Fél kg cukrot 2 dl vízzel főzünk addig kevergetve, míg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ekkor hideg vízbe mártott mutató- és hüvelykujjunkkal a keverő kanálról csípünk a masszából. Ha széthúzott ujjaink közt 2-3 cm hosszú, nyúlós szálak képződnek, akkor kész az alap. Ezután ízesítjük.
Ízesíthetjük 2-3 evőkanál rummal, 3-4 dkg puhított csokoládéval, 10 dkg őrölt dióval vagy mogyoróval. Víz helyett főzhetjük a cukrot 2 dl feketekávéval, vagy likőraromával, befőttlével. 2-3 dkg vajjal finomíthatjuk.
Ezután addig keverjük, míg puha tészta keménységű lesz, de még önthető. Vízzel kiöblített tálba vagy tepsibe öntjük, még langyosan kockára vágjuk.
Szélein bevagdosott zsírpapírba és sztaniolba csomagoljuk.
|