Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Önkormányzati tájékoztató

Az intézményrendszer és a település működési feltételeinek biztosítását tűztük ki a költségvetés alakításakor legfontosabb célunknak, amit eddig teljesítettünk is. Beruházásaink és felújításaink nagy része pályázatok függvényeként került a költségvetésbe. Utólag nem hiába, hisz könyvtárunk „A községi könyvtár szolgáltatásainak infrastruktúra fejlesztése Kéthelyen” című pályázaton 7.543.553 Ft támogatást nyert, melyből informatikai eszközök kerülhetnek önerő nélkül beszerzésre, és a könyvtár belseje az elnyert összeg bizonyos mértékéig szépülhet és megújulhat (villamosvezeték, világítás, árnyékolás, tisztító festés, parketta-felújítás). A munkák október elején kezdődnek és előre láthatólag november közepéig tartanak, mely idő alatt a könyvtár zárva tart, ügyfélfogadás azonban korlátozott időben lesz.

Jelenleg az iskolához tartozó konyha épületének felújításához a belügyminisztérium által kiírt pályázaton 13.306.000 Ft-ot nyert településünk, melyből 3.326.500 Ft önerő mellett elvégezhetjük az épület tetőszerkezetének, helyiségeinek a szakhatósági előírások szerinti felújítását, és nyílászáróinak cseréjét. Ugyanakkor lehetőség nyílik a konyhai eszközök bizonyos mértékű korszerűsítésére is. E konyha látja el az iskola tanulóit, az óvodásokat, nyugdíjasainkat, önkormányzati dolgozókat, vendég-étkezőket napi meleg élelemmel (átlagosan 300 főt).

A START munkaprogram keretén belül eddig elkészült az Ady Endre utcai és a Május 1. utcai árkok északi oldalának betonozása, folyamatban van még a Kossuth Lajos utca felső felének két oldala, és a Május 1. utca déli oldala, melyeket az év végéig tervezünk befejezni. Természetesen emellett földárkok tisztítása is elkészült (Honvéd u., Csaba u., Ady u. déli o., Petőfi u. keleti o.) Ez szintén pályázat eredménye, ami annyit jelent, hogy az itt dolgozó emberek munkabére (5 fő) önerőt nem igényelt, ugyanakkor az anyagköltség nagy része is a pályázatban elszámolható volt, így a sóder, cement és a munkához szükséges eszközök is. Ez településünk számára 6.731.256 Ft támogatást jelentett, mellyel munkahelyeket és tartósabb vízelvezető rendszert valósíthattunk meg.

Szépült intézményeink külleme, így az óvoda kerítésének lábazata, az iskola utcafronti kerítése, az idősek klubjának parkolója belül (térkövezés) stb.

Elkészült a rendezési terv a kerékpárút vonatkozásában településünk részéről, reméljük a kivitelezéshez már semmi sem jelent akadályt, és a közeljövőben az új kerékpárúton, biztonságosan tekerhetünk Marcaliig (2013 év vége).

Ismét gyűjtöttünk vasat 70.650 Ft értékben, melyért köszönet a lakosságnak. Van saját kútja a településnek a sportpálya területén, így a nyári öntözés mind a pálya területére, mind a falu virágai részére villamosenergia-költségen biztosítható. Előre nem terveztük, de megújult házasságkötő termünk is, ami új reményt adhat fiataljainknak, párkapcsolatuk megerősítésére.

Működünk és fejlődünk a nehéz és folyamatosan változó gazdasági helyzet ellenére! Az élet nem állt meg, és állhat meg Kéthelyen, ez mindannyiunk érdeke és érdeme!

Tisztelettel:
Sipos Balázs
polgármester
(2012. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sport- és egészségnap
(2019. IV.szám Tél)
·Évfordulóinkból, évfordulóinkról
(2017. III.szám Ősz)
·Tudósítás Kecskemétről
(2016. I-II.szám Nyár)
·Anekdóták
(2015. I.szám Tavasz)
·Beérett a befektetett munka gyümölcse ifjúsági labdarúgóinknál
(2013. III.szám Ősz)
·Boszorkányos történet
(2012. I.szám Tavasz)
·Búcsú 40 év után
(2010. I.szám Tavasz)
·Téli ünnepeink, műsoraink, programjaink az óvodában
(2007. IV.szám Tél)
·Önkormányzati választás 2006.
(2006. III.szám Ősz)
·Fejlesztések pályázati forrásokból
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc