Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Házi szaloncukor

Fél kg cukrot 2 dl vízzel főzünk addig kevergetve, míg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ekkor hideg vízbe mártott mutató- és hüvelykujjunkkal a keverő kanálról csípünk a masszából. Ha széthúzott ujjaink közt 2-3 cm hosszú, nyúlós szálak képződnek, akkor kész az alap. Ezután ízesítjük.
Ízesíthetjük 2-3 evőkanál rummal, 3-4 dkg puhított csokoládéval, 10 dkg őrölt dióval vagy mogyoróval. Víz helyett főzhetjük a cukrot 2 dl feketekávéval, vagy likőraromával, befőttlével. 2-3 dkg vajjal finomíthatjuk.
Ezután addig keverjük, míg puha tészta keménységű lesz, de még önthető. Vízzel kiöblített tálba vagy tepsibe öntjük, még langyosan kockára vágjuk. Szélein bevagdosott zsírpapírba és sztaniolba csomagoljuk.

Balázs Andorné
családi receptgyüjteményéből
(2004. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
(2019. IV.szám Tél)
·Pályázatok, pályázatok, pályázatok…
(2017. II.szám Nyár)
·1%
(2015. IV.szám Tél)
·Nemzetközi versenyen ért el aranyérmet Szabó Zsolt muskotálya
(2015. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2012. III.szám Ősz)
·Irodalmi rendezvények augusztusban, a könyvtárban
(2011. III.szám Ősz)
·„Bezzeg az én időmben”
(2009. IV.szám Tél)
·Egy profi Kéthelyről
(2009. I.szám Tavasz)
·Egészségügyi hírek
(2005. IV.szám Tél)
·Felkészíteni az új kihívásokra
(2004. I.szám Tavasz)




PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc