Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Helyzetkép az iskolából

Tanulólétszámunk 160 fő. Az oktatást-nevelést 16 főállású pedagógus, 1 részmunkaidős és 5 óraadó pedagógus végzi. Munkájukat 13 fős technikai személyzet segíti. Szakos ellátottságunk 100%-os.
3 kolléganőnk van jelenleg GYES-en, helyettesítésüket határozott idejű munkaviszonyban alkalmazott kollégák látják el.
Egy kolléganőnk felmentési idejét tölti, ő az idei tanévben nyugállományba vonul.
Az elmúlt évekhez hasonlóan, 8 tanulócsoporttal, alsó tagozaton iskolaotthonos rendszerben, 5-6. évfolyamon napközi, 7-8. évfolyamon tanulószoba működtetésével dolgozunk.
Az új Köznevelési Törvénynek megfelelően felmenő rendszerben, 1. és 5. évfolyamon bevezettük a mindennapos testnevelést.
A művészeti iskolában néptánc tanszakon 82, képzőművészet tanszakon 44 tanuló dolgozik.
Oktató-nevelő munkánkat Pedagógiai Programunk, és az erre épülő Kerettanterv szellemében végezzük. A tantárgyfelosztás elkészítésénél fő szempont a szakmaiság, a szakos ellátottság biztosítása. Szakmai munkaközösségeink és minőségügyi csoportunk a tanév elején elkészítette feladattervét, melynek szellemében dolgozik.

A költségvetés takarékos kihasználásának szem előtt tartásával törekszünk arra, hogy intézményünk minél szebb és korszerűbb legyen, minél jobban megfeleljen a tanulók és a szülők elvárásainak.
Az előző tanév elején egy sikeres fenntartói pályázat eredményeként 7,5 millió Ft értékben felújítottuk a tornaterem aljzatát, amely kivívta mind tanulóink, mind a falu lakói és a hozzánk érkező vidéki sportolók elismerését.
A tavaszi szünetben elkészült az udvar játszótere, melynek további bővítését tervezzük.
Elkészült a hátsó kerítés, amellyel biztosítottuk az iskola udvarának lezárását.
Megtörtént a labdafogó háló cseréje, és az utcai kerítés újrafestése.
Az alsó folyosóra gazdaságosan és jól kihasználható irattároló szekrényt készíttettünk.
A 2. emeleti tantermek és a folyosó felújítására új PVC padlót vásároltunk, mivel a régi már balesetveszélyessé, esztétikátlanná vált. Ennek cseréje a tanév végét követően megvalósult.
Augusztus végére befejeződött az iskolaépület és a konyha tisztasági festése, takarítása, biztosítva annak lehetőségét, hogy az új tanévet tiszta, esztétikus környezetben tudjuk megkezdeni.
Benyújtásra került egy BM által kiírt fenntartói pályázat a konyha felújítására, korszerűsítésére. Elbírálása szeptemberben megtörtént, több mint 13 millió Ft-ot nyertünk. A munkálatok hamarosan megkezdődnek. Ugyancsak benyújtásra került a TÁMOP 3.1.4. Innovatív iskolák fejlesztése című intézményi pályázat, amely a Köznevelési Törvény hangsúlyozottabb területeinek megvalósításához nyújthat segítséget, pl. egészséges életmódra nevelés, mindennapos testnevelés, táborozási lehetőségek. Ennek kimenetelét még nem ismerjük.
Köszönet illeti iskolánk fenntartóját és azokat a támogatókat, civil szervezeteket és magánszemélyeket egyaránt, akik akár anyagi támogatásukkal, akár munkaerejükkel vagy jótékonysággal segítették intézményünk működését.

Sümegi Tamásné
megbízott igazgató
(2012. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Somogy Megyei Értéktárba felvett értékeink rövid leírása
(2018. IV.szám Tél)
·Sakk
(2018. II.szám Nyár)
·Gonda Marina
(2015. III.szám Ősz)
·A „mi Bajnokunk”
(2014. I.szám Tavasz)
·Falunap
(2012. II.szám Nyár)
·Országos fedett pályás bajnoki címet szerzett Bajnok Eszter távolugrásban!
(2011. I.szám Tavasz)
·Tavaszi sakkeredmények – Havanecz Bianka országos aranyérmes!
(2010. II.szám Nyár)
·Egy különleges élmény – katasztrófa károk nélkül
(2008. II.szám Nyár)
·Imádkozzunk Magyarországért
(2005. III.szám Ősz)
·Sítábori élményem
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc