni, főleg hogy most jön a karácsony, többet lehetek itthon.

Az elején a szüleim és a családom ösztönzött, hogy sportoljak, de rájöttem, szeretem csinálni és tervem is van vele. Mindenképp olyan egyetemre szeretnék menni, ahol figyelembe veszik a sportot, ha már akkor nem is versenyeznék, de tudjak vele foglalkozni. Mindenképp szeretnék egyszer az életben egy nagyobb versenyen szerepelni, de ez persze már nem csak rajtam múlik, hanem a szerencsén is. Mindenesetre nem szeretném abbahagyni az atlétikát.

Egyenlőre nem mondanám, hogy van már kifejezett szakágam az atlétikában, ebben a korban még az a jó, ha sok mindent tudok űzni. Nagyon sokáig csak sprint távokban szerepeltem, a múlt évben jöttek be a hosszabbak is, például 200, 300 és 400 méter. A távolugrást is tavaly óta veszem komolyabban, amióta csapatbajnokságon vettünk részt, és kiderült, hogy nem is megy rosszul. Ezek előtt gátaztam fél évet, de nem szerettem, mert féltem tőle. De pont a következő szezonra az edzőm szeretne felkészíteni rá.

Jázmin a 4-esről rajtolt
A célra koncentrálva

Eredményeim: voltak jó és rossz éveim is, de igazán jónak most érzem magam új edzőmnél, nagyon várom már a szezonnyitó versenyeket, hogy megpróbáltassam magam. Az idei szezont Magyarország 2012. évi Fedett pályás Serdülő Országos Seregszemléjével nyitottuk, ahol 60 m-en 2. helyezett lettem. Utána következett a zalaegerszegi fedett pályás évadnyitó verseny, ahol 60 m-en és távolugrásban egyaránt másodikként végeztem, egyéni csúcsokat értem el. Ezután részt vettem Kaposváron (akkor még nem tudtuk, hogy ott kötök ki középiskolában) egy évadnyitó versenyen, ahol 300 m-en és 100 m-en is második lettem. Ezután következtek a diákolimpiai versenyek, ahol városi, megyei fordulót egyaránt nyertünk, viszont az országoson ötödikként fejeztük be a versenyt. A csapatban én teljesítettem a legjobban, 10. lettem. Ezután következett az országos verseny, amin újabb rekordokat futottam, viszont lecsúsztam mindkét számomban a dobogóról, így negyedik helyezett lettem 100 és 200 m-en. Zárásul már az új csapatommal (Kaposvár) városi és megyei versenyt nyertünk (svédváltó és távolugrás versenyszámokban), az országoson pedig nagyon jól teljesítettünk, egyéni csúcsot futottunk, és a távolugrásban is javítottunk az eredményünkön, sajnos lecsúsztunk a dobogóról. Csapatunk tagjai: Bajnok Eszter, Kovács Petra, Kalina Kinga, Gonda Jázmin. Szekszárdi versenyen kétszer is részt vettem, mind a kétszer megnyertem a 100 m-t, és 200 m-en második helyezett lettem. Budapesten gyakorló versenyen is többször voltam 300 m-en dobogós. Más, ezévi nagyobb eredményeim: 4x600-as váltón nyertünk városi, megyei és országos versenyt. Fedett pályás országos versenyen kétszer lettem első helyezett.

Jövőre ifi korcsoportban fogok versenyezni, már nagyon várom a kihívásokat, és kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő.

Kéthelyi kötődésű atlétalányok
Gonda Jázmin
(2012. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A támogatott lakhatásért
(2020. I.szám Tavasz)
·Általános iskolai versenyeredmények 2017/2018. tanév
(2018. II.szám Nyár)
·Művészeti bemutató az iskolában
(2017. II.szám Nyár)
·Az Asszonykórus tartalmas éve
(2015. IV.szám Tél)
·Kétirányú, 2x1 haladósávos kerékpárút épül
(2013. I.szám Tavasz)
·Eredményeim, terveim
(2012. II.szám Nyár)
·Sakkeredmények
(2009. IV.szám Tél)
·Katasztrófavédelem
(2007. II.szám Nyár)
·A 2005-2006. tanév versenyeredményeiből
(2006. II.szám Nyár)
·eMagyarország pont az iskolában
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc