Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Levélváltás Havanecz Biankával
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
·Kirándulás Zalaszabarra
·Változások a temetkezésben
·Polgármesteri beszámoló az elmúlt 5 évről
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
·Bartis László Imre
·Bódis Józsefné
·Hosszúné Tóth Rita
·Németh Lajos
·Nikula András Csaba
·Nikula Zsolt József
·Szűcs Judit Magdolna
·Vörös Zsolt
·Zelena Zsolt
·Torkos nap
·Jótékonysági bál
·In memoriam dr. Fejes István
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak

A Nyitott Klub programjairól

Idei évkezdésünket sajnos az influenzaszezon kicsit késleltette, de szerencsére, ami késik, az nem múlik. Márciusban sor került első összejövetelünkre. Folytattuk „Emlékezzünk régiekről…” címmel már az előző évben megkezdett sorozatunkat. Elsőként Gerics Pál, a keszthelyi Georgikon egyik leghíresebb professzorának életútját idéztük fel, aki 1792. január 18-án született falunkban.

Az Európát bejárt cigányprímásról, Simplicius Barcza Józsefről pedig egy másik alkalommal emlékeztünk meg, születésének 165. évfordulója alkalmából. Megismerhettük felemelkedésének, sikereinek, magánéletének a történetét. A résztvevők megkóstolhatták Barcza elhíresült vejéről, Rigó Jancsiról elnevezett krémes süteményt is, melyet ezúttal Kottán László sütött és a Kéthelyért Egyesület fizetett. Idén tavasszal is vendégünk volt Huszár Timi, aki dísznövényeink gondozásához adott szakavatott tanácsokat.

Májusban, mivel közeledett a Hősök napi megemlékezés, a temető takarítására, rendezésére jöttünk össze.

Nyár elején, június 19-én budapesti kirándulásra indultunk, melynek költségeit a Kéthelyért Egyesület által a NCSSZI-hez (Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet) benyújtott nyertes pályázat fedezte. Megtekintettük a martonvásári Brunszvik-kastélyt, Budapesten a Néprajzi Múzeum Nők, szőnyegek, háziipar című kiállítását, a Szent István bazilikát, a Budai Várban a Nemzeti Galéria nagyszabású, Hősök, királyok, szentek című történelmi festménykiállítását. A Fiumei úti sírkertben pedig felkerestük híres szülöttünk, a tragikus sorsú színésznő, Hegedűsné Bodenburg Lina és családjának síremlékét. A nap befejezéseként a Citadelláról csodálhattuk a főváros gyönyörű panorámáját.

A nyári szünet idén sem maradt el, de augusztusban, a könyvtár rendezvényén, Bányai Tamás írói estjén számos klubtagunk vett részt, ahogy más rendezvényeken is.

Elfoglaltságaink miatt kicsit később kezdtük őszi szezonunkat, de aztán ráerősítettünk. Október végén a temetőben a pápai ejtőernyősök és a falu egykori plébánosainak sírhelyeit tettük rendbe. Nevünk, a Nyitott Klub név is mutatja, hogy programjaink nem zártkörűek, mindig lehetőség van bárki számára a bekapcsolódásra. Így van ez a temetői sírok gondozása esetén is. Nem csak a klub állandó tagjai vehetnek részt, hanem bárki, akinek van ideje, ereje. Várjuk a csatlakozókat jövőre is.

Novemberben sűrítettük programjainkat. Első összejövetelünk középpontjában a „Mába érő múlt” című falutörténeti fotókiállítás állt. A kiállítás közös megtekintése egy kis nosztalgiázásra, fiatalságunk, személyes emlékeink és régi kéthelyiek felemlegetésére adott alkalmat. Két hét múlva ismét találkoztunk, kötetlenül beszélgettünk, ezúttal az idős gondozás jelenlegi hazai rendszeréről, tekintve, hogy ez a problémakör valamilyen módon mindenkit érint. Mindkét összejövetelen tervezgettük már a jövő évi programjainkat is.

A 2012-es évet az „Emlékezzünk régiekről…” sorozatunkhoz tartozó előadással szeretnénk zárni december végén, amikor a falunk történetének egykori alakítóira, a gróf kéthelyi Hunyady család néhány kiemelkedő tagjára emlékezünk majd.

A Budai Várban
A Citadellán
Hegedűsné Bodenburg Lina síremlékénél
Balla Mária
(2012. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Kerámia tábor
(2019. II.szám Nyár)
·Őszi pillanatok az Oviban
(2016. III.szám Ősz)
·Májusi programjaink, nyári terveink
(2016. I-II.szám Nyár)
·Fekete Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Apa és fia
(2012. III.szám Ősz)
·Karácsony, a fény és a szeretet szimbóluma
(2011. IV.szám Tél)
·Dávid Tamás képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Békeidőben is tevékenyek a vöröskeresztesek
(2008. IV.szám Tél)
·Egészségpolitika helyett tudomány…
(2006. III.szám Ősz)
·Pedagógusnap 2005.
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc