Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Önkormányzati tájékoztató

Az intézményrendszer és a település működési feltételeinek biztosítását tűztük ki a költségvetés alakításakor legfontosabb célunknak, amit eddig teljesítettünk is. Beruházásaink és felújításaink nagy része pályázatok függvényeként került a költségvetésbe. Utólag nem hiába, hisz könyvtárunk „A községi könyvtár szolgáltatásainak infrastruktúra fejlesztése Kéthelyen” című pályázaton 7.543.553 Ft támogatást nyert, melyből informatikai eszközök kerülhetnek önerő nélkül beszerzésre, és a könyvtár belseje az elnyert összeg bizonyos mértékéig szépülhet és megújulhat (villamosvezeték, világítás, árnyékolás, tisztító festés, parketta-felújítás). A munkák október elején kezdődnek és előre láthatólag november közepéig tartanak, mely idő alatt a könyvtár zárva tart, ügyfélfogadás azonban korlátozott időben lesz.

Jelenleg az iskolához tartozó konyha épületének felújításához a belügyminisztérium által kiírt pályázaton 13.306.000 Ft-ot nyert településünk, melyből 3.326.500 Ft önerő mellett elvégezhetjük az épület tetőszerkezetének, helyiségeinek a szakhatósági előírások szerinti felújítását, és nyílászáróinak cseréjét. Ugyanakkor lehetőség nyílik a konyhai eszközök bizonyos mértékű korszerűsítésére is. E konyha látja el az iskola tanulóit, az óvodásokat, nyugdíjasainkat, önkormányzati dolgozókat, vendég-étkezőket napi meleg élelemmel (átlagosan 300 főt).

A START munkaprogram keretén belül eddig elkészült az Ady Endre utcai és a Május 1. utcai árkok északi oldalának betonozása, folyamatban van még a Kossuth Lajos utca felső felének két oldala, és a Május 1. utca déli oldala, melyeket az év végéig tervezünk befejezni. Természetesen emellett földárkok tisztítása is elkészült (Honvéd u., Csaba u., Ady u. déli o., Petőfi u. keleti o.) Ez szintén pályázat eredménye, ami annyit jelent, hogy az itt dolgozó emberek munkabére (5 fő) önerőt nem igényelt, ugyanakkor az anyagköltség nagy része is a pályázatban elszámolható volt, így a sóder, cement és a munkához szükséges eszközök is. Ez településünk számára 6.731.256 Ft támogatást jelentett, mellyel munkahelyeket és tartósabb vízelvezető rendszert valósíthattunk meg.

Szépült intézményeink külleme, így az óvoda kerítésének lábazata, az iskola utcafronti kerítése, az idősek klubjának parkolója belül (térkövezés) stb.

Elkészült a rendezési terv a kerékpárút vonatkozásában településünk részéről, reméljük a kivitelezéshez már semmi sem jelent akadályt, és a közeljövőben az új kerékpárúton, biztonságosan tekerhetünk Marcaliig (2013 év vége).

Ismét gyűjtöttünk vasat 70.650 Ft értékben, melyért köszönet a lakosságnak. Van saját kútja a településnek a sportpálya területén, így a nyári öntözés mind a pálya területére, mind a falu virágai részére villamosenergia-költségen biztosítható. Előre nem terveztük, de megújult házasságkötő termünk is, ami új reményt adhat fiataljainknak, párkapcsolatuk megerősítésére.

Működünk és fejlődünk a nehéz és folyamatosan változó gazdasági helyzet ellenére! Az élet nem állt meg, és állhat meg Kéthelyen, ez mindannyiunk érdeke és érdeme!

Tisztelettel:
Sipos Balázs
polgármester
(2012. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Vörös Zsolt
(2019. III.szám Ősz)
·Sakk
(2018. III.szám Ősz)
·Csazmán járt a Délnyugat-balatoni Hegyközség delegációja
(2015. IV.szám Tél)
·Lőrincz László
(2014. III.szám Ősz)
·Túrák a természetben
(2012. III.szám Ősz)
·1. helyen NB/III-as női kézilabda csapatunk
(2010. IV.szám Tél)
·Nyitott Klub
(2010. II.szám Nyár)
·Vizsgáztak a nyolcadikosok
(2007. II.szám Nyár)
·Március 15.
(2006. I.szám Tavasz)
·„Ép testben ép lélek”
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc